fbpx
Krkonose boomkroonpad

Krkonoše boomkroonpad Reuzengebergte perfect voor bezoek met kids en camera

leestijd: 3 minuten

Het Krkonoše boomkroonpad is één van de leukste uitjes in de natuur van het Reuzengebergte. Wij bezoeken met onze kinderen het Krkonoše boomkroonpad en ik kan niet anders zeggen dat het voor kids van hun leeftijd (op het moment van bezoek 7 en bijna 6 jaar) super interessant en leuk is. Daarnaast heb ik me met mijn camera flink uitgeleefd bij het Krkonoše boomkroonpad, dus ook als fotograferende mama heb ik me bijzonder goed vermaakt. We rijden meer dan een uur om er te komen, vanuit de omgeving van Liberec, maar dat is het zeker waard. Ik vertel je waarom het Krkonoše boomkroonpad zo tof is voor een bezoek met kids en camera.

Bij het Krkonoše boomkroonpad gaan spelen en leren hand in hand

Hoe leuk, bij de kassa staat een enorme pluche eekhoorn onze jongste van 5 op te wachten. Ze is helemaal fan en straalt als de eekhoorn pose na pose aanneemt om mét en voor haar op de foto te gaan. De Kiddy Zoom maakt overuren. Direct nadat we afscheid hebben genomen vallen onze meiden de verrekijkers aan de reling en de kleurige informatiepanels aan de zijkanten van het boomkroonpad op. Al die extraatjes zijn super om mee te spelen, maar allemaal wel met een educatief tintje. Op verschillende plekken zijn er bovendien zijtakken van het hoofdpad, met speciale spannende onderdelen. Zo kijk je hier en daar tussen de stapplankjes door de diepte in. Gelukkig is er overal een vangnet direct onder.

Krkonose met kinderen erg leukEntree Krkonoše boomkroonpad – erg leuk voor kinderen

Samen de uitgestrektheid van het bos en de hoogte van de bomen ervaren

Door de variatie in hoogte van de houten vlonders die zich tussen de bomen door slingeren én door de enorme torenconstructie aan het eind ervaar je de hoogte van de bomen. Bij het beklimmen van de toren start je zelfs onder de grond, bij de wortels. Vervolgens cirkel je tientallen meters omhoog, tot je boven de bomen uit kunt kijken. Vanaf de hoogste laag heb je een waanzinnig uitzicht over het uitgestrekte, heuvelachtige bosgebied van het Reuzengebergte.

Doordat het pad relatief smal is, kan het in de zomermaanden op bepaalde momenten druk aanvoelen. Kom zo vroeg mogelijk, om de grootste drukte te mijden en het liefst niet in de weekenden. Info over openingstijden en prijzen op de site van het boomkroonpad.

weids uitzicht vanaf toren Krkonose boomkroonpadEen weids uitzicht vanaf de bovenste etage van de toren van het boomkroonpad

De constructie van de toren van het Krkonoše boomkroonpad

De combinatie van staal en hout én de vorm van het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van het Krkonoše boomkroonpad nodigen uit om te fotograferen. De toren is vanaf beneden al heel gaaf om te zien, maar doordat deze steeds ietsje breder wordt, kun je vanaf boven alle onderliggende verdiepingen zien. Ook dat is super om vast te leggen. Doordat de bovenste etage tevens de meest wijd uitstaande etage is, heb je het gevoel op een soort balkon te staan, waardoor je de ruimte weer heel anders ervaart. Zodra het gaat waaien wiebel je er zachtjes bij heen en weer, wat de ervaring nog wat spannender maakt.

gave constructie Krkonose boomkroonpadDe gave constructie van de toren van het Krkonoše boomkroonpad

Hoogtepunt: in noodvaart naar beneden door supersnelle glijbuis

Eerlijk is eerlijk: voor ons is dé reden om Krkonoše boomkroonpad te bezoeken die supersnelle glijbuis die vanaf één van de bovenste etages naar beneden roetsjt. Op een matje ga je met de snelheid van het licht terug naar waar je de beklimming begon. Volgens onze oudste in elk geval. Aangezien de jongste nog te klein is om eraf te mogen, lopen wij naar beneden in de hoop de oudste daar de buis uit te kunnen zien stappen. Als we bijna beneden zijn, zien we haar echter al als een stuiterbal rond hupsen. Ze is helemaal door het dolle, zo gaaf vond ze het. “Niet te geloven mama, ZO snel als ik was!” Jammer, dat het zo snel ging. Nu heb ik geen foto kunnen maken, haha.

Voor de glijbaan van het boomkroonpad betaal je een paar euro per persoon, te voldoen bij het betreden van het wachtgedeelte. De minimale lengte voor de glijbaan is 1.20 meter. Een matje krijg je te leen en is verplicht.

spectaculaire glijbaan en speeltuin KrkonoseVan de glijbaan en beneden lekker verder spelen

In de omgeving van het boomkroonpad is nog veel meer te doen

Eenmaal weer met beide benen op de grond, kun je nagenieten van het Krkonoše boomkroonpad op het terras met speeltuin. Of kies een bankje in de schaduw, aan de rand van de speeltuin. Er zijn uitdagende speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Als iedereen weer is opgeladen is het tijd om de omgeving te ontdekken. In de buurt kun je prachtig wandelen. Of neem de kabelbaan naar de Sněžka, op ruim 1500 meter hoogte voor meer mooie uitzichten. In Pec Pod Sněžkou zijn een klim- en klauterpark voor kinderen en een rodelbaan.

Category: KidsTsjechië

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 comments

  1. Ik heb wel eens eerder een foto gezien van dit gave boomkroonpad, maar wist niet dat het in het Reuzengebergte te vinden is. Een gebied wat ik graag nog eens wil ontdekken. Leuk dat je dochter naar beneden gesjeesd is!

    1. Er zijn in de regio meer van dit soort paden.. niet allemaal met een glijbaan trouwens, maar qua vorm niet heel anders. Die glijbaan is wel echt een toffe toevoeging voor kids.

    1. Die glijbaan gaat ook echt vet snel.. eigenlijk voor sommige kinderen misschien nog wel te spannend.. zeker ook leuk voor volwassenen in elk geval.

  2. Wat een origineel idee om die glijbaan aan dat platform te koppelen. Dat wandelen tussen de kruinen is op zich al leuk (voor wie geen hoogtevrees heeft), maar die glijbaan maakt het natuurlijk helemaal af!

  3. Ik vind dit soort paden echt zo leuk! Mooie uitzichten ook 🙂 Die toren ziet er echt tof uit, ik kan me voorstellen dat je daar heel veel foto’s van hebt gemaakt!

    1. Zeker tof.. ook best een beetje spannend.. met zoveel mensen, laag na laag, op een houten constructie. 😉