3 temple loop Kandy

3 Temple Loop Kandy

Niet ver van Kandy liggen 3 tempels in een prachtig, ongerept landschap vol rijstvelden, bananenbomen en bossen, met hier en daar een klein dorpje. Deze zogenaamde 3 temple loop wordt weinig bezocht, maar is een geweldig uitje voor wie eens wat anders wil zien dan de standaard hoogtepunten van Kandy. De Embekke Devale, Lankathilake Devale en Gadaladeniya Devale geven niet alleen een beeld van de 14de eeuwse Hindoe-Boeddhistische bouwwerken zelf, maar garanderen ook een uniek kijkje in het dorpsleven van Sri Lanka. Er zijn verschillende manieren om deze tempels als een dagtocht vanuit Kandy te bezoeken.

3 Temple Loop met de bus en benewagen

Vanuit Kandy zijn alle 3 de tempels met de bus bereikbaar, voor wie niet vies is van een eindje lopen. In een klein uurtje ben je bij de Embekke Devale met bus 643, die vertrekt op het busstation, of kan worden aangehouden aan de achterkant van de markt. Wij hadden pech en kwamen in een gigantisch verkeersinfarct terecht, zodat we er 2 keer zo lang over deden. Via de Peradeniya botanische tuin rijdt de bus de stad uit en vanaf daar zal je als een ware bezienswaardigheid bekeken worden door de mensen in de dorpjes die de bus passeert. Vanuit het dorpje Embekke loop je langs de rijstvelden in 10 minuten naar de Embekke Devale, de lokale bevolking is erg behulpzaam om je de weg te wijzen. Mocht je lui zijn, of met (kleine) kinderen reizen dan zijn er tuktuk’s om je de tippel door de warme zon voor 100 roepies te besparen.

3 temple loop Kandy met busDe 3 temple loop bij Kandy is prima te doen met de bus en de benewagen

Je vervolgt je weg naar de Lankathilake Devale door het dorpje Embekke, dat gedomineerd wordt door haar grote, nieuwe moskee. Daarna verder door prachtige rijstvelden en bos, waar overal koffie en peper in het wild groeien. De wandeling van 2 kilometer kan je eventueel ook weer in een tuktuk afleggen, voor 200 roepies. De Lankathilake Devale heeft de mooiste ligging van de 3, bovenop een enorme rots, maar daardoor mag je wel nog een beste klim doen om bij de ingang te komen. Best pittig in de middagzon. Wil je bij deze tempel beginnen, dan neem je vanuit Kandy bus 666 en ook de bussen naar Kiribathkumbara en Pilimatawala vanuit Embekke komen hierlangs.

3 temple loop Kandy bus en lopendLopend van tempel naar tempel loop je door leuke dorpjes en prachtige landschappen

De wandeling naar de Gadaladeniya Devale is de langste en de minst interessante. Je loopt 3 nog kilometer over een stoffige weg, door een langgerekt en oninteressant dorp met veelal dezelfde winkeltjes. Deze tempel is vanuit Kandy bereikbaar met bus 644 en met een beetje mazzel vind je een tuktuk vanuit Lankathilake voor zo’n 300 roepies. Wil je terug naar Kandy, dan is het ene kleine 2 kilometer naar de hoofdweg van Colombo naar Kandy, waar veel bussen stoppen.

3 Temple Loop met de tuktuk of taxi

De 3 Temple Loop met de bus en de benewagen is een erg leuke dagtrip voor wie de tijd heeft. Heb je meer haast dan kan het in een ochtend of een middag gedaan worden als je over eigen vervoer beschikt. Een tuktuk voor het hele rondje zal rond de 3500 roepies kosten en een taxi ongeveer 5000.

Embekke Devale

De Embekke Devale is vooral bekend vanwege haar kunstige houtsnijwerk. De houten pilaren zijn waarschijnlijk afkomstig van een andere plek, waar ooit de Koninklijke familie audiënties deed en hier naartoe verhuisd. Er zijn veel verschillende afbeeldingen, van dieren en mensen en de details zijn echt prachtig.

De entree van Embekke Devale is recent verhoogd naar 300 roepies.

Embekka Devale KandyEmbekka Devale bij Kandy met haar prachtige houtsnijwerk

Lankathilake Devale

De Lankathilake Devale ligt spectaculair bovenop een rots en van hier boven heb je een magnifiek uitzicht over de rijstvelden, huizen en bananenbomen beneden. Aan de ene kant klim je via een serie steile trappen omhoog, aan de andere kant is er een weg naar de ingang. Wie met de taxi of de tuktuk deze Temple Loop maakt zal dus aan die kant aankomen. Deze tempel wordt zowel door Hindoes als door Boeddhisten bezocht, iets dat in deze regio vaker gebeurt. Aan de kant die via een weg bereikt wordt is de Hindoe tempel, met offerplekken voor Saman, Kataragama, Vishnu en Vibhishana. Deze tempel is woensdags en zaterdags open om te bidden of om de binnenkant te bekijken, maar helaas waren wij er op een andere dag, dus hebben we alleen de buitenkant gezien.

Aan de kant waar je met de trappen boven komt is de Boeddhistische tempel en de enorme deuren naar de reusachtige, gouden Boeddha zijn prachtig versierd. De deuren zijn zo groot omdat hier elke augustus een perahera plaatsvindt en er dan een olifant de tempel in wordt gebracht. De muren zijn beschilderd met Boeddhistische afbeeldingen.

Ook hier betaal je tegenwoordig 300 roepies entree.

Lankathilake Devale KandyLankathilake Devale bij Kandy, fantastisch bovenop een rots gelegen

Gadaladeniya Devale

Als je een oneindige rij souvenirwinkels gepasseerd bent weet je dat je de Gadaladeniya Devale gevonden hebt. Net als de Lankathilake Devale staat ook deze tempel bovenop een rots, maar het spectaculaire uitzicht mist. Ook hier worden Boeddhisme en Hindoeïsme gecombineerd.

De entree van Gadaladeniya Devale is 200 roepies.

Gadaladeniya Devale KandyGadaladeniya Devale bij Kandy

Extra tips 3 Temple Loop

Wie een tempel bezoekt in Sri Lanka kleedt zich netjes, met in ieder geval de knieën en de schouders bedekt. Ben je dit vergeten? Dan is er vaak wel een omslagdoek te leen, die ook als jurk om de benen geknoopt kan worden.

Neem een paar sokken mee, want de rotsen van de Lankathilake en de Gadaladeniya Devale worden gloeiend heet in de hete zon en schoenen zijn, zoals bij alle tempels, niet toegestaan.

In de omgeving van alle 3 de tempels en op verschillende plekken onderweg kan drinkwater en wat te snacken gekocht worden, maar verwacht niet te veel en neem genoeg proviand mee voordat je aan de wandeling begint.

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Azië blogs, of kies een andere bestemming »

27 reacties op “3 Temple Loop Kandy

  • Yvonne zegt:

   Oh gaaf! Zo leuk om te zien dat het dan echt gemaakt wordt, echte vaklui. Hebben dit zelf in Birma eens gezien, in een tempel… heel mooi!

 1. anto zegt:

  Okee, bus 666 roept een beetje rare associaties bij mij op haha 🙂 Ik ben zelf pas 1 keer echt in Azië geweest (Nepal niet meegeteld) en merkte dat ik na het zien van een paar tempels per dag wel een beetje moe werd. Voor onze volgende trip die kant op hebben we dus besloten 1 tempel per dag te doen 🙂

  • Yvonne zegt:

   Uhm, ja dat had ik ook met die 666 idd. 🙂 De tijd dat je in deze 3 tempels bent is relatief kort hoor, jou kennende zou je lopend van de 1 naar de ander gaan en de natuur daar tussen is echt schitterend!

  • Yvonne zegt:

   De natuur in de omgeving van deze tempels is echt prachtig. Wij hebben vanwege de kids en de temperatuur hier niet veel gelopen, maar er zijn mensen die alles lopend door de mooie landschappen doen!

 2. Jessica zegt:

  Wat maf dat je geen schoenen aan mag, maar wel je sokken aan mag houden! Ik hoor wel eens van mensen dat ze tempel moe worden, maar ik kan echt geen genoeg krijgen van mooie tempels. Ieder exemplaar is vaak toch wel weer uniek 😀

  • Yvonne zegt:

   Het meer is ook wel DE plek om te zien in Kandy en de temple of the Tooth die daar pal aan ligt natuurlijk. Bij Nuwara Eliya zijn wij niet geweest, wilde het risico van koud en nat weer niet lopen in dat seizoen… volgende keer zeker wel!

  • Yvonne zegt:

   Sri Lanka is helemaal een prachtig land en heeft zoveel mooie tempels! Echt een makkelijk te bereizen land met kids, kan me voorstellen dat het vergelijkbaar is met Thailand op heel veel fronten.

  • Yvonne zegt:

   Met je schoenen loop je buiten door de viezigheid en met je sokken niet. 🙂 Maar goed dat ze aan mogen, het is soms echt heet aan je voeten.

  • Yvonne zegt:

   Jammer dat je deze gemist hebt, was een erg relaxte dagtrip. Maar je kan ook niet alles doen en jullie hebben vast genoeg ander moois gezien. 🙂

 3. Niels zegt:

  Het ziet er uit al een paar mooie tempels! Dat je schoenen niet aan mogen vergeet je snel. Ik wist niet dat sokken wel mochten. Goede tip! Kan ook komen omdat ik er nog nooit geweest ben 😉 Maar wie weet waar we volgende jaar allemaal heengaan.

  • Yvonne zegt:

   Ja op sokken mag je overal naar binnen, erg fijn met die hete stenen. Leuk om weer voor een nieuw jaar reisplannen te maken hè, alles ligt dan weer open. Maar jullie gaan eerst naar Zuid-Afrika, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *