mooiste stranden Europa

Mooiste stranden Europa – al mijn tips voor jou

De mooiste stranden van Europa zijn plaatjes die zichzelf kunnen meten met de tropische paradijsjes in Thailand en Indonesië. Sommigen van die mooiste stranden hebben zelfs méér dan die fantastische plekjes aan de andere kant van de wereld. De afgelopen jaren bezocht ik heel wat stranden en sommige van mijn tips hier zijn verrassend eenvoudig te bereiken. Ik neem je mee naar de mooiste stranden van Europa, voor iedereen toegankelijk, maar soms echte onontdekte pareltjes. Heb je nog geen idee wat je volgende vakantiebestemming wordt, lees dan gauw verder, wedden dat dit snel verandert?!

De mooiste stranden van Europa in Sardinië

Afgelopen najaar hebben wij kennis gemaakt met de stranden van Sardinië. Nou hebben we al wat gezien in Europa, maar inderdaad denk ik dat hier de meeste mooie stranden van Europa te vinden zijn. Op veel plekken vind je hagelwit zand, soms zelfs van dat poederachtige, wat je ook op een tropisch eiland vindt. Soms is het zand grover, of zijn het zelfs kiezeltjes, maar overal is het water onwaarschijnlijk blauw. Wij bezochten veel stranden in Sardinië, maar ik deel de twee allermooiste met je. Overigens vind je aan de Costa Smeralda en rond San Teodoro ook een handvol schitterende stranden!

mooiste stranden Sardinië - San TeodoroMooiste stranden Europa – rond San Teodoro op Sardinië

La Pelosa strand in het Noordwesten van Sardinië

In het uiterste Noordwesten van Sardinië ligt wat volgens velen het mooiste strand van het eiland is: La Pelosa. Inderdaad is dit strand, een paar kilometer ten noorden van vissersdorp Stinitino, één van de mooiste stranden van Sardinië. La Pelosa is, behalve uitzonderlijk mooi, alleen wel één van de drukste stranden van Sardinië. Zelfs in oktober zijn er in de ochtend al heel wat mensen die gebruik maken van de tientallen blauwe strandbedjes en parasolletjes, die op La Pelosa staan opgesteld. Tot een uur of elf is het nog prima te doen, daarna wordt het ons echt te druk en vertrekken we. Wil jij dus genieten van een enigszins rustige, kraakheldere en intens blauwe zee? Ga dan vroeg genoeg je bed uit, want dat dit één van de mooiste stranden van Europa is, weet de rest van de wereld ook.

Let op: op La Pelosa patrouilleert tegenwoordig de zand-politie. 😉 Je mag geen handdoek op het strand leggen, omdat er dan strandzand in gaat zitten en je dat dan mee naar huis neemt. Geen grap! Als je toch op het strand wilt liggen moet je een rieten matje meenemen, anders krijg je een boete.

mooiste stranden Europa - La-Pelosa SardiniëLa Pelosa op Sardinië

Spiaggia Rena Bianca, vlakbij Capo Testa

Capo Testa zelf heeft ook een aantal geweldig mooie strandjes, maar daar moet je wel wat moeite voor doen. Voor Cala Luna moet je ongeveer een half uur tussen de grote rotsblokken door klauteren. Op zich geen straf, want de landschappen onderweg lijken zo uit een science fiction film afkomstig. Cala Spinosa is dichter bij de parkeerplaats, maar je hebt wat klim- en klauterwerk van hogere orde nodig om er te komen. En dat pal boven de afgrond boven zee.

Spiaggia Rena Bianca is een makkelijk toegankelijk strand, in Santa Teresa Gallura. Met de auto rijd je er vanaf Capo Testa in nog geen tien minuutjes naartoe. Ik houd zelf meestal wat meer van kleine strandjes, aan zo’n halfronde baai, maar de toren boven het strand en het kristalheldere water hier zijn super. Bovendien is het zand ontzettend wit, zacht en fijn.Onze meiden willen er eigenlijk nooit meer weg en noemen het hun favoriete strand van heel Sardinië.

Spiaggia Rena Bianca SardiniëSpiaggia Rena Bianca – Sardinië

In de zomermaanden zal parkeren hier hels zijn, want de straatjes zijn allemaal smal en de parkeerplaats is veel te klein. Tijdens het naseizoen is dat echter geen enkel probleem. Kom je toch in de drukke zomermaanden? Wees er vroeg bij!

Mooiste stranden Europa – onontdekte pareltjes op Sicilië

Ook op Sicilië vind je een aantal van de mooiste stranden van Europa. Dat doen die Italianen goed! In een apart blog deel ik alle mooie stranden van Sicilië met je die wij zelf hebben bezocht. Hier licht ik de twee meest opvallende even uit: een onbekende parel én een strand dat veel bekender is, maar ongelooflijk mooi. Aan de zuidkust van Sicilië, in de buurt van Agrigento, vind je het Riserva Naturale di Torre Salsa. Dit natuurgebied heeft voor ons een aantal van de mooiste stranden van Sicilië. Alleen al vanwege het ongerepte karakter van het natuurgebied is dit voor ons één van de mooiste plekken van het eiland. Het moment dat wij Spiaggia Naturista op lopen, hebben we haast een Robinson Crusoë-gevoel. Niet alleen het uitgestrekte, wilde karakter van dit strand is super. Je vindt er ook hele bijzondere rotsformaties, zeker als je naar het westen loopt, langs de andere stranden van dit natuurgebied.

gave rotsformaties Riserva Naturale di Torre SalsaDe wildste stranden van Sicilië zijn die in Riserva Naturale di Torre Salsa

In het uiterste noorden van Sicilië vind je een echte highlight

Bepaald geen onontdekte parel op Sicilië, maar we hebben ons er zo verbaasd hoe bijzonder het is, dat deze badplaats niet mag ontbreken in deze lijst met mooiste stranden van Europa. San Vito lo Capo is één van de bekendste badplaatsen van het eiland, in het uiterste noordwesten, tussen Trapani en Palermo. Op de dag dat wij er zijn, regent het op heel Sicilië, maar zodra we de heuvels ten zuiden van San Vito voorbij zijn, zien we dat het strand van deze plaats in de zon ligt. En dat blijft de hele dag zo! De fotogenieke, rotsachtige heuvel aan het einde van het strand lijkt de wolken allemaal voor ons tegen te houden.

Het water is aan dit strand voor de eerste tientallen meters ondiep, vandaar de onwaarschijnlijke, melkblauwe kleur. Het is daarom ook een ideaal strand voor gezinnen. Er zijn hier op verschillende plekken strandbedjes en parasols te huur. Ook kun je met een waterfiets of een bootje het water op. De haven ligt pal naast het langgerekte strand. Ik kan moeilijk kiezen waar ik het strand het mooiste vind: aan de kant van de haven, waar het ’t minst druk is en een aantal prachtige palmbomen staan, of dichter bij de rots aan de andere kant, waar wel wat meer strandtenten zijn, in het zomerseizoen.

San Vito lo Capo SiciliëHet fotogenieke strand van San Vito lo Capo op Sicilië

Het is te merken dat San Vito lo Capo één van de meest toeristische plaatsen van Sicilië is, want je moet hier overal betalen om te parkeren. Aan het einde van het stadje, vlakbij de vuurtoren en pal naast de begraafplaats is echter een parkeerplaats waar je gewoon gratis mag staan. Binnen enkele minuten sta je dan op het strand!

Mooiste stranden Europa – onontdekte pareltjes op Mallorca

Dat je op Mallorca mooie stranden kunt vinden, zal geen verrassing zijn. Dit is hét eiland om naartoe te gaan als je houdt van zon, zee en strand. Hoewel het eiland ook een heel mooi bergachtig noorden heeft, met ruige natuur en sfeervolle dorpjes. De meeste mooie stranden zijn in het Oosten en Zuiden van het eiland en worden druk bezocht tijdens de zomermaanden. Het naseizoen is een heel stuk rustiger en de zee is nog tot eind oktober warm genoeg om te zwemmen. Ik deel één van de onontdekte pareltjes, waar je altijd een stuk minder mensen vindt, welk seizoen het ook is. Wil je meer inspiratie, lees dan mijn blog over de mooiste stranden van Mallorca.

mooiste stranden Europa - MallorcaDe mooiste stranden van Europa op Mallorca

Cala Mitjana, in het Zuidoosten van Mallorca

Er zijn 2 stranden op Mallorca met de naam Cala Mitjana. Het strand dat ik bedoel is de meest zuidelijke, aan de zuidoost kust van Mallorca. Cala Mitjana ligt net ten noorden van een iets drukker bevolkt “paradijs”, Cala d’Or genaamd. Het strand is een smalle, bijzonder rustige baai, met het blauwste water dat je jezelf maar kunt voorstellen. In feite is het een privé strand, van een kleinschalig resort. Je kan hier echter als bezoeker gewoon komen, als je weet hoe je het strand bereikt. Het smalle zandstrand is een ongerept stukje Mallorca, dat wordt omgeven door pijnbomen en rotsen. Er zijn hier geen bedjes of andere voorzieningen.

Vanuit S’Horta volg je de borden richting Cala Sa Nau. Je komt terecht in een wirwar van kleine weggetjes, waar je constant hoopt dat er toch vooral geen tegenliggers komen. Als je de bordjes Cala Sa Nau blijft volgen kan je bij de laatste afslag in het rijtje auto’s vooraan bij de weg gratis parkeren, of doorrijden tot de officiële parkeerplaats. Van daaruit is het ongeveer 20 minuten lopen naar Cala Mitjana (er staan enkele bordjes). Het laatste stuk is een zandweg, waar je bij de T-splitsing linksaf moet.

Mallorca strand Cala MitjanaOnontdekte parel op Mallorca – Cala Mitjana

Een verrassing in deze lijst: maar liefst 3 mooie stranden op Malta

Ik denk dat Malta niet door veel mensen op de lijst met mooiste stranden van Europa verwacht wordt. En toch waren wij aangenaam verrast, met name in de Noordwest hoek van het eiland. Hier vind je namelijk maar liefst 3 prachtige stranden, op loopafstand van elkaar. Golden Bay kennen de meeste mensen wel en wordt door velen als het mooiste strand van Malta aangemerkt. Wat niet iedereen weet, is dat je via een smal paadje de heuvel over kunt steken naar Ghajn Tuffieha Bay. Toch staat op dat tweede strand in het hoogseizoen een verrassend aantal strandbedjes klaar. In het naseizoen was er vrijwel niemand.

Wil je wat meer rust? Dan kun je nogmaals zoeken naar een paadje aan de Zuidkant van het strand, dat je in rap tempo de berg op brengt. Het uitzicht over het strand dat je zojuist verlaten hebt en een nieuw strand, net om de bocht, is fantastisch. Dit kleine strand is het eerst aan de Gnejna Bay en een beetje lastig te bereiken. Het is er daarom heerlijk rustig. Loop je iets verder langs de kust, wordt je getrakteerd op meer mooie uitzichten en kun je uiteindelijk afdalen naar het Gnejna zandstrand. Ook dit is een relatief rustig strand.

Mooiste stranden Europa - Maltaook op Malta vind je een aantal van de mooiste stranden van Europa

Blue Lagoon op La Comino, tussen Malta en Gozo

Okee, een beetje vals spelen misschien, want een echt strand is de Blue Lagoon niet. Het is vooral een verzameling rotsen, op het kleine eilandje tussen Malta en Gozo. Je legt je handdoekje dan ook neer, om direct in het bizar blauwe, heldere water te plonsen. Erg comfortabel is het namelijk op de kant niet. Als je uitgezwommen bent, kun je een eindje langs de kust wandelen, waar je getrakteerd wordt op de meest spectaculaire uitzichten. Of je steekt, in ongeveer twintig minuten, over naar de andere kant van het eilandje. Daar is Santa Maria beach wél een echt zandstrand. Het water hier is minstens even helder en een iets lichtere kleur blauw. Je hebt er wat struikjes, die voor schaduw zorgen, en een stalletje voor een snack of wat te drinken. Net als veel paradijsjes, trekt ook de Blue Lagoon veel publiek. Neem daarom de allereerste boot vanaf Malta, ze vertrekken elk half uur vanaf het haventje in het Noordwesten van het eiland.

stranden Malta - blue lagoonDe Blue Lagoon tussen Malta en Gozo

Meest afwisselende stranden Europa in de Algarve

Van enorm weidse stranden, waar je kilometers lang kan uitwaaien tot aan kleine, intieme strandjes met van die schilderachtige rotsen pal naast je en voor de kust. Vlakke zandstranden en kiezelstranden met kleurrijke rotsen ernaast. In de Algarve vind je stranden in alle soorten en maten. In mijn blog over de stranden van de Algarve deel ik de mooiste. Daarnaast geef ik je hier nog een paar tips voor het geval jij in een drukkere periode in de Algarve bent en stranden zoekt die echt onder de toeristen radar weten te blijven. Zoals je inmiddels al hebt ontdekt houd ik echt van de onontdekte strandjes, waar je niet over de koppen loopt, zelfs in het hoogseizoen.

De stranden ten Westen van Praia do Vau

Praia do Vau is zo’n strand met van die typische gele rotsformaties op het strand. Praia do Vau zelf is al geen enorm druk strand, maar als je wat verder naar het Westen loopt, door de branding, ontdek je nog veel rustigere stranden. Op sommige plaatsen moet je bij hoog water door een paar grotten in de rotswand lopen, spannend! Je kunt er ook voor kiezen om het hoge pad, óver de rotskust te nemen en later weer af te dalen naar het strand. Op Praia do Vau zelf vind je strandbedjes en een bar, maar de stranden verder naar het Westen hebben geen voorzieningen. Wel kun je er in alle rust genieten van de natuurpracht om je heen en lekker zwemmen in het blauwe zeewater.

mooiste stranden Algarve Praia do VauDe mooiste stranden van de Algarve, rond Praia do Vau

Falesia Beach, ten Oosten van Albufeira

Het kilometers lange Falesia beach is eigenlijk een aaneenschakeling van verschillende stranden, die waarschijnlijk allemaal een andere naam hebben gekregen om aan te duiden waar op het strand je ongeveer bent. Bij de trappen die leiden naar wat officieel Falesia beach heet is het aantal parkeerplaatsen beperkt, dus kom vroeg of bereid jezelf voor op een lange wandeling naar het strand. Het strand zelf heeft ruimte zat, want het is breed en lang. Op een paar plekken vind je ligbedjes in het zomerseizoen, maar je hebt hier vooral heel veel ruimte en een spectaculair gekleurde achtergrond van rotsen. Erg gezellig zijn de twee stranden die ik genoemd heb trouwens niet, het is vooral de spectaculaire natuur die ze zo mooi maakt.

Zoek je meer gezelligheid en één van de mooiste stranden van heel de Algarve, dan kan ik Carvoeiro aanbevelen. Bereid je er wel op voor om dit strand met vele anderen te delen. Maar ook dan is dit echt één van de mooiste stranden van de Algarve.

roadtrip Portugal - stranden AlgarveFalesia Beach en Carvoeiro, 2 heel verschillende stranden

Ilha Da Culatra, geheim van de Algarve

Ilha da Culatra is één van de bijzonder relaxte, authentieke eilanden voor de kust van Faro en ondanks dat de Algarve toch bepaald geen onontdekt stukje Portugal is kan je hier echt nog genieten van rust en ruimte. Wil je eens een geheel andere stranddag aan de Algarve, dan neem je ’s ochtends de boot vanaf Olhao en na een verkenning van het enige dorpje op het eiland volg je de boardwalk naar het strand. De stranden hier hebben wel wat van de Waddeneilanden in Nederland. Er zijn zelfs duinen. Hier heb je echt rust en natuur en heb je het gevoel ver van de bewoonde wereld te zijn. Krijg je honger? Dan loop je gewoon een kwartiertje terug naar het authentieke vissersdorpje, om in één van de eenvoudige restaurantjes een hapje en drankje te doen.

Ilha da Culatra net een WaddeneilandIlha da Culatra lijkt wel een beetje een Waddeneiland

Mooiste stranden Europa in Albanië

Albanië, een land dat nog niet bij veel Nederlandse reizigers bekend is, maar oh zo mooi. Ook qua stranden heeft het land enorm veel te bieden. Vooral in het zuiden van Albanië vind je de prachtigste stranden. Vanaf ongeveer mei is het zeewater warm genoeg om te zwemmen, maar in die periode moet je een beetje mazzel met het weer hebben. Juni en september / oktober zijn eigenlijk perfect voor een bezoek aan de stranden van Albanië. In de echte zomermaanden kan het best druk worden met lokale toeristen en ook de Polen en Duitsers hebben dit land al ontdekt.

Ksamil

In en rond Ksamil vind je een aantal droomstranden. Sommigen zijn alleen met de boot bereikbaar, maar naar de stranden in het dorp zelf kun je gewoon lopen. De stranden zijn niet groot, waardoor ze erg gezellig ogen. In de zomermaanden kun je er ook terecht voor een hapje en een drankje. De kleur van het water is oogverblindend. Op elk van de stranden zijn kleine, houten aanlegsteigers en heb je uitzicht op de groene eilandjes voor de kust. Geregeld komen bootjes aanleggen, om klanten te zoeken die een eindje willen varen. Het meest Noordelijke strand is het rustigst.

mooiste stranden Albanië - KsamilKsamil – één van de mooiste stranden van Albanië

Gjipe Beach

Een kleine honderd kilometer noordelijker vind je een ander bijzonder mooi strand. Gjipe Beach is een stuk minder makkelijk te bereiken dan de centrale stranden van Ksamil, maar dat is nou juist de charme. Komend vanuit het dorpje Vuno (een plaatje!) neem je in een bocht de afslag naar Manastiri i Shen Theodhorit (het Sint Theodoor klooster). In een kilometer of 3 daalt de smalle asfaltweg langzaam, terwijl je het prachtige berglandschap achter je laat. Waar het asfalt ophoudt parkeer je de auto en betaal je de dame die het terrein beheert 200 Lek. Vanaf hier moet je verder lopen, tenzij je een 4×4 hebt gehuurd. Geen straf, want de natuur is adembenemend en de zee komt steeds dichterbij. In een half uur daal je langs de kust af naar Gjipe Beach. Na een kwartier zie je het strand al in de verte liggen.

Het beste van het strand vind ik de indrukwekkende kloof, die precies hier uitmondt in zee. Het strand bestaat uit fijne en grovere kiezels en loopt vrij steil af in zee. Oppassen als je met kinderen komt zwemmen dus. Er zijn een paar eenvoudige barretjes aan dit strand, die ook in een aantal ligbedjes voorzien. Ook is er pal achter de rij struiken en boompjes, aan de rand van het strand, een ecocamping. De camping is alleen in het zomerseizoen geopend, van half april tot begin september. Wil je meer weten, lees dan mijn uitgebreide blog over Gjipe beach.

kloof barretjes en blauwe zee bij Gjipe beachEen kloof, barretjes en de blauwe zee bij Gjipe strand

De onbekende stranden van Pilion

Griekenland is natuurlijk één van de bekendste strandbestemmingen van Europa. Je vindt er dan ook veel geweldige stranden. Een regio die nog vrij onontdekt is en daarom heerlijk authentiek aanvoelt is Pilion. Dit schiereiland ligt in het Noordoosten van het vasteland van Griekenland en wordt voornamelijk door Griekse toeristen bezocht. Onbegrijpelijk, dat het hier niet veel drukker is, want naast de prachtig groene natuur zijn er ook geweldig mooie stranden op Pilion.

Sommigen zijn makkelijk bereikbaar en daardoor in de zomer wat drukker bezocht, maar er zijn ook verschillende onontdekte pareltjes, zoals het Fakistra strand. De weg vanuit Tsagarada naar één van de mooiste stranden in Pilion is smal, bochtig en van niet al te beste kwaliteit. Bovendien moet je het laatste stuk via een heel steil paadje naar beneden lopen. Op verschillende plekken is de weg of het pad deels weggeslagen door aardverschuivingen. Als je er dan eenmaal bent heb je dan wel een fantastisch strand, in het voor- en naseizoen zeer waarschijnlijk voor jezelf. En ook in de drukste maanden zal het op dit strand zelden echt druk worden, vanwege de moeite die het kost om er te komen. Dit is echt een intiem strand, omgeven door rotspartijen en natuur.

mooiste stranden Pilion - FakistraFakistra is één van mijn favoriete stranden op Pilion

Potistika, het meest veelzijdige strand van Pilion

Een heel ander strand is dat van Potistika. Het gevoel hier is veel ruimer, het strand is breed en lang en achter de rotspartijen vind je kleinere strandjes. Dat laatste is erg fijn als je meer privacy zoekt, maar eigenlijk wordt het op dit enorme strand nooit echt druk. Aan de rechterkant van het hoofdstrand liggen wat rotsblokken in het water, waardoor het water daar ook het meest diepblauw kleurt. In het voorjaar staan overal rond het strand kleurrijke bloemen. Door de grootte van het strand is het ook ideaal voor een strandwandeling, of om lekker te vliegeren. Catering en verhuur van strandbedjes en parasols is er niet hier. Alles wat je nodig hebt zul je daarom zelf moeten meenemen.

mooiste stranden Pilion - PotistikaEen ander favoriet strand op Pilion is Potistika

Blue Lagoon Beach bij Sivota

Ten Noorden van de bekende Griekse plaats Parga, ligt een kleiner stadje: Sivota. Het stadje zelf is best charmant, zo rond de haven. Toch is het leukste wat je hier kunt doen een bootje huren en op eigen gelegenheid de eilandjes voor de kust ontdekken. Je vaart door de blauwe zee, tussen de eilandjes door en zie je een mooi strandje (en die zijn er!), dan gooi je het anker uit en waad of zwem je naar de kant. Onze beste ontdekking was Blue Lagoon Beach, vanaf het vasteland verscholen achter een ander eilandje. Kom je, net als wij, in het najaar, dan is de kans groot dat je het hele droomstrand voor jezelf hebt. Wij namen onze eigen picknicklunch mee en hebben genoten van ons privéstrand.

mooiste stranden Europa - Blue Lagoon Beach SivotaEén van de mooiste stranden van Europa én een hele toffe ervaring!

De stranden van Tenerife

Tenerife wordt door veel mensen slechts als strandvakantie aangedaan. Zonde, want het eiland heeft heel veel meer moois te bieden. Je zou verwachten dat die stranden dan ook echt heel bijzonder zijn, maar heel eerlijk vind ik dat nogal tegenvallen. Toch zijn er wel een aantal mooie stranden op Tenerife, die zeker een bezoek waard zijn. Zo sliepen we zelf op een paar kilometer afstand van Playa de Tejita, een goudgeel zandstrand met een rode rots als achtergrond. Niet alleen een plaatje overdag, maar ook een perfecte plek om van de zonsondergang te genieten aan het strand.

Verder vind ik de stranden in het Noordoosten van het eiland fantastisch, niet om te liggen bakken, maar om lekker rond te struinen. De kust is hier ruig en bergachtig, dus de golven zijn vaak te hoog om te zwemmen. Als je lekker wilt uitwaaien is dit de perfecte plek daarvoor. De natuur zal je zeker weten te imponeren. Een derde plek waar je zeker het strand even gezien moet hebben is bij Los Gigantes. Ook hier niet speciaal om het strand zelf, maar om de ruige omgeving en het mooie plaatje dat het oplevert.

Tenerife met kinderen - strandPlaya de Tejita en Los Gigantes Tenerife

Kroatië

Waar het helemaal logisch is dat er stranden uit Griekenland, Spanje, Portugal en Italië in een lijst met mooiste stranden van Europa zullen staan, zou ik Kroatië haast vergeten. Het is dan ook alweer tien jaar geleden dat we voor het laatst in Kroatië waren. Eerder waren we al in 2003 in dit land en normaal gesproken bezoeken we een bestemming niet vaker dan één keer. De prachtige rotskusten en fotogenieke stranden waren één van de redenen dat we nogmaals terugkeerden naar exact dezelfde plekken. Onze favoriet was Omis, met haar spectaculaire canyon en stranden die omgeven worden door pijnboombossen en een rotsachtig berglandschap. Tussen Omis en Makarska, in Dalmatië, zijn de stranden het mooist. Er zijn er zoveel dat ik geen keus kan maken. Zeg nou zelf: deze stranden zijn toch allemaal prachtig?!

mooiste stranden Europa - KroatiëOok de stranden van Kroatië mogen er zijn

Meer mooie stranden in Europa

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie stranden in Europa. Wij zijn zelfs nog niet eens in alle landen van Europa geweest en missen er vast nog. De komende jaren zal ik deze lijst dan vast en zeker nog eens aanvullen. Heb jij nog tips, voor mooie stranden in Europa, die we zeker niet mogen missen? Ik hoor het graag in de reacties.

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Albanië blogs, of kies een andere bestemming »

10 reacties op “Mooiste stranden Europa – al mijn tips voor jou

 1. Esther zegt:

  Wow, wat een mooie stranden hebben wij toch in Europa. Daarvoor hoef je in ieder geval niet naar de andere kant van de wereld. Ik wist niet dat Albanië zulke mooie stranden heeft. Van Griekenland wist ik dat wel. Prachtig!

 2. Linda | travellersoftheworld zegt:

  Wat hebben jullie al veel prachtige stranden in Europa gezien zeg! wij vonden de Blue Lagoon bij Comino ook echt prachtig. De stranden uit je lijstje bij Sardinië en Griekenland spreken mij enorm aan, echt geweldig! Ik vind die van Albanië ook verrassend mooi, zou je niet verwachten. In februari ga ik de stranden van de Algarve bekijken, ik ben enorm benieuwd

  • Yvonne zegt:

   Ah, leuk! Wij waren ook in februari in de Algarve. Heerlijk rustig is het dan. Hopelijk hebben jullie net zoveel mazzel met het weer als wij!

  • Yvonne zegt:

   En dan te bedenken dat we niet eens van die strandtypes zijn.. maar vind ze vaak wel heel mooi, dus leuk om even te kijken.. en sinds we kinderen hebben blijven we er dan toch vaak wat langer hangen.

 3. Kelly zegt:

  Wat een pareltjes zeg! Ik heb geen zitvlees dus ik kom zelden op het strand maar als ik die mooie plaatjes zie, wil ik er meteen gaan liggen 😉 Ik overweeg om dit jaar in Europa te blijven dus misschien dat ik nog wel iets aan dit artikel heb. Sardinië lijkt me erg mooi, maar Kroatië en de Algarve ook. Ik zit er aan te denken om misschien te gaan interrailen in oktober. Ben er nog niet uit.

  • Yvonne zegt:

   Als je gaat interrailen kun je misschien wel meer landen combineren. Lijkt me een mooie manier om meer van Europa te zien in elk geval. Hier ook geen zitvlees, maar met kids zijn stranden zo nu en dan verplichte kost, haha.

 4. Jenny zegt:

  Wat een mooie plekjes weet je toch altijd te vinden! Als ik je foto’s zo zie doen deze stranden nauwelijks onder van de stranden in Azië.

  Soms vind ik het jammer dat ik het geduld niet heb om op het strand te zitten. Al ga ik het proberen op Gran Canaria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *