Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordt

Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordt

Kamperen is niet iets waar mijn wederhelft van nature gelijk enthousiast van wordt. Toch heb ik hem een aantal jaren terug weten te overtuigen dat het in landen met een lekker temperatuurtje en veel zon prima kan. Je gooit je tentje neer, gaat op pad in de directe omgeving, kokkerelt een beetje op een meegebracht vuurtje en bent gewoon lekker de hele dag buiten. Bovendien, als je ergens bent uitgekeken, verkas je met je hele boeltje net zo makkelijk naar een volgende camping. Na een paar tripjes was hij overtuigd dat kamperen niet alleen een fijne manier is om ons reisbudget flink naar beneden te krijgen, maar dat het ook gewoon hartstikke leuk is om te doen.

Hoe kamperen toch geen stand hield

Zeker na thuiskomst van onze lange reis, met een behoorlijk lege bankrekening, waren we blij dat we onze 4 persoons tent niet met de rest van zo’n beetje onze complete inboedel verkocht hadden. Nu waren we een paar maanden na thuiskomst in staat om met amper een euro gespaard toch lekker op vakantie te gaan. Tent achterin en óp naar kampeerland Kroatië, waar we het hele land doorkruisten en telkens ons groene tentje op een nóg mooier plekje aan zee neer plantten. We begonnen in Istrië en trokken helemaal naar het zuiden, tot het uiterste puntje van Dalmatië in het historische Dubrovnik. Kroatië heeft echt alle ingrediënten om kamperen tot een succes te maken.

Het jaar daarop gingen we in de meivakantie nogmaals zuidwaarts. Lekker op de bonnefooi de zon opzoeken. En die zon was vér te zoeken. Helemaal in het zuiden van Italië , in de buurt van Napels belandden we met onze tent, omdat kamperen in Italië ten noorden daarvan gelijk stond aan wegspoelen. Twee jaar later stond diezelfde tent echter toch op marktplaats. De slaapcabines in zo’n ding zijn toch best krap en ons queensize luchtbed met volautomatisch pompsysteem vulde die hele 4 persoons cabine al zo’n beetje. Daarin met een baby erbij gaan liggen sprak ons niet heel erg aan en we zouden ooit wel eens kijken naar een groter model tent. Na de bevalling.

kamperen Kroatië en ItaliëKamperen in Kroatië en Italië, 2 perfecte landen daarvoor

Twee baby’s later toch weer op zoek naar een tent?

Die baby van toen gaat inmiddels al naar school. En hey, er kwam een nieuwe baby bij. Die deze week op de peuterspeelzaal begint. Tijd om die oude kampeer plannen eens uit de koelkast te halen. En de papa er opnieuw van te overtuigen dat het echt best wel kan om met een pleerol onder je arm de halve camping over te lopen. Dat het heus wel meevalt om naast het gekrijs van onze eigen kids in dat douchehokje ook het gejengel van het kroost van alle mede-kampeerders in de hokjes ernaast aan te horen. Dat het goed is voor je evenwicht om een net in dat ene plasje gevallen sok op te vissen, terwijl je ook je broek omhoog houdt en al balancerend op je andere voet het knopje van de deur weer in het slot drukt, nog net voordat de jongste triomfantelijk roept dat ze de deur al helemaal zelf open kan maken. En dan hebben we het over het opzetten van de tent nog niet gehad. Een tent dus. Die wij weer willen gaan kopen. Waarom, zal je jezelf afvragen, na bovenstaande overpeinzingen gelezen te hebben. Nou…

Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordt #1

Vorige week was ik op zoek naar een leuke plek om een weekend aan de kust door te brengen. Texel en Noord-Holland heb ik beide onderzocht als optie. Een lang weekend, in een leuk huisje, op één van deze plekken, bleek bijna even duur als een vliegvakantie van een week naar bijvoorbeeld Valencia of Tallinn. Je leest het goed ja. Een weekend in eigen land kost bijna even veel als een vliegvakantie van een week! Blijkbaar vinden we het in Nederland heel gewoon om een absurd bedrag neer te tellen voor zo’n weekend. En dat is dan zelfs exclusief de bijkomende kosten als een linnenpakket of wifi. Kamperen met onze kids lijkt hier de perfecte oplossing, uiteraard in de zomermaanden. Hoog tijd dus om eens te kijken welke kindercampings Nederland heeft en weer eens buiten onze comfortzone te gaan.

Kamperen zodat deze tripjes betaalbaar zijnDoor te kamperen worden tripjes in eigen land een stuk betaalbaarder

Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordt #2

Okee, die vakanties met het vliegtuig waar ik het net over had waren wel de heel goedkope vliegvakanties die ik dan toch altijd weer ergens weet te vinden. En eigenlijk is dat vliegen nu ook niet meer zo heel voordelig, sinds we 4 (bijna) volledige tickets betalen. Dat wordt nu nog even een tikkeltje duurder nou we binnenkort aan de leerplicht vast zitten en echt niet meer een dag (of 2) eerder weg kunnen of later terug mogen komen. Gelukkig zag ik dat al wel even aankomen en hebben we het er nog even flink van genomen toen 1 van de dames nog bijna gratis mee aan boord mocht, met 4 verre reizen in 24 maanden. Steeds als ik dacht dat een roadtrip door Oost-Europa of Spanje en Portugal ook heel gaaf zou zijn besloten we om toch nu nog ver te gaan vliegen, nu het nog enigszins betaalbaar was. Komende zomer kicken we nog even af met een middelverre vliegreis, maar daarna wil ik de verre vliegvakanties weer gaan afwisselen met roadtrips door Europa in de zomermaanden. Er is zoveel in het Oosten en Zuid-Oosten dat we nog willen ontdekken. En wat is er nou heerlijker dan er op de bonnefooi op uit te trekken?! Per dag te zien hoe ver we willen rijden en of we wel zin hebben om verder te gaan. Daar waar het ons aanstaat onze tent uit te vouwen en lekker samen buiten te zijn.

KamperenKamperen wordt steeds aantrekkelijker voor ons

En last but not least

Onze meiden zijn echte buitenkinderen en je weet het: als de kinderen blij zijn dan zijn de ouders dat ook. Zo ver vliegen met kinderen is toch ook belachelijk. Als ze een schepje en een emmertje hebben en een stukje strand, dan is dat toch genoeg? 😉 We hebben ze al zoveel te kort gedaan door ze de hele wereld over te slepen en ze hun miniclub te ontnemen. Nu is het hun tijd en dus zullen we vaker kamperen! Zodra het zomerseizoen start gaan wij een mooie, ruime tent kopen om in de zomermaanden weekendjes weg in eigen land te doen, zonder gelijk platzak te zijn, en om de rest van Europa mee te verkennen. Genoeg leuke campings in Italië of Zuid-Frankrijk. We hebben tenslotte niet voor niks zo’n burgerlijke stationcar gekocht 5 jaar geleden. 🙂

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

16 reacties op “Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordt

 1. Jennie zegt:

  Ik was zelf helemaal geen fan van camperen, Maar na aandringen van mijn man toch maar eens geprobeerd. En serieus, we willen niet meer anders. Zoveel vrijheid en gezelligheid dat je hebt op een camping. Kijk er nu al weer naar uit! Van de zomer gaan we met z’n allen naar Texel te camperen, dus vandaar dat ik op jouw site terecht kwam. Leuke blogs op te lezen Yvonne! Koffers, de hond, hangmatten, en genoeg spelletjes in de auto & we kunnen! Heerlijk, zin in!

  • Yvonne zegt:

   Wat leuk om te horen en fijn dat je het toch een kans gegeven hebt en daardoor nu toch enthousiast! Alvast veel plezier op Texel komende zomer!

 2. Stéphanie zegt:

  Leuk stuk Yvonne! Je hebt gelijk dat weekendjes weg dichtbij huis vaak peperduur zijn, dan kun je net zo goed in je tentje overnachten. Sinds verleden jaar heb ik een hele fijne tweede tent gekocht bij de Decathlon, fresh and black. Ventileert super goed en je merkt weinig van daglicht waardoor je niet al om 6 uur wakker bent. Deze tent is ook ideaal voor een roadtrip. Ik hoop dat je met de kinderen wel op een natuurcamping gaat staan, animatie enzo is toch echt overbodig 😉

  • Yvonne zegt:

   Ik zag die tent al eens ergens voorbij komen, kan best dat dit bij jou was toen je hem kocht?! Lijkt mij ook wel wat, zo’n donkere tent… zijn de kids tenminste niet zo vroeg wakker, haha.

 3. karlien zegt:

  Tof om te lezen en ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt. Alhoewel mijn man graag kampeert, wil hij met de kids nog niet kamperen omdat hij het teveel gedoe vindt. Vorig jaar besloot ik om alleen met de kids te gaan kamperen bij de kust en ik moest echt goed zoeken voordat ik een betaalbare camping vond. Ook kamperen kan snel oplopen qua bedrag, goed te betalen is bijvoorbeeld kamperen bij de boer.

 4. Ilona zegt:

  Hihi, ik heb wel moeten glimlachen om je blog. Ik ben ook geen kampeerder, absoluut niet. Maar met die redenen die jij opnoemt, kan ik mij er wel wat bij voorstellen. En het klopt dat een weekendje weg in NL vaak duurder is dan een korte vliegvakantie of citytrip.

 5. Linda | travellersoftheworld zegt:

  Haha leuk artikel! Ik vind kamperen leuk, wij huurden alleen altijd een tent op een camping en bleven daar dan twee weken. Als kind vond ik het super. Nu hebben wij wel een tent voor twee personen, dat is echt een trekkerstent eigenlijk en puur voor dure landen waar kamperen nou eenmaal heel veel geld scheelt. We hebben deze tent super goedkoop kunnen kopen (hele goede aanbieding), maar inmiddels nog nooit gebruikt… Maar mochten we ooit naar Noorwegen gaan, hebben we hem alvast :p met kinderen zou ik denk ik ook vaker gaan kamperen

  • Yvonne zegt:

   Wat jammer dat de tent nog nooit gebruikt is, maar hij gaat een keer van pas komen! En vaker dan eens. Toen wij de tent net hadden lag hij ook eerst nog een jaar werkloos. En toen zijn we in een jaar echt heel vaak ermee op pad geweest. En Noorwegen is een perfect land om te kamperen volgens mij.

 6. Maya zegt:

  Haha leuke blog weer! Hier geen kampeerplannen. Tom houdt wel van kamperen maar dan enkel in een wei oid, maar vooral niet op een camping. Dit zorgt ervoor dat ik me al verjaagd, beroofd of aangevallen door honden zie worden midden in de nacht waardoor alleen al het woord tent stress oplevert. Overigens ga ik wel bijna elk jaar 1 weekendje met een vriendin in Nederland kamperen (op een camping) en ga er dan helemaal in op, tot de bingo aan toe. Ach nog maar 9 jaar in de schoolvakanties op reis .

  • Yvonne zegt:

   Volgens mij zou ik dat verjaagd en beroofd niet zo erg vrezen, maar het gebrek aan sanitair dan weer wel in zo’n wei, haha. Wat grappig trouwens, dat je zelfs aan de bingo meedoet. Leuke traditie!

 7. Elise zegt:

  Haha geweldig. Vooral het eerte deel van je verhaal herken ik goed 😉 Je begrijpt al dat ik echt geen kampeerder ben 😀 Heb het drie keer geprobeerd en nee, echt niet aan mij besteed. Maar ik begin wel steeds meer te begrijpen waarom kamperen aantrekkelijk is. Het buiten zijn, de kosten, de vrijheid! Dat zijn grote voordelen.

  • Yvonne zegt:

   Nee, mijn man is ook helemaal geen kampeerder. Van zichzelf. Maar toch, toen we eenmaal gingen vond hij het echt wel leuk. Zeker op mooi-weer-bestemmingen. Misschien is glamping voor jou nog wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *