World living statues

World Living Statues Arnhem

Arnhem viert in het vroege voorjaar carnaval, maar elk jaar rond het einde van september vindt hier een ander evenement plaats met een wel heel bijzondere optocht. Arnhem heeft met zijn World Living Statues een soort omgekeerde carnavalsoptocht, waarbij de artiesten stil staan en het publiek langs loopt. Denk alleen het snoep weg. En prins Carnaval. De sfeer van grapjes en interactie met het publiek zijn hetzelfde. Ook de schmink is minstens net zo belangrijk, net als de kostuums. Een bonte verzameling standbeelden in de gezellige binnenstad met Arnhem; makkelijke objecten om te fotograferen, want ze staan zo lekker stil en een leuk uitje met de kids.

Creatieve manieren van interactie

De deelnemers bedenken allerlei creatieve manieren van interactie met hun publiek. Zo wordt men gevraagd om iets vast te houden, de plek van het standbeeld in te nemen, of om te reageren op een geschreven vraag. De twee mannen in de auto maakten er een hele show van, compleet met water en rook en ook Baron von Münchhausen had ergens onder zijn kanonskogel een rookmachine verstopt.

World Living Statues ArnhemWorld Living Statues Arnhem: creatieve levende beelden

Internationaal en van jongs af aan

Er zijn veel lokale standbeelden, maar een heel aantal komen uit verschillende andere Europese landen en zelfs daarbuiten, zoals de VS of Australië. Er is een speciale kindercategorie, waarbij de jeugdige standbeelden vaak net zo’n knappe prestatie neerzetten als de oudere deelnemers. En één van de volwassen standbeelden vroeg een jonge voorbijganger tijdelijk zijn plek in te nemen tijdens zijn rookpauze.

World Living Statues KidsWorld Living Statues Kids

Boeiende acts

Verschillende acts weten ons lange tijd te boeien, zoals de wereldkampioen van vorig jaar “de Verwondering”, die bij ieder muntje wat in hun bakje gegooid wordt met een verwonderde blik naar de toeschouwer gaat kijken. Bij Vera is de Belgische “trol” favoriet, die snotjes uit zijn neus peutert en deze het publiek in schiet.

World Living Statues ArnhemVerschillende beelden bij World Living Statues toverden een grote smile op mijn gezicht

Meer World Living Statues zien

In 2017 is het World Living Statues festival weer in Arnhem op 1 oktober. Dit keer is er ook een Living Statues by night op 30 september en in Ede is er op 29 september een Living Statues by night.

World Living Statues ArnhemDe wereldkampioen van World Living Statues 2014: “De Verwondering”

Het World Living Statues festival is ook zeker heel erg leuk om te bezoeken met kinderen. Maak er een weekend Arnhem met kinderen van en geniet van het festival en heel veel meer dingen te doen in en rond de stad. Zo zijn er ook hele gave speelbossen en speelnatuur én de leukste musea.

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

2 reacties op “World Living Statues Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *