slapen boven de schapen in houten huisje op palen

slapen boven de schapen in een houten huisje op palen in Noord-Brabant

Een weekend slapen boven de schapen in een houten huisje op palen is dé ultieme manier om écht te ontspannen. In dit houten huisje in Mill, Noord-Brabant, kun je de drukte van alledag even helemaal achter je te laten. Bovendien is dit echt zo’n unieke accommodatie in een relaxte omgeving, alleen dat is al super. Een aantal kilometer voor we er zijn, zeggen we tegen elkaar dat deze streek een beetje voelt als de Achterhoek. De rust, de ruimte en de natuur heten ons welkom. Zodra we uit de auto stappen, doen de schapen dat ook.

Kennismaking met “onze” schapen

Het houten huisje op palen staat, samen met nog één ander huisje, aan de rand van een natuurkampeerterrein. Vanaf het grasveld, met uitzicht over de landerijen er omheen, loop je zo het bos in, wat onze kinderen ook al gauw doen. Eerst gaan ze echter de schapen begroeten. Met een ouderwetse melkbus gevuld met schapenbrokjes klimmen ze ons eigen laddertje af, aan de achterkant van ons houten huisje. De schapen komen direct enthousiast kijken en de meiden vinden het fantastisch. Veel te gauw zijn alle brokjes op, maar in de loop van het weekend ontdekken ze dat de schapen de blaadjes uit de bomen ook heel lekker vinden.

accommodatie schaapskooi Noord-Brabantaccommodatie in een schaapskooi, hoe leuk is dat!

Het houten huisje verder ontdekken

Als de dames uit geknuffeld zijn, is het tijd om de rest van ons houten huisje op palen te gaan ontdekken. De schapen trekken zich terug in de schaduw, onder ons huisje. In het huisje staat een heerlijke bank, met een mand vol muziekinstrumenten van natuurlijke materialen ernaast. De houten kikkers kennen we wel uit Thailand. In Bangkok kregen we die dagelijks te koop aangeboden als souvenir. De rammelaar met zaden en de schrapers zijn favoriet, tot de enorme regenkoker wordt ontdekt. Binnen de kortste keren staat er een enthousiaste band van 2 meisjes op ons terras op te treden, terwijl wij de auto uitpakken.

In het huisje zelf zijn twee bedsteden, met een comfortabel matras. De sprei die op de bedden ligt hangen we op als gordijntje, over het lijntje dat daarvoor gespannen lijkt te zijn. Handig als de kinderen al gaan slapen, maar wij nog niet. Zo’n gordijn is extra fijn nu het in de zomermaanden maar een paar uur per nacht écht donker is. Verder is er een eettafel met 4 stoelen, een klein koelkastje, een waterkoker en een Senseo. Ideaal als je dan zelf een BBQ meeneemt, zoals wij hebben gedaan.

muziek maken in de accommodatieLekker muziek maken in de accommodatie

Sanitair is er niet in deze schaapskooi. Daarvoor loop je een meter of 10, naar het toiletgebouw dat ook wordt gebruikt door de kampeerders van het natuurkampeerterrein. Er zijn 2 douches en 3 toiletten én er zijn twee gootstenen voor de afwas.

Genieten van de natuur van Noord-Brabant

Nadat we geïnstalleerd zijn, kan de relaxmodus aan. Er is ruimte zat om onze boemerang uit te proberen en in de bosrand tegenover ons huisje is het heerlijk struinen en hutten bouwen voor de kinderen. De kampvuurplaats laten we voor wat het is, want wij hebben onze BBQ mee. Het weer is perfect, deze eerste dag. We genieten dus tot laat van de buitenlucht en een geweldige zonsondergang. “Avondrood brengt water in de sloot”, zeggen we al tegen elkaar, als de kinderen net in bed liggen. En dat is ook zo.

avond bij ons houten huisje op palenDe avond valt rond ons houten huisje op palen

Een keuken om te koken is er niet bij dit leuke huisje in Noord-Brabant, maar een BBQ kun je er prima neerzetten in het gras. In de kleine koelkast, met vriesvakje, kun je voor ongeveer 1 tot 2 dagen vers eten bewaren. Glazen, kopjes, borden en bestek zijn er ook.

De volgende ochtend is er eerst nog een waterig zonnetje en we ontbijten heerlijk op ons hoge terras. Zo nu en dan komen de schapen even kijken. De kinderen voeren ze lang en sappig gras vanaf de andere kant van het hek. Omdat er voor later op de dag veel regen is voorspeld, gaan we er na het ontbijt direct op uit. We maken een wandeling van 11 kilometer over de Molenheide, de Groespeel en langs de overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, van onder andere het Duits Lijntje. En het mooie? We kunnen onze rugzak op doen en direct vanaf de accommodatie aan deze wandeling beginnen, want hij loopt er aan twee kanten pal langs! Dit is een stukje Noord-Brabant dat we nog nooit eerder hebben gezien. We genieten er van de rust en de afwisselende natuur met uitgestrekte velden, beekjes én bos, ondanks dat de lucht steeds verder betrekt.

wandeling Mill sporen van de oorlogOnze afwisselende wandeling rond Mill o.a. langs sporen van de oorlog

Spelletjes doen in ons huisje

De eerste druppels komen naar beneden als we ons houten huisje en de schapen net weer in het oog krijgen. Precies als we de trap op lopen komt het ineens met bakken uit de lucht en dat blijft de hele middag zo. Gelukkig regent het in Noord-Brabant wel eens vaker en is daar rekening mee gehouden: er liggen genoeg leuke spellen. Wij kiezen als eerste het Harry Potter Cluedo. Zelfs als er een soort van zwembad ontstaat rond ons huisje en de schapen wel sponzen lijken, zijn we eigenlijk nog niet uitgespeeld. Gelukkig is er in Mill ook een Chinees waar je eten kunt afhalen, want de BBQ laten we vandaag maar even uit. Bijkomend voordeel is wel dat we nu een reden hebben om de pelletkachel uit te proberen. Daarvan wordt onze schaapshut nog extra knus!

Meer wandelmogelijkheden in Mill

Ten noorden van Mill en net niet meer op loopafstand vanaf ons houten huisje kun je mooi wandelen rond kasteel Tongelaar. Zelf lopen we de rode route, die we een beetje saai vinden, omdat je alleen maar rechte, lange stukken loopt. Het deel langs het beekje “de Raam” is wel mooi, net als het kasteel zelf. Kies liever een andere route, die wat meer kris-kras door het gebied loopt als je van meer afwisseling houdt. Helaas voor ons is ook nog net het terras van het kasteel gesloten vanwege een bruiloft, dus lopen we nog even langs het insectenhotel en het kleine speelbos voor de kinderen.

natuur en spelletjes bij onze bijzondere accommodatiekasteel Tongelaar en spelletjes doen in onze bijzondere accommodatie

Doen met kinderen in dit deel van Noord-Brabant

Wat verder weg is Herperduin in natuurgebied de Maashorst een dikke aanrader als je in deze schaapskooi overnacht en houdt van speelbossen en kinderwandelingen door de natuur. De stuifduinen van de Bedafse Bergen zijn ook fantastisch en doen haast on-Nederlands aan. In Volkel bieden Billy Bird park en Dierenpark Zie-ZOO vermaak voor kinderen tot een jaar of 10. Wat je ook zoekt, je kunt jezelf hier makkelijk een weekend vermaken met je gezin.

Maar eigenlijk, hoef je helemaal niet weg bij je huisje boven de schapen. Onze jongste heeft wel een traantje gelaten, toen ze afscheid moest nemen, na het weekend.

Zelf hier slapen? Kijk even voor meer info op de website van De Nieuwenhof zelf. Is de schaapskooi bezet? Kies één van de andere unieke accommodaties waar wij het afgelopen jaar overnacht hebben, zoals deze pipowagen in Drenthe, of die in Groningen, een geweldig bakhuisje of een boomhut in de Achterhoek óf ga slapen op een vlot in Friesland!

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

2 reacties op “slapen boven de schapen in een houten huisje op palen in Noord-Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *