fbpx
reis interieur - een kijkje in ons huis

Reis interieur – een kijkje in ons huis

leestijd: 6 minuten

Ons reisinterieur is sinds het schrijven van dit blog in 2017 best wel veranderd. Binnenkort hoop ik een update van dit blog te maken, met nieuwe foto’s.

“Oh, je kan wel zien dat jullie van reizen houden!” Een uitspraak van iemand die een tijdje terug voor het eerst bij mij thuis kwam. Inderdaad heeft ons interieur reis vibes. Ik realiseerde het me pas echt na die uitspraak. Het zijn niet eens zozeer alleen de grote reisfoto’s aan de muur of de souvenirs die je overal terug vindt, maar het is ook de stijl en de keuze van materialen. Voordat we veel op reis waren hadden we een modern interieur, met strakke meubels. Tijdens onze lange reis van 2007 tot 2009 is er iets veranderd in onze smaak en houden we meer van hout en spullen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Materialen die ons doen denken aan onze reizen, zoals bamboe. Gelukkig hadden we voor de betreffende reis ons hele interieur van de hand gedaan en konden we daarna opnieuw beginnen. 🙂

Ook al is onze smaak veranderd, de spullen die ik meeneem van onze reizen blijven. Elke reiziger zal zich hier waarschijnlijk wel in herkennen. Zo hangt er achter onze voordeur een Indiaas masker, in de trapopgang een theaterpop uit Nepal en in de wc hangt een drakenhanger uit China. Deze spullen maken dat ons huis ons extra dierbaar is, een fijne plek om thuis te komen. Dat houden we graag zo en daarom hebben we vorig jaar onze oude sloten vervangen door de beste die er zijn én een goede, nieuwe woonverzekering afgesloten. Maar dat terzijde. Feit is dat we enorm blij zijn met ons huis en er graag gasten ontvangen. Om jullie allemaal thuis uit te nodigen is een beetje lastig. Daarom laat ik je vandaag graag zien hoe ons eigen huis er uitziet. Klaar? Daar gaan we!

De woonkamer

De eerste plek waar we neerstrijken na een reis. De bank is een oudje en zo’n beetje het eerste dat we na onze lange reis hebben aangeschaft. Er overheen een lekkere plaid en een schapenvachtje, erg fijn als ’t wat minder warm is in Nederland. De foto boven de bank heb ik een paar maanden terug laten afdrukken. Na lang twijfelen gekozen voor deze reis herinnering. Deze foto nam ik in Marokko, een reis die we met ons vieren maakten en waar we allemaal met plezier aan terug denken. Naast de bank een dienblad met onder andere een handgemaakt mandje uit de Filippijnen en een vaasje met schelpen die we overal en nergens gevonden hebben. De mooiste van elke reis verdwijnen hierin. Het blad van het houten tafeltje wil ik ooit nog eens beplakken met postzegels uit de landen waar we geweest zijn en dan aflakken. Misschien komt ’t er komende winter eindelijk van.

reis interieur woonkamerOnze woonkamer

De andere kant van de woonkamer bestaat voornamelijk uit de enorme boekenkast van steigerhout, die we op maat hebben laten maken. De kast staat rondom de koof die ik zie als de pukkel die onze verbouwing heeft nagelaten. In het minder diepe deel, waar de koof achter zit, staan souvenirs zoals de handgemaakte houten Boeddha uit Birma. In de andere vakken hebben reisboeken de overhand. Op het wollen kleed spelen de kinderen graag, of we lezen er een boek.

Naast de boekenkast staat een gehaakte poef, met daarop een dienblad vol kleine frutselspulletjes. De vetplanten zijn echt nog mini. Heel benieuwd of ze ooit zo groot worden als de cactus die ik 20 jaar geleden in dit zelfde formaat kocht, toen ik nog in Groningen woonde.

reis interieur boekenkastDe andere kant van de woonkamer

Mijn favoriete hoekje in huis

Dit kastje heb ik vorig jaar beplakt met oude wegenkaarten. Door de aanschaf van een TomTom, alweer wat jaartjes terug, werden de kaarten overbodig, maar ze herinneren aan onze eerste reizen samen, op ontdekking door Europa. Onder het kastje heb ik wieltjes gemaakt, zodat het makkelijk te verplaatsen is, want het is loodzwaar. Compleet gevuld met reis tijdschriften. De cactus die er bovenop staat is dus al 20 jaar oud. De miniatuur reis Boeddha kreeg ik van mijn schoonmoeder, toen we op wereldreis vertrokken. Naast het kastje een houten beeld dat we in Zuid-Afrika kochten.

reis interieur favoriete hoekjeMijn favoriete hoekje in huis

De keuken

De keuken hebben we vorig jaar laten plaatsen en daar is toch weer even onze oude voorliefde voor strak zichtbaar. Als dit geen fusion cooking is?! Aan de ene kant een strak, hoogglans wit deel en er tegenover een donkere, houtkleurige kast, waar alle apparatuur in zit. In de keuken vind je ook hoogste concentratie planten van ons huis. De achterwand had ik het liefst van Portugese azulejos of mozaïek gehad, maar dat was niet haalbaar en ook niet zo praktisch om schoon te maken. Uiteindelijk ben ik met deze Italiaanse tegeltjes ook erg blij.

reis interieur keukenOnze nieuwe keuken

Eetkamertafel

De eetkamertafel is groot en lekker stevig. De leren stoelen hebben we al jaren, de opbergbank pas sinds er zoveel kinderspeelgoed door ons huis zwierf. 😉 Hier wordt, als we thuis zijn, geknutseld en gegeten. Bloemen worden in de zomer vaak door de kinderen geplukt. Scheelt weer een bosje bloemen kopen, zodat we weer vaker op reis kunnen en staat nog eens heel erg leuk ook. De foto boven de tafel heb ik in India gemaakt, tijdens onze eerste reis als gezin naar India.

Onze fijne eetkamertafel

Tuin

Na onze wereldreis hebben we het een tijdje zonder tuin moeten stellen, omdat we gewoon niet in de positie waren al te kritisch te zijn wat betreft woonruimte. Je kan je niet voorstellen hoe blij ik was toen we weer een tuin kregen. Zo lekker om meteen bij de eerste zonnestralen lekker naar buiten te kunnen en met een kopje thee te genieten van je eigen tuin. Onze loungeset wordt, doordat we veel reizen, niet heel erg vaak gebruikt, maar als het mooi weer is en we zijn thuis proberen we er altijd even lekker te zitten. De kussens zijn zelfgemaakt door de Indiase dames in de workshop van Fiona, een vriendin in India. Ook hier weer een boeket veldbloemen op tafel. Het ontwerp van de tuin heb ik trouwens zelf gemaakt.

reis interieur tuinWat ben ik blij met deze tuin!

Zelfgemaakte rotstuin

Na de verbouwing, waarbij we onze woonkamer 2 en een halve meter hebben laten uitbouwen, waren er nog wat bakstenen over. Zonde om weg te gooien en dus heb ik er een rotstuintje van gemaakt. Geregeld krijg ik weer een nieuw plantje, die ik er meteen bij zet en zo wordt hij steeds groener. De keramieken cicades hebben we ooit uit de Ardèche meegenomen.

reis interieur rotstuinRondom de zelfgemaakte rotstuin

De master bedroom 🙂

Onze slaapkamer is niet al te groot, dus dat master bedroom is een beetje overdreven, maar toch nog net de grootste slaapkamer van ons huis. De nachtkastjes kocht ik op marktplaats en ik verfde ze zelf. De kleur werd de basis voor de slaapkamer. Aan de muur onze Indiase trouwfoto’s en een kunstwerk dat geschilderd werd door bekenden in Pushkar. De Al Kapak muts kochten we jaren terug in Kyrgyzstan en ook de kamelen- en pauwenhangers komen uit India. De schelpen op de spiegel vonden we op het strand van Koh Yao Yai, waar we onze huwelijksreis deels doorbrachten.

reis interieur slaapkamerOnze slaapkamer

Kinderslaapkamer 1

Onze oudste kreeg een 1001-nacht slaapkamer, met veel Indiase accessoires. Hoe kan het ook anders, als je tweede naam Indiya is. 🙂 De Rajasthaanse poppen zijn een huwelijkscadeau van een goede bekende in India en tussen de olifantencollectie ernaast staat 1 mooie, kleien olifant uit Zuid-Afrika eenzaam tussen alle Indiase exemplaren. De lamp is gemaakt van Irakees glas en kochten we in de souq van Taroudannt in Marokko, tijdens onze eerste keer naar dit sprookjesachtige land.

reis interieur - kinderslaapkamerOok de grootste kinderslaapkamer heeft duidelijk een reis interieur

Kinderslaapkamer 2

In de slaapkamer van de jongste zie je overal vogeltjes. Ze staan niet eens allemaal op de foto. De houten kraanvogels in de hoek, aan het plafond, waren het enige souvenir dat we ooit in Cambodja kochten. Een handgeschilderd zijden doek uit India en een kleien nijlpaardje uit Zuid-Afrika pasten niet meer in beeld.

reis interieur kinderslaapkamer 2In de kleinste slaapkamer moet je iets beter kijken om de reis spulletjes te ontdekken

We hebben ook nog een zolder, maar daar neem ik je liever volgend jaar mee naartoe, als we hebben opgeruimd en verbouwd. Ooit willen we daar namelijk zelf gaan slapen, maar voorlopig hebben we nog steeds genoeg van het klussen en zijn we tevreden zo. Ook een aantal andere ruimtes heb ik je nog niet laten zien. Daarom nog even een impressie van hoe ’t er daar uitziet. In de gang liggen de paspoorten alweer klaar voor de volgende reis. De leuke hoesjes waren een cadeautje voor onze meiden van mijn vriendinnetje Leonie, die een toffe webshop heeft met onder andere dit soort bijzondere accessoires. Het Arabische bordje van Shell zagen we op straat liggen in Marokko en het nummerbord lag al een paar dagen op de weg voor ons appartement in Swaziland, dus ook dat ging mee naar huis.

reis interieur gangDe gang en de wc

En daarmee zijn de dan aan het einde gekomen van deze rondleiding. Hopelijk heb je ervan genoten en misschien wat inspiratie opgedaan.

Category: Persoonlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


38 comments

 1. Leuk om te zien hoe jullie wonen. Toch weer een persoonlijk tintje die ik kan waarderen 😉 Gaaf dat het reizen zo terugkomt. Elke reis voegt weer iets nieuws toe. Wij zijn ook nog bezig met het inrichten, we hebben alleen drie katten die daar soms anders over denken. Vetplanten lieten ze met rust, maar sinds kort worden die ook aangevallen of van tafel gegooid. Dus een beetje skipperen tussen wat wel en niet kan. Mooie achterwand trouwens in de keuken. En van die zolder snap ik. We slapen nu op zolder, maar er kan nog wat opgeruimd worden 😉

  1. Ik zat me net te bedenken dat we uit Georgië niks hebben meegenomen, maar toen ging ik naar de wc, waar ik het Georgische nummerbord van een oude auto zag staan dat we hadden gekregen… toch weer een beetje meer reizen in huis gehaald dus. 🙂 Kan me voorstellen dat het lastig is met 3 katten… alle mooie dingen hoog hangen / zetten dus. 🙂

 2. Wat leuk om eens een kijkje te krijgen in jullie huis! Het ziet er ontzettend gezellig en knus uit. Mooi dat in alle kamers jullie passie voor reizen zo aanwezig is. Veel van mijn gekochte reisspullen liggen boven in een kast en la. Misschien ook weer eens tijd om ze naar beneden te halen 🙂

  1. Dank je wel, we voelen ons er ook helemaal thuis. Misschien kan je beginnen met een hoekje aankleden met reisspullen?

 3. Ohhh wat is jullie huis leuk ingericht zeg, ik krijg er inderdaad zelf ook reiskriebels van ;p Heb je trouwens veel postzegels gespaard door de jaren heen? Ik heb hetzelfde met ansichtkaarten. Al een jaar of 8 aan het verzamelen, maar tot nu toe belanden ze nog steeds in een schoenendoos. Misschien toch ook maar eens wat leuks voor verzinnen!

  1. Nee, nog geen postzegels gespaard, maar wilde ze gaan kopen op een tweedehandsbeurs ofzo. Goeie reden om daar ook eens rond te struinen. 🙂 Wel hebben we een tijd terug alle ansichtkaarten gekregen die we Peters oma ooit hebben gestuurd. Zat al te denken om de postzegels eraf te weken!

 4. Wat een heerlijk en ruim huis! Ik heb ook veel reisspulletjes in huis staan en mensen zien ook altijd meteen dat ik graag reis zodra ze op bezoek komen. Die boekenkast is trouwens heel erg mooi. Ik heb vorig jaar mijn tuin verbouwd en dit jaar ben ik in huis begonnen. Je bent nooit klaar met klussen 😉

 5. Wat leuk zo’n kijkje! Ik woon bij mijn ouders en heb in mijn kamer nog maar weinig reisspullen, op fotoboek na. Als ik een eigen huisje heb wil ik ook zeker mijn huis aankleden met prachtige souvenirs, mooie foto’s en herinneringen. Ik vind het vaasje met schelpen een heel leuk idee 🙂 Mooie keuken ook 🙂

 6. Mooi ingericht! Heerlijk ruim en opgeruimd.

  Ik heb in mijn huis best veel reisdingen, maar nauwelijks op de slaapkamer en eigenlijk helemaal niet op de werkkamer.

  1. Dank je! Ach, in de slaapkamer heb je je ogen ook meestal dicht en in je werkkamer ergens anders op gericht, dus dat snap ik wel. 😉

 7. Als eerste – wat heb je een super leuk ingericht huis. Je ziet idd veel terug van reizen. Ook zo tof dat je het verder trekt in de kinderkamers. Zie je niet vaak. Zelf koop ik bij elke reis een ding van dat land en als er strand is 1 schelp. Altijd tof om dan zou je huis in te richten.

  1. Dank je wel. Wat leuk om van elk land een schelp mee te nemen, sinds wij kinderen hebben zijn het er bij ons best veel per keer. 😉

 8. Wat een mooi,, eigen plekje hebben jullie ervan gemaakt. Zo leuk om te zien dat het reizen zelfs terug komt in de kamers van de kids. Wij moeten echt meer souvenirs gaan scoren. Vaak kopen we niets, omdat we er niet mee willen slepen, maar we hebben ons al voorgenomen dat we – zodra we weer aan het reizen zijn – eens wat op moeten sturen.

  1. Dank je wel Kirsten! Wij kochten tijdens onze lange reis ook niet heel veel maar hebben een paar keer een groter, mooi souvenir gekocht dat we meteen hebben opgestuurd. Is toch achteraf wel erg leuk gebleken.

 9. Wat een gezellig thuis! Leuk al die tastbare herinneringen aan mooie bestemmingen en momenten. Fijne plek om na een reis terug te keren lijkt me!
  P.s. we hebben nagenoeg hetzelfde beeld met de hoofdjes uit Zuid-Afrika!

  1. Dank je wel Maya en wat grappig om te horen van dat beeld. Ben jij er ook nog steeds blij mee? Ik vind ‘m heel tof. Gekocht bij God’s Window overigens.

 10. Mooi zeg!! Wat een heerlijke licht en ruim huis. Leuk ook, die tegels in de keuken. Die ga ik even aan mijn vriend laten zien. Inspiratie!

  1. Dank je wel. Voor het licht hebben we ’t o.a. gekocht, dat vind ik zo belangrijk. En, vond je vriend de tegels ook wat?

 11. Wat leuk om even bij jullie binnen te mogen kijken! En wat hebben jullie een leuke en gezellig huis! Heerlijk om al die reisfoto’s- en souvenirs terug te zien in jullie interieur,

 12. Wat een heerlijk huis hebben jullie! Wij hebben voor vertrek ook alles weggedaan en mogen straks weer helemaal overnieuw beginnen. Zo af en toe kriebelt het al, maar het reizen is nog te leuk 🙂 Ik denk wel dat er straks veel elementen terug te vinden zijn om toch af en toe weer bij weg te dromen.

  1. Het is echt heerlijk om weer opnieuw te mogen beginnen, maar ik zou zeggen: reis zo lang mogelijk, het is zo heerlijk! Njoy!!

 13. Leuk om te zien. Ik vind het bij anderen altijd zo gezellig om de reizen terug te zien. Bij mezelf is er niets van te bekennen: ik koop geen souvenirs, reisgidsen verkoop ik door en er hangen zelfs geen foto’s in mijn huis. Klinkt nu wel als een heel onpersoonlijk huis :’)

  1. Ow echt, vind je het niet mooi voor je eigen huis, of is het gewoon “toevallig” dat je juist andere spullen hebt uitgekozen voor je inrichting?