vakantieherinneringen

Vakantieherinneringen vasthouden

Ken je dat? Dat je thuis komt van een verre reis of super relaxte vakantie met het idee om dat heerlijke gevoel van de vakantie zo lang mogelijk vast te houden? Dat je de mooie momenten zo lang mogelijk wilt koesteren en je jezelf vast voorneemt elke dag even in die vakantiestemming terug te komen? Ken je dat? Dat je na de eerste werkdag nog vaag weet hoe fijn die vakantie ook alweer was, hoe de zee rook en wat voor fantastisch uitzicht je had vanaf die top waar je met veel moeite naartoe geklommen bent, trots als een pauw dat het lukte? Dan ken je ook dat gevoel dat je een week later eigenlijk alweer compleet bent opgeslokt door de drukte van alledag en door de stapel post in je inbox!? Wat zou ’t toch fijn zijn als je dan tóch elke dag nog heel eventjes weer daar op dat strand, op die bergtop of in die tempel zou kunnen staan. Al is het maar heel eventjes, in je herinnering. Ik heb daar wat op bedacht!

Lekker groot canvas

In onze woonkamer heb ik 2 enorm grote canvassen opgehangen, met daarop voor ons bijzondere reisherinneringen. Beide canvassen zijn meer dan anderhalve meter breed en 90 cm hoog. Die boven de bank heb ik recent vervangen, daar hing eerder een Nepalees jongetje, dat al 3 verhuizingen had meegemaakt en dus was het tijd voor iets nieuws. Ik heb gekozen voor een recente reisherinnering, van een reis die we met z’n vieren hebben gemaakt, zodat de kinderen er ook een beeld bij hebben. De andere, boven de eetkamertafel is een foto die ik al een paar jaar terug maakte, in India, nog voor we er met de kinderen kwamen, maar met een beeld dat zij zeker ook herkennen… de kleurrijke armbanden die de Rajasthaanse vrouwen dragen.

vakantieherinneringen canvasMijn vakantieherinneringen op canvas

Overal souvenirs

Ik neem meestal van langere reizen één bijzonder souvenir mee. Als we wat moois tegenkomen tenminste. Inmiddels staan er door ons hele huis reisherinneringen, zoals het Afrikaanse beeld dat we langs de Panoramaroute in Zuid-Afrika kochten, of het Indiase schilderij, waarvan we de schilders in Pushkar persoonlijk kennen. Regelmatig denk ik terug aan de plekken waar we die souvenirs gekocht hebben.

Creatief met onze oude kaarten

Toen Peter en ik elkaar nog niet zo lang kenden hebben we verschillende roadtrips gemaakt in Europa. Geweldig leuke reizen en het begin van onze inmiddels al best lange reisgeschiedenis. Met plezier denk ik eraan terug hoe ik op de kaart onze route uitstippelde, want de TomTom moest zijn intrede nog doen. Inmiddels zijn al die wegenkaarten overbodig geworden en heb ik er een mooie opbergkubus van gemaakt, om mijn reistijdschriften in op te bergen.

hoekje huis vakantieherinneringenVakantieherinneringen in ons huis

Agenda met reisfoto’s

Een tijdje terug kreeg ik van Fotofabriek de vraag of ik één van hun fotoproducten wilde uittesten. Aangezien ik al jaren geen fotoboeken meer maak, vanwege de vele reizen en de tijd die het kost om zo’n boek te maken besloot ik te kiezen voor een product waarmee ik dat vakantiegevoel nóg langer kon vasthouden: een agenda met mijn reisfoto’s erin. Zo kan ik ook op mijn werk even terug naar de laatste mooie reizen die we gemaakt hebben. Omdat het schooljaar na de meivakantie altijd rap op haar einde is kies ik voor een nieuwe schoolagenda voor 2017/2018. Ben ik eens een keer niet de laatste die een nieuwe agenda aan moet schaffen.

Als eerste download ik de software, wat zelfs voor een behoorlijk onhandig type als ik erg simpel is. In een mum is alles geïnstalleerd en kan ik aan de slag. Ik kies de juiste agenda (naast schoolagenda’s hebben ze ook jaaragenda’s) en wordt gevraagd om aan te geven wat ik wil: een blanco project vullen met foto’s en teksten of alles volautomatisch laten doen. Ik kies lekker lui voor dat laatste. Dan loop ik toch tegen een dingetje aan, want ik moet foto’s selecteren. Hoeveel foto’s vraag ik mezelf af. Dat staat er niet bij. Ik kies eerst 10 foto’s uit, maar dat blijken er te weinig, nu zijn nog niet alle pagina’s gevuld. Ik kies er dus nog een paar meer en bestel de agenda, die binnen 3 dagen op mijn deurmat valt. Hartstikke leuk en zo kan ik al bij het inplannen van de eerste vergaderingen voor komend schooljaar terugdenken aan die gave trip door Sri Lanka en onze heerlijke tijd in Marokko.

fotofabriek agendaEen agenda maken met eigen vakantieherinneringen

Hoe houd jij de herinnering aan de vakantie levend?

En hoe doe jij dat, de herinnering aan de vakantie levend houden? Mocht je aanvullende tips hebben, dan hoor ik ze graag in de comments!

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

16 reacties op “Vakantieherinneringen vasthouden

 1. Aniek zegt:

  Wat gaaf! Ik merk dat ik nog steeds liever mijn afspraken in een papieren agenda schrijf. Geeft mij wat meer overzicht dan een digitale agenda. En het is wel heel fijn dat je dat steeds weg kan dromen bij heerlijke reizen.

  • Yvonne zegt:

   Hier net zo hoor, ik heb ook meer overzicht als ik van week naar week kan bladeren. En ik schrijf er altijd nog heel veel dingen bij, of maak lijstjes op bepaalde dagen. Kan natuurlijk ook digitaal, maar zo kan ik lekker afkruisen. 🙂

  • Yvonne zegt:

   Echt?! Ik verlies dan een beetje het overzicht, maar kan ook een generatiedingetje zijn, haha. Ik gebruik alleen nog een papieren agenda. 🙂

 2. Esther zegt:

  Wat een leuke bestemmingen heb je gevonden voor alle foto’s. Heel origineel ook! Ik doe ook echt te weinig met mijn foto’s. Gaaf ook die agenda. Heel leuk om dan toch nog iedere keer herinnerd te worden aan je mooie reizen! Ik ga nog meedoen op je Facebook!

 3. Stephanie zegt:

  Wow, wat een kleurrijk interieur heb je! En al die mooie herinneringen. Heel leuk gedaan. Mijn huis staat ook steeds voller met mooie reisherinneringen. Een leuke manier om al die onvergetelijke momenten en bestemmingen een plekje te geven en je huis een vrolijke touch te geven. Ik had al gereageerd op je Facebook. Afwachten maar! 🙂

  • Yvonne zegt:

   Dank je! De rode muur was in ons oude huis… die is er nu niet meer, maar ik hou erg van kleur inderdaad. 🙂 Vanavond ga ik de winnaar uitloten, dus fingers crossed.

 4. Martin zegt:

  Leuk! Vakantieherinneringen vasthouden door je te omringen met herinneringen…heel herkenbaar. Hier ook veel souvenirs en regelmatig zeggen we tegen elkaar “weet je nog…”

  • Yvonne zegt:

   Leuk om te horen Martin! Mocht je het nog leuk vinden om een agenda met jouw reisherinneringen te winnen kan je nog tot vanavond 8 uur meedoen. 🙂

 5. Fem zegt:

  O, leuk idee met die oude kaarten! Ik heb er nu een paar in de keuken aan de muur gehangen, maar ze verwerken in meubels is eigenlijk veel leuker. 🙂

  • Yvonne zegt:

   Zo wil ik ook al heel lang eens een tafelblad beplakken met postzegels uit allerlei landen en dat aflakken… maar het komt er maar niet van om dit te organiseren. 🙂

 6. Maya zegt:

  Mooi die foto’s op canvas in jullie huis! Ook hier aardig wat souvenirs verspreid door het huis. Waar ik ook elke dag weer blij van word, is (lekker fout) de verzameling koelkastmagneten. Al hebben ze in een land geen mooi souvenir, een magneet is altijd te vinden.
  Ik ga op zoek naar een foto. Tom en ik zijn 9 mei 9 jaar getrouwd en kennen elkaar van Lonely Planets Thorn Tree dus dit zou wel een heel toepasselijk cadeau zijn. (Als ik hem niet win ga ik hem zo bestellen (alhoewel het wel vreselijk afleidt op het werk ))

  • Yvonne zegt:

   Dank je! Zo’n groot canvas is echt een eye-catcher. Haha, wij hebben helaas geen koelkast waar magneten op kunnen, maar lijkt me een leuke verzameling. Inderdaad zijn die er altijd wel ergens te vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *