Over Yvonne

Yvonne van der Laan met gezin op reis Yvonne en reizen zijn met elkaar verbonden. Dat is al vroeg duidelijk. Op m’n achtste wil ik wereldreiziger worden en lees ik op de achterbank kaart, terwijl mijn ouders naar Frankrijk of Oostenrijk navigeren. Zodra ik op mezelf woon, reis ik verder. Ik stap voor het eerst in een vliegtuig. Helemaal alleen, omdat er toevallig niemand is die tijd of geld heeft om mee te gaan naar Barcelona.

Yvonne reist verder met man

Als ik Peter heb leren kennen, weet ik ook hem enthousiast te maken en samen reizen we verder. Dit keer voor het eerst buiten Europa. We maken een stedentrip naar Istanbul en later nemen we de Trans Mongolië Express van Rusland, via Mongolië naar China. Hier wordt onze liefde voor Azië en het onbekende pas echt geboren, maar de reis gaat ons beiden eigenlijk te snel. Daarom zeggen we allebei onze baan op, om in een veel rustiger tempo Azië en het Midden-Oosten te verkennen. Op die manier reizen we hoe we dat het allerliefst doen: langzaam en naast de highlights ook de minder bekende plekjes bezoekend. Bovenal maken we veel contact met de lokale bevolking.

Yvonne reist verder dan de standaard bezienswaardigheden

De meest bijzondere reiservaringen zijn voor mij op een motortje door de Laotiaanse bergen manoeuvreren over onverharde en nauwelijks begaanbare zandpaadjes naar dat dorpje waar nog geen elektriciteit is, of achterin een Filipijnse jeepney over een rotsachtig paadje het enige dorpje proberen te vinden waar het wel mogelijk is om als buitenstaander een bepaalde ceremonie bij te wonen. Ik reis verder dan de standaard bezienswaardigheden en duik graag echt de geschiedenis en vooral de cultuur in.

Yvonne van der Laan met kids op reis

Yvonne reist verder met gezin

Ook als “wij” eerst in 2012 en opnieuw in 2014 wordt uitgebreid, stopt het reizen niet. Ik reis verder, nu met man én als moeder van twee. Minder reizen we vanaf dan niet. Wel anders. We kiezen vaker voor luxer vervoer zoals een taxi of we nemen een trein, zodat de kinderen bewegingsruimte hebben. Ook hebben we tegenwoordig een voorkeur voor appartementen met voldoende gelegenheid om te slapen zonder dat we last van elkaar of zonder dat anderen last van ons hebben. Extreem hoge gebieden, zoals Ladakh in Noord India, laten we even links liggen, maar verder zijn er weinig plekken waar we nu niet heen zouden gaan en vroeger wel.

Tijdens onze reizen doen we een combinatie van dingen die we leuk vinden, variërend van bijzondere plekken of mensen fotograferen tot dieren aaien en paardrijden, van schommelen in de speeltuin tot bochtjes nemen op een mooi bergweggetje. Onze bestemmingen liggen vaak net buiten de gebaande paden en zijn soms wat avontuurlijk voor gezinnen. Yvonne van der Laan met gezin op reisHoop je hier iets te lezen over all inclusive vakanties in Turkije, skiën in Frankrijk, feesten op Ibiza of vijf-sterren cruises, dan moet ik je helaas teleurstellen. Klik in dat geval gauw naar een andere site.

Yvonne reist verder in lastige tijden én daarna

Al sinds 2002, lang voordat het woord bloggen was uitgevonden, houd ik een website bij met reisverhalen en reisfoto’s. In de zomer van 2015 zijn alle verhalen en foto’s echter op dit blog gekomen. Over reizen raak ik nooit uitgepraat; zelfs Corona kon mijn reislust niet temperen. En dus reis ik verder, in de Coronatijd wat dichter bij huis, maar inmiddels ook weer verder weg. Dit jaar maakten we zelfs een reis van 8 maanden door Azië!.

Tips, vragen of opmerkingen?
info@yvonnereistverder.nl

10 reacties op “Over Yvonne

 1. Iris Verwerft zegt:

  Dag Yvonne, heel fijne blog die me kriebels geeft om weer te reizen. Een vraagje: Ik trek naar India, eerst Udaipur, waar je een prachtige ranch voorstelt. Ik ben direct gaan kijken maar vind het nogal duur. Half dagje paardrijden kost al gauw 50euro + verblijf + eten … ik reis met mijn dochter van 14 en we gaan in totaal 3 maanden weg zijn. Het is de bedoeling dat ze meteen wordt ondergedompeld in mooie natuur en leuke activiteiten om haar weer happy te laten voelen. We gaan dus lang weg zijn en ik zal ons budget goed moeten bewaken. Zijn er nog plekken of verblijfplaatsen die je kan aanraden in Pushkar ? Alvast bedankt om dit te bekijken. Ik kan me voorstellen dat je het mogelijks veel te druk hebt om te antwoorden, dat is ook niet erg. Ik wens jullie nog veel plezier met jullie overige projecten. Hartelijke groeten uit LIer, België.

  • yvonneREISTverder.nl zegt:

   Dank je wel voor je reactie en compliment Iris. Had je mijn blog over Narlai gelezen? Wij waren daar tijdens onze reis van 8 maanden afgelopen jaar. Ook wij reisden op een klein budget. Toch hebben we zo nu en dan een dag en nacht iets meer uitgegeven. Ik denk dat 50 euro voor een halve dag paardrijden heel voordelig is. Daar lukt dat niet voor op andere bestemmingen, (dichtbij of) in Europa. Het is dus een keuze om eenmalig even te “splurgen”. Ik denk dat de ranch in Narlai heel goed geprijsd is voor wat je krijgt en wij vonden het de ervaring meer dan waard. Bij een overnachting was 2 uurtjes paardrijden trouwens gratis inbegrepen en als ik me niet vergis waren maaltijden ook inclusief! In Pushkar hebben wij 1 keer tijdens diezelfde reis in een eenvoudige homestay buiten het centrum geslapen, 1 keer in een luxe homestay en 1 keer in een heel betaalbaar resort met zwembad. Stuur me even een mail als je meer details wilt, dan zoek ik het voor je op.

 2. Paulien van der Geijs zegt:

  Heerlijk om je “ ontdekt” te hebben op Fb. Nu pas lees ik he website en ga je blogs.
  Hoe je schrijft dat reizen er al jong inzat, herken ik zo!! Ik las boeken over woestijnen en ontdekkingsreizigers destijds en reizen( off the beaten road) is altijd heel belangrijk geweest. Was al 25 jaar terug in landen als Laos en Vietnam.
  Reizen, Fotograferen, afdrukken en exposeren is mijn passie. Had baan in de boekhandel, dus 1 mnd plus later 2 wkn . Maar nu al 8 jaar gepensioneerd en is 4 wkn weg de winter, regelmaat geworden… je volgt mij ook regelmatig op Fb zie ik. Bye

 3. Leoniek zegt:

  Hoi Yvonne. Lees nog steeds regelmatig je site. Fantastisch jullie grote rondreis dit jaar. Zit zelf te twijfelen over jullie zuid marokko in de antiatlas rondreis , maar twijfel ivm de aardbeving. Wat vind jij?

  • yvonneREISTverder.nl zegt:

   hai Leoniek, wat leuk om van je te horen! Wij gaan zelf in de Kerstvakantie naar Marokko. Onze geplande route gaat precies door het getroffen gebied. We slapen zelfs een nacht heel dicht bij waar het epicentrum was. Hebben ook getwijfeld om de route aan te passen, maar denk dat de mensen blij zijn dat er (weer) toeristen komen en wil ons zelf niet door trauma laten weerhouden (vanwege de aardbeving in Indonesië/Lombok 5 jaar geleden). Het is een gokje, maar we gaan het zien.. succes met beslissen voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *