Hanoi - Ngoc Ha - Dinh Ngoc Ha tempel

Waarom je Ngoc Ha moet bezoeken als je in Hanoi bent

Ngoc Ha is één van de grootste verrassingen die ons in Hanoi wachten. We zijn een week in de stad en dwalen een hele middag door deze unieke wijk met geheel eigen sfeertje. Net als Truc Bach is Ngoc Ha een lokale wijk, maar eentje die je zeker niet mag overslaan. Hier zien ze slechts een fractie van de bezoekers die Hanoi ontdekken. Jammer, want je combineert Ngoc Ha makkelijk met één van de hoogtepunten van Hanoi én het is een hele leuke wijk op zichzelf.

Waarom Ngoc Ha zo leuk is

Ngoc Ha kent geen enorme lijst met meest spectaculaire bezienswaardigheden van Hanoi, maar het is wat ons betreft één van de leukste wijken om rond te dwalen. Elk van de smalle, hoge huizen is weer anders dan dat ernaast. Veel van die huizen hebben prachtige pasteltinten en liggen rond vredige vijvers, waardoor je jezelf haast niet in een drukke miljoenenstad waant. Stille tempels worden weerspiegeld in de met leliebladen bezaaide vijvers, terwijl de lokale bevolking met rijsthoeden een visje vangt of langs slentert op weg naar de lokale markt. Wij zijn helemaal weg van deze lokale wijk.

Ngoc Ha Hanoi VietnamHet leven rond de waterplassen in Ngoc Ha

Waar vind je Ngoc Ha?

Ngoc Ha is de wijk ten westen van het Ho Chi Minh mausoleum. Vanuit het mausoleum loop je er zo naartoe. Het is één van de oudste wijken van Hanoi, ooit bekend om de vele ambachtslieden die er woonden en zich verzamelden in gildes. Het was destijds nog geen onderdeel van de stad, maar een echt bloemendorp, waar de mensen ook graag een centje bijverdienden door de kweek van Bonsaiboompjes. Tegenwoordig voelt Ngoc Ha nog altijd een beetje dorps aan en is een deel van het groen bewaard gebleven. Ook de vijvers in de wijk geven het een aangename sfeer. Tegenwoordig is het zo’n beetje midden in deze wereldse, Aziatische stad. Met een taxi of achterop een Grab motortje ben je er vanaf veel bezienswaardigheden in Hanoi zo.

Dinh Ngoc Ha tempel

Onze ontdekkingstocht door de wijk begint met een zoektocht naar de prachtige Dinh Ngoc Ha. Deze boeddhistische tempel ligt zo’n beetje tussen twee van de grootste vijvers van de wijk. De tempel heeft een eigen vijvertje met een mooie brug tussen de tempel en de historische huizen rondom. Het is als een oase in de stad. Het is moeilijk voor te stellen dat we in één van de drukste steden van Azië zijn als we in stilte de sierlijke daken en zuilen van de tempel bewonderen.

Dinh Ngoc Ha tempel HanoiDe Dinh Ngoc Ha tempel is een stille, maar mooie tempel

Vijvers en kleine naamloze straatjes

Langs minuscule winkeltjes en restaurantjes lopen we, met een broodje bahn mi in de hand naar één van de andere vijvers in de wijk. In smalle straatjes zien we mooie, kleurige street art en worden we voorbij gereden door enkele van de scooters waar Hanoi zo om bekend staat. Straatnamen zijn hier niet. Hier hebben alle gebouwen slechts een huisnummer. Op een terrasje zitten mannen in keurige overhemden naast een visser die zijn best doet om lunch uit het water te hengelen. De plaatselijke oorpulker haalt net een grote oranje klodder oorsmeer bij een klant uit z’n oor. Wees gewaarschuwd: een wandeling door Ngoc Ha is een erg lokale ervaring. 😉

Hanoi - Ngoc HaVijvers, oorpulkers en street art in Ngoc Ha

Marktstraatje

Midden tussen de 4 waterplassen van deze fijne wijk belanden we in een smal winkelstraatje vol activiteit. Moeders met kinderen op scooters zijn op weg van school naar huis. In de kleinste werkplaats ooit zie ik een man twee onderdelen aan elkaar lassen. Rijst, eieren, brood en vlees, alles wordt hier verkocht op amper een meter van elkaar. In een ruimte van amper en vierkante meter zit een man darmen te vullen met iets dat we slechts kunnen classificeren als “vlees”. De geuren en geluiden zijn overweldigend. Dit straatje is een volledige onderdompeling in Vietnam!

lokale markt straat HanoiOnderdompeling in Vietnam in een lokale markt straat in Ngoc Ha

Overnachten in Ngoc Ha

Ben je op zoek naar een slaapplek op een unieke locatie, in de hoofdstad van Vietnam? Wij passeren verschillende homestays in Ngoc Ha en zien aan één van de vijvers een huis te huur. Een vergelijkbaar huis, met verschillende soorten kamers én een appartement met 2 slaapkamers staat pal aan één van de 4 vijvers van de wijk. Wat een gouden plekje! Niets dan lovende reviews krijgt dit luxere verblijf met zelfs een daktuin met uitzicht op Ho B52, de waterplas waar ooit een bommenwerper in neerstortte (en die er nog altijd ligt). Deze homestay ligt aan de noordkant van de wijk en krijgt lovende reviews. Van hieruit is ook een andere sfeervolle wijk in Hanoi op loopafstand: in een kwartier wandel je naar Truc Bach.

Ben jij ook dol op lokale wijken? De foto’s in dit blog doen eigenlijk geen recht aan hoe mooi Ngoc Ha is. Je moet er echt zelf gaan kijken!

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Azië blogs, of kies een andere bestemming »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *