verre reis - dit moet zeker mee

Verre Reis? Dit moet zeker mee

Ga je een verre reis maken? Dan is een beetje voorbereiding zeker niet gek. Meestal gooi ik bij een tripje binnen Europa op de dag van vertrek gauw wat kleding in een tas. Voor een verre reis begin ik al een stuk eerder met mijn huiswerk. Natuurlijk is elke reis anders, dus een complete inpaklijst voor precies jouw reis is lastig te maken. Toch zijn er een aantal dingen waar je niet zonder kan als je een verre reis gaat maken. Ik deel ze graag met je.

Reispapieren en -documenten

Je zal de eerste niet zijn die zonder paspoort op zak op de luchthaven aankomt. Dit is mijn grootste nachtmerrie en ik check daarom altijd –tig keer of ik ze wel bij me heb. Ga je een auto huren, dan zijn je rijbewijs en de creditcard waarmee je de auto boekte ook onmisbaar. Check even of je misschien een internationaal rijbewijs nodig hebt. Daarnaast is het handig om een kopie van al je belangrijke documenten te hebben. Zowel digitaal, als op papier. Mocht je iets kwijt raken, of er wordt wat gestolen, dan heb je altijd nog de kopie.

De boardingpas is bij steeds meer maatschappijen ook elektronisch beschikbaar. Zo is er weer één ding minder om te onthouden. Als je je mobiel tenminste hebt ingepakt. 😉 En eventueel een wereldstekker om ‘m op te laden. Vergeet niet om andere tickets en eventueel de info van je (eerste) accommodatie uit te printen en in je tas te stoppen. Het beste berg je al deze spullen steeds op een vaste plek op, zeker als je een verre reis met kinderen maakt. Zo hoef je niet je hele bagage overhoop te halen als je ze nodig hebt.

verre reis met kinderenBerg alles op een vaste plek op, zeker bij een verre reis met kinderen

Reisverzekering

Op reis kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Bij een verre reis is het risico vaak net wat groter. Zeker als je landen bezoekt waar de voorzieningen allemaal wat minder goed zijn dan thuis. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent. Ga je geregeld op reis of reis je voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk het voordeligst. Maak je slechts één unieke, verre reis, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste keuze. Ben je van de extreme sporten of het duiken? Denk er dan aan om dat extra te verzekeren.

Backpack of koffer?

Er zijn mensen die zweren bij een koffer met harde buitenkant. Anderen vinden een backpack ideaal. Het ligt er een beetje aan wat je gaat doen, maar als je rondtrekt en vooral bestemmingen bezoekt waar verharde wegen en stoepen nog een luxe zijn, kies je toch het beste voor een backpack. En het kan wel uit om te investeren in een goeie backpack, zeker als je vaker reist. Tenslotte is het onderweg je (kleding-)kast, wasmand, medicijnkastje en toilettas in één. Laat je altijd goed adviseren en probeer verschillende tassen voordat je tot de aankoop overgaat. Zeker als je van plan bent ook een trekking te maken is dit extra belangrijk.

verre reis - koffer of backpackEen koffer is voor sommige reizen minder geschikt

Ga je vaker een verre reis maken, of duurt je reis langer dan gebruikelijk? Dan is een flightbag eigenlijk onmisbaar, als je jouw backpack een beetje toonbaar wilt houden. Kies er één die ook als regenhoes om de tas heen kan blijven, dus met de draagbanden eruit. Zo hoef je geen aparte regenhoes aan te schaffen.

BH-waszakjes

Ik hoor je denken: waarvoor zijn die dan nodig?! Nou.. Wij nemen al jaren bh-waszakjes mee in onze backpack om spullen te organiseren. Je kan kiezen voor de, veel duurdere, packing cubes of het budget alternatief van de Ikea. De bh-waszakjes van Zeeman kosten echter maar €0,99 en hebben een handige ritssluiting. Ideaal en nooit meer rondzwervende onderbroeken of weessokken in je backpack!

Verre reis met kinderen

Maak je een verre reis met kinderen, dan komt er nog iets meer voorbereiding bij kijken. Zeker als je kinderen nog in de baby- en peuterleeftijd zitten is er nogal wat om te overwegen. Buggy mee, of toch maar niet? Hebben ze daar wel overal geschikte luiers? En wat doen we met de voeding? Als je lang borstvoeding geeft is dat ideaal en meteen een zorg minder. Ik zette 5 onmisbare reisitems voor ouders op een rij. Inmiddels zijn onze meiden die fase alweer voorbij, maar alle 5 zijn ze ongelooflijk veel gebruikt.

verre reis met kinderenEen verre reis met kinderen vergt iets meer voorbereiding

Inpakken? Niet te veel!

En ga je echt aan het inpakken? Neem niet te veel mee, ook niet als je met kinderen reist. Je denkt altijd meer mee te moeten zeulen dan in de praktijk nodig is. Alleen een goede ehbo-kit is erg praktisch om vanuit huis mee te nemen. Bedenk voor de rest dat daar waar je naartoe gaat ook winkels zijn. En wat kleding betreft heb je aan 7 sets meer dan genoeg. Overal zijn wasmachines, of kan snel wat op de hand gewassen worden. Last but not least: vergeet je universele gootsteenstop niet, zodat je overal een sopje of badje kan maken.

Heb jij nog aanvullingen? Wat ontbreekt bij jouw verre reis zeker niet?

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Verre Reizen blogs, of kies een andere bestemming »

10 reacties op “Verre Reis? Dit moet zeker mee

 1. Marcella zegt:

  Slimme inpaktips! Wat wij ook altijd meenemen is een verlengsnoer met meerdere stopcontacten. Hoef je maar 1 wereldstekker te gebruiken en kan je meteen meerdere apparaten opladen. Ideaal! Voor onze reis door Cuba hebben we reistassen meegenomen ipv een koffer, handiger met die smalle deurposten, trappen en gebrekkige stoepen. Ook voor onze roadtrip met de camper en met de eigen auto naar Zweden was dit ideaal omdat het makkelijker voegt in de camper/kofferbak 😉

  • Yvonne zegt:

   Wij hebben een stekker waar 3 stopcontacten in zitten, aan 3 verschillende kanten.. net wat kleiner dan een verlengsnoer. In Azië gekocht, haha.. daar liggen dat soort handige dingen gewoon voor een kwartje op de markt. 🙂

 2. Jenny - ikreis.net zegt:

  Ik pak eigenlijk altijd veel te laat in 🙂

  Gelukkig heb ik een doorlopende verzekering. Het ergste wat ik ooit vergeten ben is mijn pinpas, maar toen reisde ik gelukkig niet alleen en kon ik lenen.

  • Yvonne zegt:

   Hier ook een doorlopende.. kan al vrij snel uit. De pinpas vergeten.. dat lijkt me als gezin een redelijke nachtmerrie.. we nemen er standaard 2 mee, maar de laatste keer waren wij er 1 vergeten.. dát vind ik al niet tof.

 3. Anne - Ditisanne.nl zegt:

  Leuk! Een goede backpack moet ik nog eens aanschaffen, mijn huidige is echt veel te klein. Tot nu toe heb ik veel binnen Europa gereisd en kon het daar meestal prima met koffers af.
  Vorig jaar in Zuid-Afrika zaten we in luxe lodges dus daar hadden we mooie grote badkamers om kleding even te wassen. Maar bij onze volgende verre reizen moeten we inderdaad even wat meer na gaan denken! 🙂

  • Yvonne zegt:

   Aan de andere kant is een kleine backpack ook wel weer handig om te zorgen dat je niet te veel meeneemt, haha. Maar ik snap dat je wel een goede mee wilt nemen en er daarom één wil aanschaffen. Laat je zeker goed informeren, Peter had de eerste keer één die niet geschikt was voor hem en ‘m na een paar jaar weer weg gedaan. Die van mij heb ik inmiddels alweer 12 jaar en nog steeds tevreden!

 4. Gabriëlle zegt:

  Handige tip van de BH-waszakjes, ik gebruik nu packingcubes (uit Thailand dus gelukkig ook niet duur). En verder neem ik ook altijd een waslijn mee en wasmiddel om kleding halverwege te wassen 🙂

  • Yvonne zegt:

   Ah, dat laatste zit hier ook standaard in de tas inderdaad. Zeker voor noodwasjes met de kids erg handig.. voor grote was gebruik ik toch liever een machine als die er is.

 5. DutchieontheRoad zegt:

  Ik zweer bij packing cubes, maar ik heb ook de nodige bh-waszakjes gebruikt 🙂 Ideaal! Ik neem meestal voor één week kleding mee, ongeacht de duur van de reis. Dat is meer dan voldoende en dan heb ik vaak nog te veel bij me. Een universele badstop moet ik nog wel aanschaffen want die mis ik inderdaad wel eens. Natuurlijk mag een wereldstekker ook niet ontbreken.

  • Yvonne zegt:

   Precies, hier net zo.. met een week aan kleding kan je jezelf prima redden en ik merk dat we op reis ook niet zo moeilijk doen over een vlekje hier of daar. 🙂 Een wereldstekker is op veel plekken inderdaad ook handig.. hoewel wij hem de afgelopen 2 jaar niet meegenomen (en nodig gehad) hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *