weekendje weg aan het water bij Delft

Weekendje weg aan het water bij Delft

Op zoek naar een leuke accommodatie voor een weekendje weg in Delft kom ik een huisje aan het water tegen, dat net buiten de stad ligt. Dit geweldig sfeervolle dijkhuisje ligt tussen een vaart en een brede sloot in het Polderlandschap bij Schipluiden. Op een steenworp van Delft slaap je hier midden in de natuur, met het gevoel helemaal weg te zijn van alles. Ik ben direct weg van deze sfeervolle accommodatie in dat typisch Nederlandse landschap en boek spontaan een weekendje weg in dit huisje. En dat is nog voordat ik heb gelezen dat er zelfs gratis kano’s ter beschikking staan.

Weekendje weg in huisje aan het water mét kano’s

Pas later zie ik dat er bij het huisje een aantal kano’s liggen, waar je gratis gebruik van kunt maken. Hoe leuk is dat?! Als blijkt dat het tijdens ons weekendje weg in de omgeving van Delft ook nog eens prima nazomerweer wordt, ben ik helemaal in mijn nopjes. Als we aan het begin van ons weekendje weg aankomen bij ons huisje in Schipluiden, stappen we dan ook direct in de kano. Nog voordat we de bagage uit de auto hebben gehaald kanoën wij al onder het bruggetje door, achter ons huisje, zo het polderlandschap in. Die bagage wacht wel. Dat is sowieso even een dingetje, want het huisje ligt ongeveer 100 meter van de parkeerplaats. Er is alleen een fietspad voor het dijkhuisje langs, een weg komt er niet. Dat geeft juist het extra “echt-weg-gevoel”. Heerlijk!

weekendje weg Delft met kanoEen weekendje weg bij Delft met kano’s is echt heel fijn

Voor wie kanoën alleen niet genoeg vindt, zijn er bij het huisje ook een aantal SUP-boarden te huur én een prachtige fluisterboot. Deze grote sloep is ideaal als je wat verder wilt varen vanaf de accommodatie

Interieur van deze bijzondere accommodatie aan het water

Als we al kanoënd de omgeving verkend hebben, is het toch tijd om die tassen uit de auto te halen en de binnenkant van onze accommodatie eens écht te bekijken. We hebben het getroffen dat ons weekendje weg bij Delft precies in een schitterend nazomer weekend valt, of ook weer niet: er is namelijk vloerverwarming en dat vind ik altijd zó lekker. De verwarming blijft echter dit weekend uit. Gelukkig is het huisje ook verder heel warm ingericht. De gele bank en gordijnen geven het een zonnig uiterlijk en de houten meubels en leren keukenstoelen zorgen voor een warm gevoel. De slaapkamer is klein maar fijn en voor de meiden is er een ruime slaapkamer op de vliering. Er is zelfs nog een bed vrij, dus als je met 5 bent is dit huisje ook nog geschikt.

interieur accommodatie aan het water DelftHet interieur van onze accommodatie bij Delft

Achter het huisje is een serre, waarvoor je wel even buitenom moet, door de tuin. Ben je hier een weekendje weg midden in de winter, dan is het minder ideaal, maar het is ook maar een paar stappen. Het uitzicht over het water en tot aan Delft is hier geweldig. Elke ochtend zitten we er samen te ontbijten, terwijl de zon langzaam boven de horizon verschijnt. Er ligt een verrekijker klaar om vogels te spotten. Die zijn hier genoeg.

De omgeving van ons huisje in Schipluiden verkennen

Zodra de bagage een plekje gevonden heeft, gaan we nogmaals op verkenning waar we ons weekendje weg nou eigenlijk doorbrengen, lopend nu. We volgen het fietspad langs de vaart en zien de zon langzaam zakken boven het polderlandschap. Watervogels lijken een eindje met ons mee te zwemmen, voordat ze flapperend opstijgen boven het water.

interieur en omgeving huisje SchipluidenHet interieur en de omgeving van “ons” huisje vlakbij Delft

Een eindje verderop komen we een trekpont tegen. Natuurlijk willen we naar de overkant, ook al zijn de polders daar net zo plat en groen als aan onze eigen kant. Het valt nog niet mee, om de zware kabel op te rollen en de schuit naar de overkant te laten varen. Halverwege krijgen we het extra warm, als er een vrij grote boot aan komt door de vaart. Gelukkig zit er een stuur op en komen we veilig aan de overkant. De meiden aaien er even de schapen, voordat we terug varen en verder lopen.

Niet veel verderop zien we een aantal hoge stoelen opduiken in het polderlandschap. U zei stoelen?! Jazeker, “De Hoge Stoelen” zijn een kunstwerk en een begrip in Schipluiden. Je kunt erin klimmen en genieten van het uitzicht over het water en de polders. In een mum van tijd zitten onze kinderen elk op een eigen stoel. Ons huisje is verborgen achter het struikgewas, dus je bent hier echt helemaal alleen met de natuur. Wat een prachtplek.

De Hoge Stoelen SchipluidenDe Hoge Stoelen zijn een begrip in Schipluiden

Doen tijdens ons weekendje weg in dat huisje aan het water bij Delft

In de dagen die volgen genieten we van ons plekje in de natuur, vlakbij Delft. Tijdens een weekendje weg hoef je jezelf hier zeker niet te vervelen. Er is genoeg te doen in de omgeving om jezelf minstens een week te vermaken. We maken nu ook de nodige uitstapjes, want van dit deel van het land hebben we nog veel te weinig gezien. De stad Delft is de grootste trekpleister en die bezoeken we zelfs 2 keer. De vele interessante musea van de stad en de kerken vol historie maken het samen met de street art in Delft een perfecte plek voor een uitgebreide struintocht. Na een dagje stad is het huisje in Schipluiden een heerlijke plek om naartoe terug te keren.

Ook Den Haag bezoeken we een dag, opnieuw voor de musea, maar onze dames willen ook het Binnenhof wel eens met eigen ogen zien. Vanuit Den Haag zijn we bovendien zo op het strand. Scheveningen is de bekende keuze, maar wij kiezen voor het rustigere Kijkduin: schelpen rapen en schatten zoeken tot we moe maar voldaan huiswaarts gaan.

heerlijk weekendje weg bij DelftWij genieten maximaal van ons heerlijke weekendje weg bij Delft

Rondom Delft is er nog veel meer te doen. Zo is Rotterdam ook op een steenworp afstand. Wie weet, gaan we binnenkort weer eens die kant op, om de Randstad verder te verkennen vanuit dat fijne stekje midden in de natuur bij Schipluiden.

Lijkt het jou ook wel wat, zo’n weekendje weg aan het water bij Delft? Of zou je toch liever in het levendige centrum slapen?

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

12 reacties op “Weekendje weg aan het water bij Delft

  • Yvonne zegt:

   Delft heeft ons echt positief verrast. Er is zoveel te zien en de stad kent echt een interessante geschiedenis, dat maakt het extra de moeite waard.

 1. Janet zegt:

  Dit lijkt mij zeker wel wat hoor. Normaal gesproken zou ik eerder kiezen voor een plekje in het centrum (want lekker gemakkelijk), maar dit ziet er wel heerlijk uit. Ik zou dan zeker een bootje huren om het water op te gaan.

  • Yvonne zegt:

   Voor onze meiden was het echt fijn om zo in de natuur te overnachten, met kano’s erbij. Ik kan me voorstellen dat je voor een echte citytrip liever in het centrum slaapt, maar het werd voor ons zo een beetje een combitripje.

  • Yvonne zegt:

   Ah, leuke omgeving om te wonen.. veel opties om in het weekend wat te ondernemen en een aantal interessante steden én het strand dichtbij. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *