vakantiegevoel aan huis

Vakantiegevoel aan huis in plaats van een roadtrip naar Navarra

Onze laatste vakantie is pas twee maanden geleden. En toch voelt het als iets uit een ander tijdperk. Dat onze gids in de woestijn van Erg Chebbi koorts kreeg en hoestte, was toen nog aanleiding voor een grapje. We hebben hem onze Paracetamol gegeven en zijn verder gereisd, niet wetend dat de wereld er in rap tempo compleet anders uit zou gaan zien. Inmiddels zitten we al weken voornamelijk thuis en heb ik de meivakantie een tijdje terug geannuleerd. Onze geweldige roadtrip naar Navarra, in Spanje, hopen we volgend jaar te kunnen inhalen. Voor nu proberen we er thuis het beste van te maken.

Vakantiegevoel aan huis

Ondanks dat er door Peter en mij gewerkt is de afgelopen maanden en de meiden hun schoolwerk moesten doen, hebben we ook veel genoten van de extra tijd samen. Al gauw ontstond zelfs het bijzondere gevoel dat we op reis waren, maar dan thuis. Op reis zijn we immers ook vierentwintig uur per dag samen en moeten we vaak even geduld hebben. Tot de vertraagde trein komt bijvoorbeeld, tot het vliegtuig eindelijk vertrekt, of tot een lange, bochtige autorit voorbij is. Wat dat betreft hadden we dan ook geen enkele moeite met de nieuwe situatie. Vervelen is er tot dusver nog niet bij, want we hebben nog genoeg te doen.

geduldig wachten op reisGeduldig wachten kennen we wel van op reis

Groenten in de tuin en een camping in de slaapkamer

Het enige dat we missen sinds we zoveel thuis zijn is buiten. Eén van de fijnste dingen op reis is het vele buiten bezig zijn. Daar kijken we elke keer weer zo naar uit. Daarom ben ik deze periode iedere week een keer met onze dames op pad gegaan in de natuur. Op maandag- of dinsdagochtend, als er vrijwel niemand anders is.

In de weekenden prijzen we onszelf dan telkens weer extra gelukkig met onze tuin. Lekker van de zon genieten in onze loungeset en ook de barbecue is alweer gebruikt. Zittende billen zijn ons echter geen van vieren gegeven en dus zijn we vaak al gauw weer bezig. Afgelopen zomer, in Roemenië, vonden we de groentetuinen aan huis zo geweldig. Hoe klein de tuin ook, iedereen lijkt er z’n eigen tomaatjes en komkommers te verbouwen. Dat wilden wij ook. In de afgelopen weekenden hebben we daarom een deel van onze tuin keitjes-vrij gemaakt en inmiddels worden onze wortels en tomaten- en paprikaplantjes elke dag een beetje groter. Zo leuk!

groentetuin makenNet als in Roemenië een eigen groentetuin maken

En weet je wat het mooie is? Mocht dat virus ook straks in de zomer er nog voor zorgen dat we niet kunnen reizen, dan kunnen we tegen dan onze zelf gekweekte groentes op de barbecue grillen en dubbel genieten. Wellicht wordt het eens tijd voor één van de meer professionele barbecues, zoals die van Fonteyn. We gebruiken ons vakantiegeld dit jaar toch niet waarvoor het bedoeld is. 😉

Waar kamperen juist eigenlijk een buitenactiviteit is, hebben onze meiden dat binnen gedaan. Eén van de slaapkamers veranderde in mum van tijd in een camping, met een heus campingcafé, waarvoor je jezelf moest aanmelden bij de deur. In de reuzegrote tent werd er getekend, geloomd en gepicknickt. Een gezellig muziekje erbij en samen lekker chillen. Eigenlijk is er niet eens zo heel veel nodig om het vakantiegevoel in huis te halen.

kamperen in de eigen slaapkamerkamperen in de eigen slaapkamer, direct vakantiegevoel in huis

Onze plannen voor de meivakantie

En dan is inmiddels onze meivakantie officieel begonnen. Normaal gesproken zouden we nu onderweg zijn naar Navarra. Een hele toffe roadtrip zou het worden, met twee keer een aantal nachten op een ecotoerisme project, waarbij de kinderen volop dieren zouden kunnen verzorgen en lekker buiten bezig zijn. Wij zouden echter niet wij zijn, als we al niet boordevol ideeën zitten om er hier in Nederland toch een geslaagde vakantie van te maken. Zomaar een greep uit de plannen:

 • Eindelijk eens een avondje oude reisfilmpjes en -foto’s kijken met de beamer, met lekkere hapjes erbij. Waarschijnlijk worden dat tapas en pintxos, om toch een beetje dat Spaanse gevoel te creëren.
 • Op skates vanuit ons huis een tocht maken, met de dagrugzak op. Onderweg lekker picknicken op een mooi plekje in de natuur, of een ijsje halen ergens onderweg.
 • Opnieuw uitgebreid barbecue-en in de tuin, zoals we vorig weekend ook al hebben gedaan.
  De afgelopen weken hebben we al een aantal speurtochten in huis en tuin gedaan én gefotografeerd tijdens onze wandelingen. Ik zie het wel zitten om dit een keer te combineren en een fotospeurtocht te maken voor elkaar.
 • Aangezien 4 en 5 mei in de vakantie vallen en Vera de laatste weken weer helemaal into Anne Frank is, gaan we zeker het werkstuk dat ze daarover maakt nog verder uitbreiden. Wist je trouwens dat je virtueel door het Anne Frank huis kunt lopen en in elke ruimte voorwerpen van dichtbij kunt bekijken en filmpjes kunt zien?

Heb jij ook je meivakantie moeten annuleren? Wat zijn de alternatieve plannen?

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

9 reacties op “Vakantiegevoel aan huis in plaats van een roadtrip naar Navarra

 1. Kelly zegt:

  Wat fijn dat jullie er toch het beste van maken thuis. Het is nou eenmaal niet anders. Ook ik heb mijn weekendje weg in mei moeten annuleren. Hopelijk kan ik in het najaar nog weg, maar ik houd er rekening mee dat vakantie dit jaar niet gaat lukken. Een moestuin is altijd een goed idee! Ook ik heb er inmiddels eentje aangelegd, maar dan wel in potten. Vind ik iets hygiënischer ivm de katten 😉 Thuis kamperen is ook altijd leuk…deed ik ook vroeger. Tentje opzetten in de tuin en met de buurkinderen in de tent slapen. Leuke herinneringen 🙂

  • Yvonne zegt:

   Inmiddels hebben we ontdekt dat je, met de nodige aanpassingen, toch best in Nederland weg kunt. Komende week gaan we voor de tweede keer. Vorig weekend enorm genoten van luxe kamperen aan zee.

 2. Janet zegt:

  Helaas is mijn trip naar Turkije ook geannuleerd, het is niet anders. Heel tof dat jullie er thuis ook het beste van maken, en zo lekker thuis kamperen is toch ook leuk! 🙂

 3. Lizette zegt:

  Wat fijn dat jullie je zo goed weten te vermaken. En lekker creatief met de moestuin en binnen camping. Ik herken het vakantie gevoel wel door het vele samen zijn (hoewel Mats gewoon naar de opvang gaat) en lekker uitslapen iedere dag. Maar de verveling slaat hier helaas wel toe. Na zoveel weken “leuke dingen bedenken” zoals in de buurt wandelen en taarten bakken gaat zelfs daar de sprankel wel een beetje vanaf. Ik mis het verwonderen op nieuwe plekken enorm. We hebben geen mei vakantie, in plaats daarvan neem ik af en toe een dagje.

 4. Aniek zegt:

  Wat leuk, die binnencamping! Hier zijn ook al heel wat reisplannen in de ijskast gezet. Ik vrees dat wij heel wat reizen moeten annuleren. Al doe ik veel leuke dingen dichtbij huis, zoals kajakken in Utrecht, ik wil toch wel weer heel graag echt op pad.

 5. Maya zegt:

  Fijn dat jullie ook thuis lekker genieten. Jullie hebben ook een heerlijke tuin zo te zien en wonen in een prachtige omgeving. Ik vind vooral je stukje dat het nu thuis ook een beetje als vakantie voelt omdat je nu de hele dag met het gezin samen bent heel herkenbaar. Zelfs Lars ervaart het zo! Ook hier veel wandelen, fietsen, watergevechten houden en vanavond gaan we de tent opzetten in de tuin en daarin slapen (als het niet al te koud is, zijn niet zo’n kampeerders 😉).
  Geniet van jullie vakantie in eigen tuin en hopelijk snel ook weer op andere plekken en succes straks als de scholen weer openen.

  • Yvonne zegt:

   En, hoe was het kamperen in de tuin? Volgens mij is het in de nachten echt nog wel flink koud? Hier ook niet zulke kampeerders, dus we hebben ons er nog niet aan gewaagd. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *