India visum

India visum gelukkig geen dagtaak meer

Over het India visum krijg ik de meeste visum vragen van lezers. Blijkbaar doet India meteen al bij de visum aanvraag waar ze goed in zijn: chaos creëren. Door de vele regels en mogelijkheden zien mensen door de bomen het bos niet meer. En ik moet eerlijk toegeven: ik moest ook even weer in de hele visum materie duiken, om te checken of alle informatie nog wel klopt, want om het makkelijker te maken veranderen de voorwaarden en mogelijkheden ook nog eens geregeld. Toch is het allemaal al een stuk beter geworden dan het was. Als je maar weet wat de juiste manier voor jou is om een India visum aan te vragen.

Voorheen was India visum aanvragen een dagtaak. Echt!

Een visum voor India aanvragen was tot een paar jaar terug serieus een dagtaak. Helemaal toen we in plaats van met ons tweeën ineens als gezin naar India wilden gaan. De papierwinkel die je moest regelen en uitprinten voor vertrek en de foto’s in het juiste (lees: afwijkende) formaat die je moest laten maken en tot slot de 2 tripjes naar de ambassade in Den Haag of (voor ons net iets dichterbij) het consulaat in Amsterdam. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden en ik vertel je graag hoe jij je India visum het best aanvraagt.

India visum - nu makkelijker naar het mooie IndiaMet de nieuwe India visum mogelijkheden worden deze plekken een stuk makkelijker bereikbaar

India visum is kiezen uit 3 Opties

Er zijn 3 opties om uit te kiezen en afhankelijk van welk visum je wilt aanvragen kan je naar eigen voorkeur voor één van die mogelijkheden gaan. Het papieren visum, waarbij een sticker in je paspoort wordt geplakt, raakt een beetje uit de tijd, maar kan soms nog noodzakelijk zijn. De andere 2 opties zijn in de meeste gevallen sneller en goedkoper, want digitaal.

Een “echt” India visum (sticker)

Zoals gezegd was het verzamelen van de juiste formulieren, foto’s laten maken en een ritje naar de Indiase ambassade niet heel efficiënt qua tijd. Tegenwoordig kan je het India visum niet meer bij de ambassade of het consulaat aanvragen. Ze hebben deze service uitbesteed aan VFS Global, met vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Als je in de Randstad woont is dit nog niet zo’n gekke optie en als je langer dan twee maanden in India wilt reizen en het visum zelf wilt regelen is het zelfs noodzakelijk om voor deze optie te kiezen, omdat een online visum dan niet is toegestaan.

Laat je het visum door VFS Global regelen, dan is dat niet gratis en betaal je hen een service charge van €18,51 per visum. Als je ook nog redelijk wat reiskosten moet maken kan het voordeliger zijn om een ander bedrijf je visum voor India te laten regelen.

India visum aanvraag uitbesteden

Laat je jouw Indiase visum door een ander regelen, dan is het wel zaak om eerst na te gaan of je voldoet aan de juiste voorwaarden. In elk geval als het een online visum is dat de ander voor je gaat aanvragen, wat in de meeste gevallen zo zal zijn. Naast dat je met dat online visum maximaal 60 dagen in India mag blijven, of in totaal maximaal 300 dagen bij een visum voor 1 jaar, zijn er nog wat regeltjes waar je aan moet voldoen. Controleer daarom vooraf goed of jij dat doet. Overigens gaat voor niks de zon op en zal je ook rekening moeten houden met extra kosten als je een bedrijf je visumaanvraag voor India laat doen. De kosten verschillen per aanbieder, maar zullen afhankelijk van je woonplaats vaak lager zijn dan het zelf aanvragen van het visum in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam in combinatie met je reiskosten.

Ook voor sprookjesachtig Rajasthan India visum nodigIndia zien in al haar schoonheid begint bij de visumaanvraag

De goedkoopste optie

Veruit de goedkoopste optie voor het aanvragen van je India visum is om het zelf te doen, gewoon vanuit je luie stoel thuis. Dit is voor veel mensen nog altijd een spannende klus en er komen bijna wekelijks vragen binnen van mensen die ergens in het aanvraagproces gestrand zijn of achteraf twijfelen of ze het wel goed hebben gedaan. Daarom heb ik een handige handleiding India Tourist Visa geschreven, met alle stappen duidelijk op een rij. De kosten voor dit e-visum variëren nogal eens, maar zijn op het moment van schrijven 80 Dollar per visum voor de meeste landen (inclusief Nederland).

visum India met kinderen

Bezoek je India met kinderen? Ook zij hebben een India visum nodig. De stappen en kosten zijn voor hen hetzelfde. Het enige verschil is dat kinderen onder de 12 bij aankomst geen vingerafdruk-scan hoeven te laten maken.

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

4 reacties op “India visum gelukkig geen dagtaak meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *