Nieuwe Reisplannan

Tijd voor nieuwe reisplannen

Zojuist heb ik nieuwe vliegtickets geboekt. En een appartement. Terwijl ik op een hotelkamer zit in India. Volgens Peter echt heel raar. Ik vind het alleen maar logisch: eindelijk heb ik er tijd voor! En er zin in om me druk te maken waar onze volgende reis naartoe gaat. Maar ik kan me voorstellen dat het voor mensen met iets minder reiskriebels een beetje apart lijkt om iets nieuws te boeken terwijl je nog niet eens terug bent van je huidige reis, sterker nog, wanneer je eigenlijk nog maar net weg bent. Wanneer is het dan wel een gepast moment om een nieuwe reis te boeken en hoe lang boek je eigenlijk van te voren?

Afhankelijk van je vakantieperiode

Omdat ik voor de klas sta zijn wij altijd afhankelijk van de schoolvakanties, dus reizen we eigenlijk alleen in het hoogseizoen. Om een beetje een betaalbaar ticket te vinden en een leuke overnachtingsplek voor een redelijke prijs boek je dan het beste zo ver mogelijk van te voren. Hoewel ik heel af en toe voor de korte vakanties weleens een leuke lastminute tegen ben gekomen, maar dan weer niet naar een plek die ik van te voren had bedacht als favoriet. Ik kan me voorstellen dat mensen die in het laagseizoen weg kunnen iets langer wachten en een paar maanden van te voren pas echt dingen gaan vastleggen. Waarschijnlijk zijn die mensen dan toch nog voordeliger uit dan wij. Een ander nadeel van vastzitten aan de schoolvakanties is trouwens dat een rondreis in Azië van een aantal weken niet meer tot de mogelijkheden behoort als je in het droge seizoen wilt reizen. En zo bepaalt mijn baan ook mede het land dat ik uitkies voor een vakantie. Thailand, waar ik al jaren weer eens naartoe zou willen en Vietnam, dat ik ook graag een keer zou gaan verkennen, zullen moeten wachten. Wie weet gaan we ooit weer lang op reis, als gezin.

Weer op reisKeuze van een volgende bestemming hangt af van de vakantieperiode

Betaalbaar op reis in het hoogseizoen

Betaalbaar willen reizen in het hoogseizoen is één van de redenen waarom ik alles altijd al ver van te voren vastleg. En ik vind het ook gewoon veel te leuk om het internet af te struinen en nieuwe reizen samen te stellen. Meestal heb ik een aantal bestemmingen in mijn hoofd en vergelijk ik de prijzen voor de periode die we weg kunnen. Als ik dan een goed geprijsde vlucht heb gevonden voor één van die bestemmingen sla ik direct mijn slag, voordat de tickets in die prijscategorie weg zijn. Op momenten dat ik eigenlijk helemaal niet op zoek ben naar een vakantie ga ik de vergelijkingswebsites en aanbiedingensites langs om een beetje op de hoogte te blijven van wat een bepaalde bestemming ongeveer doet aan ticket- of rondreisprijzen, maar zonder echt al een bestemming bepaald te hebben.

aanbiedingen vakantiesLeuke vakantie-aanbiedingen zoeken is één van mijn hobbies

Kant-en-klare reisplannen van reisbureau Yvonne

Een vriendin vindt het dolkomisch dat ik op mijn bureaublad een overzicht heb van alle plekken die ik graag nog zou willen zien. Daarnaast heb ik van elke bestemming een word- of excel-bestandje met mogelijke reisroutes en leuke, bijzondere plekken in het land en hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt om die plek in een relaxt tempo te bekijken. Ook als ik op internet dingen tegenkom die mogelijk interessant zijn voor een toekomstige reis, zoals een leuke tour of een bijzondere ervaring, voeg ik deze info gelijk toe aan mijn bestandjes. Zo heb ik intussen een nogal uitgebreid assortiment aan reisplannen, zowel voor verre rondreizen als city trips dichter bij huis, waar ik regelmatig even induik om te kijken wat een leuke bestemming is voor een volgende reis. Op die manier weet ik altijd snel hoe lang een reis moet duren als ik geschikte vliegtickets of aanbiedingen van accommodaties tegenkom en hoef ik nooit te twijfelen of ik iets wel of niet moet boeken. Een reisbureau inschakelen is zo niet echt nodig. Ik ben mijn eigen reisbureau. 😉 Als mensen niet precies weten waar ze heen willen op vakantie, of ze hebben tips nodig welke plek in een bepaalde periode gunstig is, weten ze me altijd te vinden.

vakantiebestemmingenWord- en Excelbestandjes met reisideeën, gek of gewoon handig?

Ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn die zo’n afwijking hebben en altijd op de één of andere manier prijzen van reizen aan het vergelijken zijn of zelfs een overzicht aan mogelijke bestemmingen met must-sees en must-do’s hebben. Kom maar op en deel jouw reisverslaving in de comments hieronder. O ja, mocht je nieuwsgierig zijn geworden door de intro: die tickets zijn voor een week Portugal. 🙂

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

4 reacties op “Tijd voor nieuwe reisplannen

 1. lottevdw zegt:

  ZO blij dat ik niet de enige ben die al (stukken) van routes uitstippelt voor mogelijke reisbestemmingen 😀 Portugal is echt fijn, ik ben enkele jaren geleden gaan interrailen van Porto in het noorden naar Lagos in het zuiden, heerlijke vakantie!

 2. Maya zegt:

  Heerlijk herkenbaar :-). Ik word ook altijd erg onrustig als ik geen reis in het vooruitzicht heb. Ook hier excelbestanden van elke reis met hotels, bezienswaardigheden en prijzen en skyscanner staat zeker onder de favorieten op de laptop. Als ‘reizenplannen’ een hobby genoemd kan worden is het er zeker eentje.
  Ook altijd leuk om reisverslagen en tips van anderen te lezen. Ik ben ook voor Zuid-Afrika inspiratie aan het opdoen op jouw site 🙂

  • Yvonne zegt:

   Leuk om te lezen Maya! Ik vindt ’t ook altijd heerlijk om anderen hun reisverhalen te lezen als voorbereiding. En idd een prima hobby, wel een tijdverslindende! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *