visum Egypte

Visum Egypte – alles wat je moet weten

Wie met een visum Egypte bezoekt heeft verschillende mogelijkheden om dat visum aan te schaffen. Over die mogelijkheden vertel ik je in dit blog meer. Zelf stonden we destijds voor verschillende verrassingen, toen we van Bangkok naar Egypte reisden. Zo hadden we geen idee dat je een uitreisticket nodig had om voor een Visa on Arrival in aanmerking te komen. Als je even verder leest kom jij beter beslagen ten ijs en baal je niet achteraf dat je niet beter wist. Zo kun je nóg meer genieten van de indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte.

Visum Egypte – de opties op een rij

Je kan er nog altijd voor kiezen om zelf naar de ambassade van Egypte te gaan in Den Haag en daar je visum aan te vragen. Dit is echter een heel gedoe, zeker omdat je gebonden bent aan de beperkte openingstijden van 10-12 op werkdagen, en ook echt niet meer nodig. De meeste nationaliteiten kunnen tegenwoordig ook met een elektronisch visum Egypte bezoeken. Daarvoor hoef je alleen vanuit je luie stoel de aanvraag te doen en het visum uit te printen en mee te nemen. En eigenlijk is dát zelfs niet altijd noodzakelijk, want er is ook nog een Visa on Arrival. Deze laatste 2 visa kosten 25 Dollar per stuk. Voor welk visum je ook kiest, zorg ervoor dat je paspoort na vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is.

visum EgypteDe oudheden van Egypte zien is met het e-visum een stuk makkelijker

Niet meer naar de ambassade

Heb je geen retourticket naar Egypte, of wil je ter plekke niet meteen hoeven zoeken naar het juiste loketje, om vervolgens in de rij te moeten staan? Dan is het slim om je visum voor Egypte voor vertrek al te regelen. Sinds 2017 is er dus een online visum, zodat je niet langer naar de Egyptische ambassade hoeft af te reizen om een echte sticker in je paspoort te krijgen. Het e-visum is echt een uitkomst. Je kunt de aanvraag van je visum voor Egypte dan helemaal zelf online regelen op de officiële website van de Egyptische overheid. Laat je het doen door een organisatie die specialiseert in visumaanvragen, dan gebeurt de aanvraag gewoon in het Nederlands. Erg prettig voor wie onzeker is of het anders wel helemaal goed gaat. 😉

Een visum voor Egypte is vanaf het moment van afgifte maar 3 maanden geldig. Vraag je visum dus niet te vroeg aan. Wacht ook niet te lang, spoedprocedures zijn nooit goedkoop en de stress of je het visum nog wel op tijd hebt is niet tof.

Visa on Arrival Egypte

Reis je naar Egypte op een retourticket, of kan je aantonen dat je na Egypte door vliegt naar een ander land? Dan kan je ook kiezen voor het Visa on Arrival. Je gaat dan na aankomst op de luchthaven naar een loketje, in Caïro even zoeken, omdat duidelijke bordjes in Egypte vaak ontbreken. Waarschijnlijk is ’t dat loketje met die lange rij, maar wij hadden het geluk om op een vreemd tijdstip aan te komen en hoefden niet te wachten. Als je aan de beurt bent betaal je 25 Dollar, of het equivalent in Euro’s en je krijgt je visum meteen in je paspoort. Je kan niet in Egyptische Ponden betalen, omdat die munt niet stabiel genoeg is en daardoor niet waardevast. Je wisselgeld krijg je overigens wel in Ponden; heb je de eerste fooi meteen al paraat. 🙂

visum Egypte - onduidelijke bordjesDuidelijke bordjes ontbreken in Egypte vaak 😉

Tijdens onze eigen reis naar Egypte kregen we onmiddellijk te maken met het betalen van baksheesh, dat is extra geld om het lage loon van de ambtenaar in kwestie een beetje op te krikken. Kijk er niet gek van op als er ineens 5 euro extra neergeteld moet worden als je aankomt.

Niet altijd visum Egypte nodig

Deze post begon ik bewust met “wie met een visum Egypte bezoekt”, omdat je niet in alle gevallen een visum voor Egypte nodig hebt. Maak je een hele rondreis door Egypte dan heb je zeker een visum nodig, maar… als je alleen naar één van de badplaatsen aan de Golf van Aqaba gaat, kan je volstaan met een Sinaï only visum, dat je ter plekke aanschaft. Dus ga jij lekker van de zon genieten in Dahab, Nuweiba, Taba of Sharm el Sheik en blijf je maximaal 15 dagen? Dan heb je geen visum voor Egypte nodig. Je kan op je landingskaart aangeven “Sinaï only” en bij aankomst een “Sinaï only”-stempel in je paspoort krijgen. Let wel op: een excursie naar het Santa Catarina klooster, de Mosesberg of de Witte Woestijn kan prima met deze stempel. Wil je duiken bij Ras Mohammed of verder Egypte in reizen, dan heb je echt een visum nodig.

visum Egypte met kinderen

Wie met kinderen reist heeft voor die kinderen ook een eigen visum nodig. De kosten daarvan zijn gelijk aan de kosten van een visum voor volwassenen. Als je als ouder alleen reist met je kind(-eren) heb je een toestemmingsformulier nodig, waarin de andere ouder akkoord gaat met de reis. Zorg dat je ook voor de kinderen de juiste papieren bij je hebt, zodat je onbezorgd op vakantie kan vertrekken.

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Afrika blogs, of kies een andere bestemming »

2 reacties op “Visum Egypte – alles wat je moet weten

    • Yvonne zegt:

      Hallo Silvy, specifieke vragen kun je het beste bij de ambassade of een reisorganisatie stellen. De situatie verandert nogal eens en ik zou het vervelend vinden om een verkeerd advies te geven. Fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *