activiteiten in Griekenland - varen

Top 5 activiteiten in Griekenland

Deze top 5 activiteiten in Griekenland moet je vooral niet lezen als je bij Griekenland denkt aan uren bakken op het strand. Ook als je zin hebt om dagelijks je handdoekje te leggen op het ligbedje bij het zwembad van je all-inclusive hotel, kun je beter verder klikken. Griekenland heeft een heel andere kant, die veel mensen niet kennen. Zonde, want er zijn zoveel betere activiteiten in Griekenland te doen dan alleen maar genieten van zon, zee en strand. Overigens wil dat niet zeggen dat je die activiteiten niet kunt combineren met een flinke dosis vakantievitaminen. Ik deel mijn persoonlijke top 5 activiteiten in Griekenland waarbij je het land van haar meest veelzijdige kant kunt ontdekken.

#1 Verken de verrassend mooie natuur in Griekenland

Een kant van Griekenland die veel mensen verbaasd doet staan, is die met ongerepte berglandschappen, diepe kloven en eeuwenoude boogbruggen. In Noord-Griekenland vind je dit allemaal, in de regio Zagoria, waar het Pindos gebergte ook verrassend ruige stukjes heeft. Hier maak je urenlange wandelingen, zonder een mens tegen te komen, op een enkele schaapherder met een grote kudde na. Er zijn prachtige, authentieke dorpjes, schitterende boogbruggen en overal snelstromende riviertjes in dit schitterende berglandschap. Onderweg in Zagoria kom je geregeld klein wild en allerlei reptielen tegen. Sta er niet raar van te kijken als er een flinke schildpad je pad kruist.

activiteiten in Griekenland - natuurEén van de tofste activiteiten in Griekenland is de natuur ontdekken

#2 Ontdek Unesco Werelderfgoed op een bizarre plek

Zonder twijfel één van de meest indrukwekkende plekken in heel Griekenland is Meteora. Midden in een landschap van bizarre rotsformaties staan 7 kloosters, bovenop die rotspunten. In één van de kloosters, “The Holy Trinity”, is de James Bond film “For your eyes only” deels gefilmd. Het Ypapanti klooster is alleen wandelend te bezoeken, omdat er geen echte weg naartoe leidt. Het Varlaam klooster doet aan als een sprookjeskasteel, met een brug die het klooster verbindt met de rotsformaties aan de overkant.

Om het gebied en de kloosters goed te verkennen, heb je 2 tot 3 dagen nodig. Behalve de kloosters bekijken van de binnenkant, is het ook zeker aan te raden om een tocht langs de verschillende viewpoints te maken. Door heel Meteora vind je deze viewpoints en ze hebben allemaal weer net een ander uitzicht op de kloosters.

Meteora Varlaam kloosterBezoek in Meteora zeker het Varlaam klooster

#3 Dompel je onder in écht oude geschiedenis in Griekenland

Griekenland betekent dat je struikelt over de geschiedenis uit de antieke tijd. Op veel plekken kun je nog steeds de schitterend bewaard gebleven restanten van tempels en theaters bezoeken. Dé stad die je echt moet bezoeken is natuurlijk Athene, waar het Parthenon op de heuvel het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst vormt en daarmee hét symbool van Griekenland is. Overweeg zeker één van de Griekenland vakanties van FTI als je die kant op wilt, zij hebben accommodaties door de hele stad en voor elk budget.

Het eiland Rhodos is ook een plek vol bijzondere geschiedenis en een must visit voor iedereen die van archeologie houdt. In de oude stad Rhodos vind je sporen van vóór het begin van de jaartelling, uit de riddertijd én de Turkse en Italiaanse tijd. Alleen deze stad al is een smeltkroes van cultuur en architectuur, fantastisch om doorheen te struinen. De Kolos van Rhodos is er niet meer, maar het dorpje Lindos met haar smalle steegjes en Akropolis uit de oudheid is een plek vol geschiedenis die je wel nog kunt zien.

Lindos RhodosLindos op Rhodos: een plek vol geschiedenis

#4 Ga eiland hoppen in Griekenland voor nóg meer variatie

Het leuke aan Griekenland zijn natuurlijk al die eilanden. Tussen veel van deze eilanden varen dagelijks veerboten. Zo kun je verschillende eilanden met elkaar combineren en lekker eiland hoppen. Je ziet dan de verschillende karakters en kunt nóg meer leuke strandjes en sfeervolle dorpjes ontdekken.

Of huur zelf een bootje en vaar naar onbewoonde eilandjes, voor een picknick op het strand. In de stad Sivota, in het noordwesten van het Griekse vasteland bijvoorbeeld, huur je een bootje in de haven. Hiermee vaar je, ook zonder vaarbewijs, heel gemakkelijk naar de eilandjes die er vlak voor de kust liggen. Het beroemdste strand van Sivota is Blue Lagoon Beach, dat op één van die eilandjes ligt. Het heeft van dat blauwe water dat je normaal gesproken alleen in een foldertje van een reisbureau ziet.

Sivota dagtrip vanuit PargaOp een bootje eiland hoppen naar onbewoonde eilandjes bij Sivota

#5 Meng je tussen de lokale bevolking in ’t echte Griekenland

Pilion is een stukje Griekenland waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. Dit schiereiland, aan het vasteland van Griekenland, ligt op slechts iets minder dan 3 uur rijden van Thessaloniki en rond de 3 en een half uur van Athene.

Hier vind je historische dorpjes, met elkaar verbonden door kronkelige bergweggetjes. Elk dorpje heeft van die typische huizen, die wel wat weg hebben van een klein kasteeltje en die we ook in Albanië hebben gezien. Bovendien tref je er ook overal een dorpsplein met een enorme, eeuwenoude Linde. En dáár vind je de lokale bevolking, genietend van een wijntje en Griekse muziek in één van de eetcafeetjes. De sfeer is die van lang vervlogen tijden en het échte Griekenland, dat vind je hier volop!

echt Griekenland in PilionHet echte Griekenland in Pilion

Wist jij dat er in Griekenland zoveel meer te beleven valt dan een strandbezoek of ontspannen aan het zwembad? Wat is jouw favoriete activiteit in Griekenland?

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

5 reacties op “Top 5 activiteiten in Griekenland

  1. Marcella zegt:

    Ik ben bij Lindos op Rhodos geweest, maar verder zijn mijn Griekenland ontdekking nog zeer beperkt. Sowieso Meteora staat hoog op de wishlist, maar ik wil ook onwijs graag meer eilanden ontdekken. Heerlijk land!

  2. dreamtheworldnl zegt:

    Hele herkenbare plekken! Ik vond Noord-Griekenland ook prachtig. En varen met een bootje in Sivota hebben we jaren geleden ook gedaan, zo leuk! Zo te zien moet ik ook nog eens eiland hoppen. Ik hoop zeker nog eens naar Griekenland te gaan. Prachtige foto’s Yvonne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *