weekend onthaasten Norgerberg

Een weekend onthaasten op de Norgerberg

In het eerste weekend van november komen we na een drukke werkweek aan het eind van de vrijdagmiddag aan in Norg. Dit sfeervolle brinkdorp doet ons denken aan een ander dorp in Drenthe, dat we veel beter kennen: Zuidlaren. Dezelfde Drentse boerderijen vlak voor je het dorp inrijdt, een even gezellige dorpsstraat, net zulke mooie, statige bomen die op dit moment met hun prachtige herfstkleuren staan te pronken en ook de dorpskerk met haar typisch Drentse toren is present. Wij rijden Norg echter voorbij, om een paar kilometer verderop halt te houden bij camping en bungalowpark de Norgerberg. De camping is gesloten, maar het bungalowpark blijft het hele jaar open. Al gauw hebben we het gevoel dat dit een hele fijne plek gaat zijn voor een weekend onthaasten.

Eerste kennismaking met de Norgerberg

Wij zijn halverwege de middag in Norg, want met flink doorwerken konden we rond de middag vertrekken. Erg fijn, want zo hebben we geen enkele file gehad en is de dag nog niet voorbij als we aankomen.

Na de warme ontvangst bij de receptie razen de dames even uit in de uitnodigende speeltuin ernaast. Mooie houten speeltoestellen die erom vragen om te klimmen en klauteren, perfect voor onze aapjes. Daarna is het echt tijd om onze bungalow op te zoeken, het begint zelfs al schemerig te worden. Het is echt herfst.

herfst in bungalowpark NorgerbergIn ’t laatste herfstzonnetje nog even uitrazen in de speeltuin

De receptie is tot 4 uur open, maar je kan inchecken tot 10 uur ’s avonds, door op de bel naast de receptiedeur te drukken.

Verrassend park met volop ruimte en natuur

Zodra we het park op rijden worden we aangenaam verrast. Dit is niet een bungalowpark zoals we het kennen, met huisjes die pal naast elkaar staan en waarbij je met één blik kan zien wat er bij de buren op hun bord ligt vandaag. Deze bungalows staan echt een flink eind uit elkaar en worden volledig omgeven door bomen. Naast een paar gerenoveerde, monumentale bungalows in de Amsterdamse School stijl zien we ook huisjes staan uit de jaren ’70, maar ook een paar veel modernere. Hoe oud of nieuw de accommodatie ook is, alles ziet er zeer goed onderhouden of recent opgeknapt uit. Wij hebben één van de kinderbungalows toegewezen gekregen, vanwaar je direct zicht hebt op één van de speeltuintjes van het park. Ideaal voor gezinnen. En heel praktisch en modern ingericht ook.

Norgerberg interieurModern en praktisch interieur

Ook aan grotere gezelschappen is op de Norgerberg gedacht, want behalve een nieuw 12-persoons familiehuis kunnen sommige 6-persoonsaccommodaties geschakeld worden tot één grote accommodatie. Voor avontuurlijke gezinnen zijn de boomhutten op een apart gedeelte van de camping, tussen 1-4 en 31-10, een leuke en originele optie.

Ons thuis voor een heerlijk weekend onthaasten

Zodra we de drempel over stappen van ons eigen huisje zijn de meiden enthousiast. “Mam! Er zijn kapstokjes van hondenstaarten!” En “ohh, er is speelgoed. En er zijn spelletjes. Mag ik deze kamer?” Ze hollen van kamer naar kamer. Onze favoriet is de woonkamer, waar het raam uitzicht biedt op niets dan bomen, waardoor je het gevoel hebt midden in het bos te zitten. Het meubilair is nieuw en modern en het houtwerk zit strak in de verf. De theepot met het zakje thee ernaast verhoogt de aangename sfeer nog en omdat het nu echt flink is gaan schemeren gaan we eerst voor een grote pot thee met de lampjes aan. Vlak voordat het echt donker wordt doen we nog een rondje over het park, dat heerlijk herfstig aanvoelt met zoveel bomen en struiken en waar je maar kijkt gekleurde blaadjes.

weekend onthaasten Norgerberg herfstMet een grote pot thee is het weekend onthaasten officieel begonnen

Heerlijk onthaasten rondom Norgerberg

Voor een weekend onthaasten ben je op de Norgerberg precies op de juiste plek. Vanuit ons huisje kunnen we zo de natuur in lopen, daar komt geen auto aan te pas. Er is een leuke wandeling, “het belevenispad”, die start tegenover de Norgerberg. Deze wandeling is erg leuk voor kinderen, onderweg kunnen ze allerlei sportieve activiteiten doen. Dit rondje door het bos, dat zeker ook voor kleine kinderen niet te lang duurt is ongeveer tweeëneenhalve kilometer in totaal. Als je niet verkeerd loopt tenminste. 🙂 Wij missen na nummer 16 een paaltje en komen zodoende op het natuurpad terecht. Ook mooi, maar niet ideaal als je met 2 kleine kinderen loopt die moe zijn. Voordat we echt verdwalen komen we gelukkig andere wandelaars tegen, die ons weer richting Norgerberg sturen. Ook het mooie brinkdorp Norg, met alle faciliteiten die je nodig hebt is niet ver weg en kan je ook lopend vanaf het park verkennen.

Brinkdorp NorgBrinkdorp Norg is lopend vanaf het park te verkennen

Ga je net iets verder weg dan heb je volop mogelijkheden voor ontspannen in de natuur. Er is zoveel te doen in Drenthe. Zo gaan wij op onze tweede dag naar boswachterij Hooghalen, waar je naar hartenlust kan wandelen. Wij volgen het planetenpad, dat ons aan de hand van schaalmodellen en leuke proeven laat ervaren hoe groot ons zonnestelsel is en bijvoorbeeld hoe licht je bent op de maan. Ondertussen genieten we volop van de kleurrijke herfst, die hier in Drenthe net een tikkie mooier lijkt dan in de rest van Nederland, helemaal als het zonnetje zich ook nog laat zien. De diversiteit van de paddenstoelen is bijzonder om te zien. Ik geloof dat ik er wel minstens 30 op de foto zet.

Nationaal park DwingelderveldOp minder dan een half uur met de auto liggen Boswachterij Hooghalen en Nationaal Park Dwingelderveld

Zwembad

We wierpen na onze aankomst alvast een blik op het pas geopende zwembad, pal naast de speeltuin, maar op onze laatste dag gaan we zelf een duik nemen. In de zomer kan het glazen schuifdak open, zodat je lekker in het zonnetje kan zwemmen. Nu is het dak gesloten, maar doordat de gehele constructie van glas is kan je rondom naar buiten kijken. Zodra het zonnetje even doorkomt kan je daar dus ook in het binnenzwembad van genieten. Heel fijn. Het zwembad is niet groot en na een uurtje hebben we het wel gezien, maar toch erg leuk voor de kinderen en top dat er zelfs een peuterbadje is.

Norgerberg zwembadHet zwembad kan ’s zomers open en in de winter met het dak dicht gebruikt worden

Horeca

Bij de ingang van de Norgerberg vind je het Bospaviljoen, waar je terecht kan voor een lekkere pannenkoek, een 3-gangen diner of een borrel op het verwarmde terras. Ook is er een snackbar voor een lekkere friet of snelle snack. Iets verder weg zagen we verschillende andere restaurants, zowel net buiten Norg als in het centrum. Tussen 1-4 en 31-10 kan je via de speciale Norgerberg-app dagelijks verse broodjes bestellen, af te halen bij de snackbar.

We hebben genoten van de herfst, de Norgerberg en de omgeving. We zijn helemaal uitgerust thuis gekomen en ondanks dat we graag écht reizen is zo’n weekend onthaasten op een bungalowpark toch wel erg lekker op z’n tijd.

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

28 reacties op “Een weekend onthaasten op de Norgerberg

 1. Kelly zegt:

  Altijd fijn om een weekend te onthaasten. Dat gaan wij ook doen in februari…lekker een weekend naar Centerparcs. Norgerberg ziet er ook goed uit en wat een mooie moderne huisjes. Leuk dat er zoveel paddenstoelen waren. Had ik dit jaar ook graag willen fotograferen, maar ik ben bang dat ze inmiddels zijn verregend met het weer van de laatste dagen.

 2. Aniek zegt:

  Toevallig zocht ik deze week Norg op, omdat er een fietswedstrijd wordt gehouden. Ik wist dat het in Drenthe lag, maar verder had ik geen idee wat er te doen was. Fietsen en wandelen kan je er volgens mij in ieder geval goed doen. En wat mooi, al die paddenstoelen!

 3. Wanda zegt:

  Jaren geleden ben ik weleens in de omgeving van Norg geweest maar op de een of andere manier is het gebied bij mij een beetje in de vergetelheid geraakt. Het is niet eens zo ver bij ons vandaan, dus toch volgend jaar maar weer eens een keertje naar toe!

 4. Sanne zegt:

  Onthaasten is echt zo fijn! Dit lijkt me er een mooie plek voor. Niet te ver weg, lekker knus en comfortabel op een plek waar je goed kan uitwaaien. En die paddenstoelen, ik begrijp heel goed dat je er zoveel foto’s van gemaakt hebt hoor.

 5. jlokker zegt:

  Wat leuk om te zien en te lezen dat de kids zo enthousiast waren! 🙂 Het ziet er inderdaad als een erg relaxte plek uit en volgens mij kwam het ook wel op een goed moment of niet 😉 Wij verbleven vroeger ook in de herfst in een bungalowhuisje om even uit te rusten (en als kind om jezelf juist uit te leven in het bos haha ;p)

  • Yvonne zegt:

   Nou, inderdaad! Alhoewel ik het geloof ik nu ook wel weer had kunnen gebruiken, haha. Wat leuk dat jullie dat vroeger ook deden en je dat nu nog weet.. blijkbaar goede herinneringen! 🙂

 6. Diana zegt:

  Wat ziet dit er ontspannen en gezellig uit. Fijn dat de huisje zover uit elkaar staan. Heb bij sommige parken soms het gevoel dat je bij iemand kan binnen spieken haha. Hier zou ik zeker wel eens een weekend willen verblijven.

 7. Jaap Zijp zegt:

  Mooi verhaal en heel herkenbaar, wij hebben er al vele keren met de caravan gestaan. Als je de volgende keer weer heen gaat is het net of je thuis komt. Vriendelijk ontvangst, je wordt naar je plaats begeleid en geholpen met neer zetten van de caravan.

 8. Rissie zegt:

  Wat leuk om te lezen!! Wij hebben zelf jaren op de Norgerberg gestaan in een stacaravan dan en toen waren alle andere faciliteiten er nog niet. Maar ik herken wel veel dingen. Ik kwam er ook altijd graag en heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart. Misschien toch maar eens tijd om weer eens heen te gaan en te kijken hoe het nu allemaal is…

  • Yvonne zegt:

   Wat leuk om te horen! Lijkt me heel bijzonder om er na al die tijd nog eens terug te gaan dan. Ik ben de camping niet helemaal over gegaan, maar volgens mij zag ik een eindje verderop nog steeds stacaravans staan ook. 🙂

 9. Martin zegt:

  Heerlijk even relaxen. Dat kan prima in Drenthe. We hebben al jaren een vakantiehuisje in die buurt en dat bevalt prima. Misschien wel de mooiste provincie van Nederland. Lekker als je vanuit je huisje zo het bos in kan lopen!

 10. Carolien zegt:

  Groot gelijk! Lekker knus met je gezin in een huisje, ik vind dat juist zo fijn in de herfst, als het wat donkerder wordt. Spelletjes spelen, open haardje aan en hele lange wandelingen maken 🙂 Wij deden het ook afgelopen herfstvakantie.

 11. Jenny - ikreis.net zegt:

  Heerlijk om een weekendje te onthaasten! Zou ik ook moeten doen 🙂

  Is het zwembad vooral leuk voor kids, of zijn er ook faciliteiten voor volwassenen?

 12. Susanne zegt:

  Wat leuk! Ik verbleef met mijn zoon in april op de Norgerberg in de boomhut. Heel bijzondere ervaring. Wij hebben het park ook als heel positief ervaren, goede ontvangst, leuke speelmogelijkheden en een fijn warm zwembad. De nachten waren midden april nog wel koud, maar de ervaring zo midden in de natuur te slapen maakte toch veel goed.

  • Yvonne zegt:

   Wat leuk Susanne, die boomhutten leken mij pook heel gaaf. Helaas geen optie in november, maar ik kan me zomaar voorstellen dat we in de zomer nog eens terug gaan om die uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *