Tecklenburg herfstwandeling

Tecklenburg Herfstwandeling

Op zoek naar een leuke overnachtingsplek in Münster bleken er weinig appartementen die aan al onze eisen konden voldoen. Als alternatief kwam een leuk vakwerkhuis in nabijgelegen Tecklenburg wel in aanmerking. Zodoende komen we in het romantische stadje Tecklenburg terecht, waar we de eerste middag op ontdekking gaan. Er blijkt een niet al te lange wandeling door het centrum en de beboste, heuvelachtige omgeving te zijn, het Hexenpfad.

Vakwerkhuizen in het oude centrum

Het oude centrum van Tecklenburg is niet groot, maar wel erg gezellig, met zijn vele vakwerkhuizen en kinderkopjes. Je vindt er nog 2 oude waterputten en veel leuke winkeltjes en restaurantjes. In de herfst zijn alle stoepjes en tuintjes sfeervol gedecoreerd met pompoenen, heide en andere typische herfstplanten, terwijl tegen een enkele gevel nog een klimroos bloeit.

TecklenburgVakwerkhuizen in Tecklenburg

De oude burcht

Wie de Schloss-strasse volgt en dan links een serie trappen omhoog klimt wordt beloond met een prachtig uitzicht over het dorpje beneden en de parkachtige omgeving aan deze kant van de heuvel. De bomen zijn allemaal anders gekleurd in deze tijd van het jaar. De burcht zelf is niet veel meer dan een ruïne met hier en daar wat stukken muur, een toren en wat gangetjes. Er is een mooi vakwerkhuis tegen de oude muur aangebouwd en tussen de bankjes van het grote openluchttheater worden bladeren geharkt, het laatste onderhoud tot het volgende zomer weer wordt gebruikt voor het opvoeren van bekende musicals.

Tecklenburt BurchtHerfst rondom de burcht van Tecklenburg

Die Hexenküche

Aan de andere kant van de burcht-heuvel gaat het pad weer omlaag. Eerst passeer je nog de Wierturm, een toren die is opgericht ter nagedachtenis aan Johann Wijer, die zich sterk maakte tegen de heksenverbrandingen. Bij de hoofdweg aangekomen sta je aan de rand van die Hexenküche, waar veel sagen hun oorsprong vinden. Ook zonder deze verhalen is het, met z’n vreemde steenhopen en bizarre boomwortels, een magische plek.

Hexenpfad TecklenburgHexenpfad in Tecklenburg

Wie zin heeft kan hier nog even doorwandelen, tussen mos, varens en grassen en in de herfst heel veel kleuren. Absoluut de moeite waard voor wie van wandelen houdt, net als de vele andere paden in deze omgeving. De Teutochleifen bijvoorbeeld, zijn echt prachtig, in elk jaargetijde. Wie echter meer behoefte heeft aan warme thee en wat lekkers is zo weer terug in het kleine centrum van Tecklenburg.

Tecklenburg centrumHet centrum van Tecklenburg

Voor ons was dit de eerste keer in Tecklenburg en de herfst is echt een heerlijk seizoen om hier te zijn. Ik denk dat het zeker niet de laatste keer is geweest, dat we Tecklenburg in de herfst bezocht hebben. Zodra onze kinderen wat groter zijn, kunnen we ook wat langere wandelingen ondernemen.

Ben jij al eens in Tecklenburg geweest in de herfst?

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *