mooiste stranden van Sicilië

Mooiste stranden van Sicilië inclusief onontdekte parels

De mooiste stranden van Sicilië zijn niet allemaal even makkelijk bereikbaar. In twee weken tijd hebben wij tijdens onze roadtrip Sicilië een aantal grote, bekende stranden bezocht, maar ook een heleboel onontdekte parels. Sommige van die onbekende plekjes kosten écht moeite om te bereiken, maar in de meeste gevallen komt dat doordat we niet precies weten waar de juiste toegangsweggetjes zijn. Ik vertel jou hoe jij de mooiste stranden van Sicilië vindt, met een uitgebreide omschrijving waar dat nodig is.

Spiaggia La Marchesa – één van de mooiste stranden van Sicilië

Oasi Gelsomineto is een natuurgebied aan de kust in het uiterste zuidoosten van Sicilië. De rotsachtige, ruige kust is nog vrij onontdekt en je moet even weten hoe je er komt. Hetzelfde geldt voor Spiaggia La Marchesa, één van de mooiste stranden van Sicilië, dat je aan dit stukje rotskust vindt. Het strand zelf is een langgerekt zandstrand dat in een klein beetje gebogen baai ligt. Het uiteinde van het strand wordt gevormd door het riviertje de Cassibile. Tussen die rivier en het Dandrea Resort is een wandelpad, dat niet gemarkeerd is, maar op de meeste plekken vrij duidelijk te volgen is. Een deel van de wandeling loop je dus over het strand.

mooiste stranden Sicilië - Oasi GelsominetoSpiaggia La Marchesa – één van de mooiste stranden van Sicilië

Spiaggia La Marchesa is een rustig en heel uitgestrekt zandstrand, dat vooral door Sicilianen zelf bezocht wordt. Dat komt waarschijnlijk doordat je even moet weten hoe je er komt. Als je op de Strada Statale 115 tussen Avola en Cassibile rijdt, geeft google maps aan dat er verschillende weggetjes zijn die naar het natuurgebied en het strand lopen. In de praktijk zijn al die wegen privéterrein en zijn ze niet bereikbaar, doordat er grote poorten staan. Als je echter aan de overkant van de weg, bij een bruggetje de afslag naar Villa Fa Rè neemt, kun je in de eerste bocht van dat weggetje aan de zijkant de auto parkeren. Buiten het hoogseizoen is ’t er nooit druk, geen idee hoe dat hartje zomer zal zijn.

Vanaf de auto loop je dan terug in de richting van de hoofdweg en sla je links een zandpad in. Dat gaat voorbij een slagboom en buigt al gauw naar rechts af. Je loopt dan onder het bruggetje door, onder de SS115 langs, in de richting van het strand. Aan de linkerkant is landbouwgrond en aan de andere kant wordt ook getuinierd en lopen twee honden achter een hek. Na ongeveer honderd meter kom je bij een rij bomen en struiken. Daarachter wacht één van de mooiste stranden van Sicilië op je.

mooiste stranden Sicilië rotskust Oasi GelsominetoDe rotskust van Oasi Gelsomineto, waar je vanaf het strand naartoe kunt

Op de verste hoek staat een oude wachttoren en aan de rechterkant is een fotogeniek, rotsachtig stukje. Ben je na een frisse duik en wat zonnen toe aan een uitdaging? Dan kun je op het rotsachtige stuk op zoek naar het smalle wandelpad, dat langs de rotskust voert. Je krijgt er geen spijt van, want de uitzichten over de intens blauwe zee zijn spectaculair! Wellicht overbodig om te zeggen, maar er zijn geen voorzieningen bij dit strand, dus neem je eigen lunch mee.

Spiaggia Massolivieri in Plemmirio natuurgebied bij Syracuse

Net iets makkelijker vindbaar, maar nog steeds wat buiten het gebaande pad is Spiaggia Massolivieri in Plemmirio natuurgebied bij Syracuse. Dit strand is een half uurtje noordwaarts vanuit Spiaggia La Marchesa. Je zou beide stranden dus kunnen combineren op één dag. Je kunt ook makkelijk een volle dag vullen met alleen een ontdekkingstocht door het Plemmirio natuurreservaat. Er is genoeg te doen, maar daarover meer in een ander blog.

Plemmirio natuurgebied bij SyracuseDirecte omgeving van Spiaggia Massolivieri in het Plemmirio natuurgebied bij Syracuse

Spiaggia Massolivieri is één van de mooiste stranden van Sicilië vanwege haar fotogenieke omgeving. Het strand ligt tussen de hoge rotswanden in een natuurgebied met schitterende bloemen, volop geschiedenis, met bunkers uit de tweede Wereldoorlog en unieke rotsformaties ín het water. Voer in de navigatie Punta della Mola in en rijdt de kleine weggetjes aan het eind van je route helemaal uit tot je bij een slagboom komt. Hier vind je een wat breder deel in het zand, waar ongeveer 10 auto’s kunnen parkeren. Tijdens ons bezoek begin mei zijn we om half 11 de tweede auto die er parkeert, maar in het hoogseizoen is het een goed idee om vroeg te komen. Parkeer je auto zeker met de neus in de uitrijrichting als je makkelijk weer weg wilt komen na je strandbezoek.

Vanaf de parkeerplaats kun je het fietspad achter de slagboom rechtdoor volgen naar het schiereiland Punta della Mola, voor een struintocht langs fotogenieke plekjes met uitzicht op de oude stad van Syracuse. Je kunt ook, vlak voordat je het schiereiland op stapt, rechtsaf buigen. Je ziet Spiaggia Massolivieri dan aan de rechterkant liggen, onder een okerkleurige rotspartij. Via een klein paadje daal je af naar het strand, dat slechts een smal deel met zand heeft en een wat groter kiezelstrand. Ook hier vind je geen voorzieningen.

Spiaggia Massolivieri bij SyracuseDe okerkleurige rotspartijen maken Spiaggia Massolivieri extra mooi

Spiaggia della Loggia en Spiaggia Marina Vecchia in Avola

Ga je vanuit Spiaggia La Marchesa naar het zuiden in plaats van naar het noorden, dan kom je binnen een kwartier in Avola. Daar liggen twee hele fijne zandstranden vlak naast elkaar. Ze worden alleen van elkaar gescheiden door de ruïne van een oude Tonijnfabriek. Die staat daar een beetje fotogeniek te zijn. Een pier loopt een heel eind de zee in tussen de twee stranden, vlak voor de ruïnes. Het water hier is onwaarschijnlijk blauw en de stranden bestaan uit fijn, mul zand. Zowel Spiaggia della Loggia als Spiaggia Marina Vecchia zijn breed genoeg om zelfs in de zomermaanden niet enorm druk te worden.

Op Spiaggia della Loggia zijn in de zomermaanden strandbedjes en parasols te huur. Een echte strandtent is er niet, maar je bent op loopafstand van het dorpje Avola, waar alles verkrijgbaar is. Op Spiaggia Marina Vecchia zijn geen strandbedjes en parasols en ook geen verdere voorzieningen, maar je vind op loopafstand winkeltjes en restaurants/bars om versnaperingen te halen of even lekker te gaan zitten. Wellicht zie je de kaartspelende mannen wel zitten, die ons met een vriendelijke lach laten zien hoe het kaartspel werkt dat alleen op Sicilië gespeeld wordt.

fotogenieke stranden van Sicilië bij AvolaFotogenieke stranden bij Avola met de ruïnes van de oude tonijnfabriek

Tussen beide stranden vind je een niet al te grote parkeerplaats. Kom dus vroeg als je zeker wilt zijn van een plekje. Ten noorden van Spiaggia della Loggia is nog een andere parkeerplaats en een stukje verderop nog eentje, maar ze zijn allemaal vrij klein.

Scala dei Turchi, één van de bekendste stranden van Sicilië

Niet bepaald een onontdekte parel, maar wel een unieke plek is Scala dei Turchi. Er is een mooi, breed zwemstrand met wat aparte, lage rotsformaties die deels onder water staan. Onze meiden hebben zich daar goed vermaakt met zoeken naar krabbetjes en andere diertjes. Wat verderop staat echter dé grote aantrekkingskracht van dit strand: een enorme, krijtwitte rotsformatie, pal aan de waterkant.

Scala dei TurchiScala dei Turchi de Turkse trappen

Om op deze zogenaamde Turkse trappen te kunnen lopen moet je wel het “verboden toegang-hek” negeren en door het water, of over een heuvel om de afrastering heen lopen. Vanwege de kans op vallend gesteente is deze attractie afgezet, maar er is bijna niemand die zich er wat van aantrekt. Het eerste deel over de trappen is breed en heeft een aantal rotsen laag bij de waterkant, van waar je zo de golven in springt om een stukje te zwemmen. Het pad wordt echter steeds smaller en avontuurlijker en echte durf-als kunnen zelfs naar een zandstrandje onderaan de Scala dei Turchi klimmen en glijden. Op het hoofdstrand is trouwens een beachbar en zijn strandbedjes en parasols te huur.

De wildste en mooiste stranden van Sicilië vind je in Torre Salsa

Aan de zuidkust van Sicilië, in de buurt van Agrigento, vind je het Riserva Naturale di Torre Salsa. Dit natuurgebied heeft voor ons een aantal van de mooiste stranden van Sicilië. Alleen al vanwege het ongerepte karakter van het natuurgebied is dit voor ons één van de mooiste plekken van het eiland. Het moment dat wij Spiaggia Naturista op lopen, hebben we haast een Robinson Crusoë-gevoel. We zijn de enigen op het enorm brede, ruige zandstrand met woeste golven en intens blauw water. Goed om te weten dat dit officieel een naturistenstrand is, maar als wij er zijn hebben we ’t rijk hier alleen. Na een wandeling over dit strand zelf, lopen we langs de kust naar Spiaggia di Capo Bianco. Hier vind je dezelfde krijtwitte rotsformaties als bij Scala dei Turchi, maar dan wat minder groots. Daar staat dan tegenover dat je dit strand met helemaal niemand hoeft te delen en het bij Scala dei Turchi altijd druk is.

Torre Salsa wildste stranden van SiciliëDe wildste stranden van Sicilië in Riserva Naturale di Torre Salsa

Het bereiken van de stranden van Riserva Naturale di Torre Salsa is wel een dingetje, in elk geval buiten het hoogseizoen, na 2 Coronajaren. Geen idee of de wegen in de zomermaanden beter onderhouden zullen zijn, maar de laatste anderhalve kilometer van de route naar de WWF-parkeerplaats in de buurt van de stranden, is zelfs afgesloten. We begrijpen wel waarom, want het is hier echt off-road rijden, niet echt een aanrader met een klein huurautootje. Wij besluiten het bord te negeren, aangezien er niemand anders is en rijden stapvoets verder, tot we bij een enorme blubberboel komen, waar ooit een zandweg naar de parkeerplaats was. Ook staat hier een bord dat toegang tot het park uitsluitend van 8 tot 20 uur is, in de maanden juli tot september. Het zou ons echt verbazen als hier komende juli weer auto’s langs kunnen rijden, maar je weet maar nooit natuurlijk.

Wij laten de auto achter, trekken onze schoenen uit en banjeren zo’n 50 meter door de blubber, omgeven door tientallen soorten kleurrijke bloemen. De beloning voor onze moeite is groot: we hebben een geweldige middag op de wildste, mooiste stranden van Sicilië. Dat het hard waait voegt juist wat toe aan deze locatie. Dit zijn waarschijnlijk altijd al de meest winderige stranden van Sicilië, maar wij zijn er ook nog op een dag dat het op het hele eiland wat stormachtig is. De lucht en het water zijn daardoor wat melkachtig blauw, maar wow, wat is het mooi. Op Spiaggia di Bovo Marina, dat net voor Spiaggia di Capo Bianco ligt, treffen we gave rotsformaties waar kristallen in lijken te zitten. Zelfs op het strand zelf liggen een aantal van dit soort formaties, heel apart.

gave rotsformaties Riserva Naturale di Torre SalsaGave rotsformaties in Riserva Naturale di Torre Salsa

Uiteraard zijn er op deze stranden geen enkele voorzieningen en heb je een klein beetje avontuurlijke spirit nodig om er te komen, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Drie van de mooiste stranden van Sicilië vlak naast elkaar

Cala Calaza, Scogliera Macari en Blue Marino beach liggen vlak naast elkaar tussen Trapani en San Vito lo Capo. De zee is hier vaak wat minder kalm en de kust is rotsachtig. Daardoor zijn dit geen typische zwemstranden. Je kunt er wel zwemmen en op Scogliera Macari is er zelfs een flink stuk zandstrand, maar echt lekker liggen doe je hier niet. Dat komt wellicht ook door de openheid van het landschap er omheen. Bomen of struiken zijn er niet en je mist daardoor een bepaalde knusheid. Voorzieningen zijn hier ook niet en de dichtstbijzijnde dorpen met winkels zijn een stukje rijden.

mooiste stranden van Sicilië tussen Trapani en San Vito lo CapoDe mooiste stranden van Sicilië tussen Trapani en San Vito lo Capo

Deze rotsachtige stranden zijn vooral heel gaaf om te zien, zeker als het zonnig is en het water schitterende blauwe tinten laat zien. Op de dag dat wij er zijn is het in de ochtend bewolkt en zelfs regenachtig. ’s Middags op de terugweg zien we de stranden op haar best, in het gouden namiddagzonnetje. Onze meiden zijn niet bij de rotsen weg te slaan. Ze zoeken er naar krabbetjes en schelpen.

San Vito lo Capo is één van de meest bezochte stranden van Sicilië

Bepaald geen onontdekte parel op Sicilië, maar we hebben ons er zo verbaasd hoe bijzonder het is, dat deze badplaats niet mag ontbreken in deze lijst met mooiste stranden van Sicilië. San Vito lo Capo is één van de bekendste badplaatsen van het eiland, in het uiterste noordwesten, tussen Trapani en Palermo. Op de dag dat wij er zijn, regent het op heel Sicilië, maar zodra we de heuvels ten zuiden van San Vito voorbij zijn, zien we dat het strand van deze plaats in de zon ligt. En dat blijft de hele dag zo! De fotogenieke, rotsachtige heuvel aan het einde van het strand lijkt de wolken allemaal voor ons tegen te houden.

San Vito lo Capo SiciliëSan Vito lo Capo is misschien wel hét mooiste strand van Sicilië

Het water is aan dit strand voor de eerste tientallen meters ondiep, vandaar de onwaarschijnlijke, melkblauwe kleur. Het is daarom ook een ideaal strand voor wie Sicilië met kinderen bezoekt. Er zijn hier op verschillende plekken strandbedjes en parasols te huur. Ook kun je met een waterfiets of een bootje het water op. De haven ligt pal naast het langgerekte strand. Ik kan moeilijk kiezen waar ik het strand het mooiste vind: aan de kant van de haven, waar het ’t minst druk is en een aantal prachtige palmbomen staan, of dichter bij de rots aan de andere kant, waar wel wat meer strandtenten zijn, in het zomerseizoen.

Het is te merken dat San Vito lo Capo één van de meest toeristische plaatsen van Sicilië is, want je moet hier overal betalen om te parkeren. Aan het einde van het stadje, vlakbij de vuurtoren en pal naast de begraafplaats is echter een parkeerplaats waar je gewoon gratis mag staan. Binnen enkele minuten sta je dan op het strand!

San Vito lo CapoHet lijkt bij San Vito lo Capo haast of je in de Caraïben bent.

Een echte onontdekte parel is Fossa Della Stinco

Het is enig zoekwerk om deze onontdekte parel te vinden, maar de beloning is het zeker waard. Er lijkt vrij recent een huis gebouwd op het terrein waar voorheen de toegangsweg naar Fossa Della Stinco was, dus moeten we een alternatief zoeken. Na een korte speurtocht en steile afdaling komen we dan wel écht op één van de mooiste stranden van Sicilië, zij het met een vrij rotsachtige kust. Zelf hebben we de pech om dit strand op een vrij bewolkte dag aan te doen, waardoor de kleuren niet optimaal zijn. Ik denk dat je niet weet wat je ziet als de zon voluit schijnt!

Fossa Della Stinco ligt aan de noordkant van Sicilië, niet ver van het knusse stadje Castellammare del Golfo. Aan de SS187 sla je tussen B&B Scopello Le Vilette en Keramiekwinkel Fatima een klein zandweggetje in, richting de kust. Op het punt waar je bij een roodbruine huis komt, met een bordje “privéterrein” parkeer je de auto (daarvoor zijn een paar plekjes langs het zandpad geschikt). Je slaat het zandpad aan de linkerkant in en gaat bij een verbreding van dit pad direct weer rechts, een veel smaller paadje in. Aan de linkerkant zie je een groot, nieuw, wit huis. Als je een stapel stenen naast een hek ziet, dat het einde van het terrein van het witte huis markeert, stap je over de stenen heen.

naar Fossa Della StincoParkeerplek, plek waar je rechtsaf moet en de boompjes aan het laatste pad naar Fossa Della Stinco

Je vervolgt het smalle paadje, door het gras. Er zijn hier verschillende paadjes, maar blijf op het meest duidelijke pad, richting de zee. Zodra je bij een paar boompjes en struiken komt zie je een breder, steil pad dat rechts richting de baai Fossa Della Stinco leidt.

Als je de laatste 100 meter steil afdaalt zie je de baai al steeds duidelijker en op zonnige dagen is de kleur van het water bijzonder aanlokkelijk. Rond de baai zijn bijzondere rotsformaties, waar het pad op uit komt. Pas op voor slangen. Toen wij er waren schoot een grote, zwarte voor mijn voeten weg. Deze zijn niet gevaarlijk, de groene adder is dat wel. Op de gladde delen van de rotsachtige omgeving kun je prima je handdoekje uitrollen, maar je kunt ook over de rotsen klimmen naar een kiezelstrandje. Het schijnt hier goed snorkelen te zijn en er zijn zelfs grotten. Dit is echt een avontuurlijke, toffe plek!

Fossa Della Stinco SiciliëFossa Della Stinco is een onontdekte parel op Sicilië

Castellammare del Golfo

Castellammare is sowieso een bezoek waard voor het stadje zelf. De haven met haar kleurrijke vissersbootjes, waar vissers hun netten repareren en katten struinen in de hoop een lekker visje te roven is prachtig. Het oude centrum van het stadje ligt op een heuvel, die uitkijkt over de blauwe zee. De aaneenschakeling van smalle straatjes, trappen met zicht op de zee en omliggende heuvels en de typisch Italiaanse pleintjes is geweldig. Je vindt in Castellammare del Golfo bovendien één van de mooiste stranden van Sicilië. Bij Cala Petròlo daal je een serie trappen af, langs een grijze, stenen wand. In de zomermaanden staan hier ligbedjes met parasols. Er is een strandtent, maar boven is ook een fijn restaurant met rondom zeezicht.

Het mooiste deel van het strand vind je wat verderop, in de richting van de vissershaven. Je volgt daarvoor het strand met vooral fijne kiezels voor ongeveer 200 meter. Daar wordt de muur vervangen door een rotswand, waar bovenop tropisch aandoende vegetatie staat en een aantal kleurrijke huizen. Al met al is dit één van de meest fotogenieke stukjes strand op Sicilië. Op de hoek staan de gerestaureerde restanten van een oud verdedigingswerk.

Castellammare del GolfoHet fotogenieke strand van Castellammare del Golfo

Cala Capreria in Riserva Naturale Orientata dello Zingaro

Riserva Naturale Orientata dello Zingaro is een natuurgebied ten noorden van Castellammare del Golfo. Het park heeft twee ingangen en via een wandelpad kun je de kustlijn ongeveer 7 kilometer volgen. Onderweg passeer je een aantal van de mooiste stranden van Sicilië. Wij zijn hier pas halverwege de middag en hebben geen tijd meer om de hele wandeling te doen. Vanaf de zuidelijke ingang van het park lopen wij naar Cala Capreria. Dat blijkt een goede keus. Het is slechts 20 minuten wandelen en zowel de uitzichten over de kust, als het strand zelf, zijn adembenemend. De combinatie van de intens groene begroeiing en de blauwe baai zijn super. En het mooie: zelfs eind april is het zeewater al genoeg opgewarmd voor een duik in zee.

Voor de toegang tot Riserva Naturale Orientata dello Zingaro betaal je 5 euro entree. Kinderen zijn gratis, zoals op veel plekken op Sicilië. Mocht je denken: 5 euro om een paar strandjes te bezoeken?! Het is echt meer dan dit. In het voorjaar bloeien hier schitterende bloemen en ook de rest van de natuur is hier echt geweldig mooi.

mooiste stranden van Sicilië in Riserva Naturale Orientata dello ZingaroDe mooiste stranden van Sicilië in Riserva Naturale Orientata dello Zingaro

Splurgen tijdens een verblijf in Tonnara di Scopello

Tussen Castellammare del Golfo en Riserva Naturale Orientata dello Zingaro vind je één van de mooiste stukjes kust van Sicilië. Tonnara di Scopello is een oude tonijnfabriek, die is opgeknapt. Direct voor de kust liggen een aantal grillige rotspartijen, wat maakt dat je het gevoel hebt een piratenfilm in te zijn gestapt. Helaas is de Tonnara privéterrein en kun je alleen van dit plekje genieten als je een appartement boekt in het complex. Die zijn niet goedkoop, maar wel heel mooi. Dus heb je het budget, dan kun je hier een weekendje splurgen en genieten van je eigen privé stranden op Sicilië. Hoe gaaf is Dat!

Heb je geen zin om twee nachten (minimum) te overnachten in deze tonnara? Dan heb je vanaf de weg ook een aardig uitzicht op dit stukje kust. Er zijn een aantal zandpaadjes die een nog beter uitzicht geven, zoals het paadje rechts van de officiële toegangsweg. Een hapje of drankje bij Ristorante La Terrazza kan ook. In al deze gevallen kun je echter zelf niet zwemmen bij één van de meest fotogenieke stranden van Sicilië, maar wel genieten van het uitzicht.

Tonnara di Scopello SiciliëOm er zelf te zwemmen zul je bij Tonnara di Scopello moeten overnachten

Cefalù

Tenslotte één van de bekendste stranden van Sicilië en dus zeker geen onontdekte parel. Het strand van Cefalù is echter te mooi om niet te noemen. Het is niet zozeer het strand zelf, als vooral de ligging met zicht op het oude, sfeervolle stadje onderaan die markante rots. Helaas zijn wij in Cefalù met bewolkt weer en zijn de kleuren van het water minder spectaculair dan op een zonnige dag. Tocht is het nog altijd de moeite waard, met de gekleurde vissersbootjes en de fijne boulevard met zicht op de huizen aan het water en de rots erachter. Wandel zeker ook naar de kathedraal als je uitgekeken bent op het strand. Zoals in veel plaatsen op Sicilië is dat het meest indrukwekkende bouwwerk van het stadje.

Minder bekend, maar ook heel mooi is het strand Lungomare di Cefalù. Als je vanaf dit strand ongeveer 100 meter de kust volgt over de weg of het strand zelf, heb je een geweldig mooi uitzicht op Cefalù. Kom op tijd in het hoogseizoen, want parkeerplekken en plekken op het strand zijn beperkt.

CefalùHelaas is het nogal bewolkt en zien de stranden van Cefalù er wat grijs uit

Heb je voor of na je strandbezoek nog puf, dan kun je ook de rots van Cefalù beklimmen, om de restanten van de Diana tempel te bekijken, of de ruïnes van het kasteel. Het beste van alles is echter het uitzicht over het stadje en de kust. Wij klimmen slechts een stukje, om dan te concluderen dat het uitzicht op een bewolkte dag een beetje tegenvallend is. Wie weet, komen we hier ooit nog eens terug!

Ben jij al eens op Sicilië geweest? Welke stranden heb je er bezocht, die ook in deze lijst met mooiste stranden van Siclië zouden horen? Ik hoor het graag! En wist je dat de bergdorpen op Sicilië ook de moeite van een bezoek waard zijn?

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

2 reacties op “Mooiste stranden van Sicilië inclusief onontdekte parels

  1. Denise zegt:

    Je hebt weer veel mooie strandjes ontdekt! Een aantal ken ik er uiteraard al van en dat ik San Vito lo Capo een paar jaar terug net als jij ook prachtig vond wist je al. In mei is het inderdaad heerlijk daar te zijn en je waant je echt in de Cariben ja!
    In Castellammare en Scopello was ik ook. De strandbedjes in Castellammare staan er overigens niet pas in de zomer, maar stonden er half mei ook al. Meer naar het oosten heeft Castellammare del Golfo nog meer stranden. Het is trouwens niet ‘di Golfo’ zoals jij steeds schrijft, maar ‘del Golfo’. De baai heet Golfo di Castellammare, de plaats Castellammare del Golfo. Dus dat zou ik even aanpassen. 🙂
    Hoe dan ook, ik zou dolgraag weer even op Sicilië willen zijn en was wel lichtelijk jaloers. Ik hou zo van Italië!

    • Yvonne zegt:

      Dank je wel voor je tip, heb het gelijk aangepast.. ik heb het de hele vakantie “di” genoemd en kwam er pas bij het schrijven van het blog over Castellammare (komt over een paar weken online) achter dat het niet klopte. Daar had ik het aangepast, maar hier nog niet.

      Met “het zomerseizoen” bedoel ik de maanden tussen mei en september/oktober, als in “zomer/winter-seizoen”. Die laat ik dus zo staan. Toen wij er waren, begin mei, begonnen ze net met opbouwen, maar hebben zelf niet op een bedje kunnen liggen. Vinden wij niet zo heel erg overigens. 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *