Zoo Parc Overloon

Zoo Parc Overloon

Kinderen en dieren zijn meestal een goede combinatie. Kinderen zijn dol op dieren en dieren houden er vaak van vertroeteld te worden, zelfs al gebeurt dat door de allerjongsten soms iets minder zachthandig. In Zoo Parc Overloon kom je als bezoeker echt tussen de dieren, dus erg geschikt voor interactie tussen kind en dier. Deze dierentuin is heel natuurlijk door de vele begroeiing en wat minder groot, dus ook al snel heel goed beloopbaar voor peuters. Wij brachten er de laatste stralende nazomerdag door van dit jaar en hadden er een heerlijke dag.

Interactie met de dieren

Op verschillende plekken loopt het pad zo de leefruimte van de dieren in, zoals bij de ringstaartmaki’s, waar je echt tussen de dieren komt door twee bruggetjes over te steken. Ook bij de wei waar de pelikanen, kangoeroes, kraanvogels, pauwen, emoes en herten hun gezamenlijke ruimte hebben loop je echt tussen de dieren door, net als bij de ooievaars en de zwanen. Hierdoor is het voor kinderen veel makkelijker de dieren te zien en interactie met ze te hebben. De kamelen staan maar achter een heel klein hekje en kunnen makkelijk geaaid worden, of strootjes en bamboe gevoerd, ook hartstikke leuk. Soms heb je geluk en sta je echt oog in oog met de witte tijger, die op centimeters bij je vandaan op dezelfde boomstam ligt, slechts van je gescheiden door glas.

Interactie met DierenZoo Parc Overloon contact met dierenInteractie met dieren in Zoo Parc Overloon

Voedertijden

Op verschillende tijden kun je als bezoeker kijken hoe de dieren gevoerd worden en je vragen stellen aan een verzorger. De wilde honden schrokken hun stukken vlees zo weg en binnen een paar minuten is het bekeken, net als de otters die hun visjes en kuikentjes ook in een mum van tijd wegwerken. Bij de pinguïns duurt het een hele tijd voor alle visjes zijn opgehaald bij de verzorger. De pinguïns lopen over het pad, tussen de bezoekers door, erg leuk.

Pinguins voerenIn Zoo Parc Overloon lopen de pinguïns tussen de bezoekers door bij het voeren

Zelf dieren voeren

Op verschillende plekken is het ook mogelijk om de dieren zelf te voeren. Hier staan automaten met voor de dieren geschikt voer. Voor 50 cent krijg je een behoorlijke hand vol voer en zo kun je de dieren verleiden nog wat dichterbij te komen. Superleuk voor de jongste bezoekers.

Zelf Dieren VoerenZoo Parc Overloon: zelf dieren voeren

Overname

Het Zoo Parc Overloon is in februari 2015 failliet gegaan, net als de twee andere parken van dezelfde eigenaar. Het park is toen overgenomen door een investeerder en sinds toen is er in Overloon veel veranderd. Nou is verandering niet altijd positief, maar in dit geval zeker wel. Nieuwe dieren zijn aan het park toegevoegd, zoals bijvoorbeeld ringstaartmaki’s en twee prachtige witte tijgers. Ook zijn een aantal verblijven vernieuwd en is er een nieuwe eet/zitgelegenheid bij gekomen, vlakbij de kamelen. Er wordt nog hard gewerkt aan meer verbeteringen, maar sinds ons bezoek van een paar maanden terug zagen we al een groot verschil. Wij kunnen Zoo Parc Overloon van harte aanbevelen als dagje uit voor groot en klein.

Zoo OverloonZoo parc OverloonZoo Parc Overloon

Naar welke dierentuin ga jij graag?

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *