Sri Lanka visum

Sri Lanka visum – de 3 opties

Verschillende Aziatische landen staan visa on arrival toe, zo ook Sri Lanka. Toch is het verstandig om met een vooraf geregeld visum Sri Lanka te bezoeken, om je aankomst in Sri Lanka zo relaxt mogelijk te laten verlopen. Een visa on arrival houdt vaak extra wachttijd in en $5,- extra kosten voor afgifte van het visum. Dit betekent dat je een visum het beste al voor vertrek, thuis, kan regelen, om maximaal van je rondreis door Sri Lanka te genieten. Maar geen paniek: het is niet lastig om aan een Sri Lanka visum te komen. Je hebt keus uit 3 opties en voor 2 van de 3 hoef je het huis niet eens uit, je kan zelfs gewoon blijven zitten waar je zit: achter je laptop of pc.

e-visum Sri Lanka

Je Sri Lanka visum aanvragen is het makkelijkst en snelst zelf te regelen. Daarvoor ga je naar de website van ETA Sri Lanka en je volgt stap voor stap de procedure.

online visum Sri Lankaonline visum Sri Lanka aanvragen

Deze website is wel in het Engels en je hebt een creditcard nodig om je visum te betalen. Mocht je dit geen probleem vinden, dan is het invullen van de gegevens binnen een minuut of 10 gepiept en krijg je meteen een bevestiging van je aanvraag in het laatste scherm. Deze bevestiging kan je uitprinten of opslaan als PDF. Je krijgt deze bevestiging ook in je mail en binnen 72 uur daarna ontvang je het eigenlijke visumpapier, dat je dient uit te printen en meenemen naar Sri Lanka. In ons geval hadden we ons Sri Lanka visum al binnen een paar uur in de mailbox.

De kosten voor een e-visum zijn op het moment van schrijven €35,- en een pasfoto is niet nodig.

Let op! Je paspoort dient, net als bij de meeste landen waarvoor je een visum nodig hebt, minstens nog 6 maanden geldig te zijn vanaf de dag van aankomst in Sri Lanka

visumdienst inschakelen voor Sri Lanka visum

Vind je de ETA website, net als wij zelf overigens, niet zo duidelijk? Ben je er onzeker over om dit in het Engels te doen, of heb je gewoon geen creditcard? Dan is het een hele goede optie om je visum voor Sri Lanka door een tussenpersoon te laten regelen. Hier krijg je hulp bij het aanvragen van een ETA visum voor Sri Lanka. Zo kost het visum je iets meer, maar heb je er verder helemaal geen omkijken naar.

Je rondreis kan pas beginnen als je een Sri Lanka visum op zak hebtJe rondreis kan pas beginnen als je een Sri Lanka visum op zak hebt

Zelf naar de ambassade

Bovenstaande manieren om een Sri Lanka visum aan te vragen zijn alleen mogelijk bij een verblijf van korter dan 30 dagen. Wil je langer dan 30 dagen, maar maximaal 90 dagen, in Sri Lanka blijven? Of vind je het, om wat voor reden dan ook, prettiger om je visum persoonlijk te regelen? Dan kan je ook nog zelf naar de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Ga in dat geval met onderstaande spullen naar de ambassade van maandag t/m vrijdag, tussen 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags. Drie werkdagen later is je visum klaar en kan het op dezelfde tijden worden opgehaald.

 • Compleet ingevuld visum Sri Lanka aanvraagformulier
 • 2 recente pasfoto’s
 • Geldig paspoort met tenminste 1 ongebruikte pagina (ook nu weer minstens nog 6 maanden geldig vanaf de dag van aankomst in Sri Lanka)
 • Genoeg Euro’s om je visum voor Sri Lanka te betalen, momenteel €33,-.
 • een recent bankafschrift met voldoende saldo om je reis door Sri Lanka te kunnen maken
 • Een kopie van je bevestigde heen- en terugvlucht

Heb je geen zin om zelf naar de ambassade te gaan, maar wil je wel langer dan 30 dagen in Sri Lanka te blijven? Dan is het mogelijk het online visum ter plaatse te verlengen. Meer info hierover vond je op de website van de Sri Lankaanse overheid, die al meer dan een half jaar offline is.

onbekende parels Sri-Lanka bezienswaardigheden theeplantagesIk kan me wel voorstellen dat je langer dan 30 dagen wilt blijven!

Wanneer Sri Lanka visum aanvragen?

Kies je voor de eerste methode en vraag je zelf via de ETA website je Sri Lanka visum aan, of voor de tweede methode waarbij je een visumbureau inschakelt? Dan is 3 dagen voor vertrek in principe genoeg tijd om je aanvraag te starten. Ben je een beetje een stresskip, of een controll-freak, of een beetje van beide zoals ik zelf? Neem dan wat meer tijd en vraag je visum ruim van te voren aan. Een e-visum kan tot 90 dagen voor vertrek aangevraagd worden.

Als je zelf naar de ambassade gaat om je visum aan te vragen zou ik minimaal een week voor vertrek aanhouden, aangezien je altijd pas na 3 werkdagen terug kan komen om je visum op te halen.

Indien het visum online is aangevraagd door jezelf of een tussenpersoon dien je bij aankomst in Sri Lanka een retourticket en een recent bankafschrift met voldoende saldo te kunnen laten zien. Zorg ervoor dat je aan deze eis kunt voldoen!

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Azië blogs, of kies een andere bestemming »

61 reacties op “Sri Lanka visum – de 3 opties

 1. sak zegt:

  Beste Yvonne,

  Wij vertrekken 16 februari voor 2 weken naar Sri Lanka en nu lees ik dat je geen visum nodig heb. Maar moet je dan toch nog aanmelden via ETA???

  • Yvonne zegt:

   Nadat eerst werd aangekondigd dat dit verleng werd tot 30 april, blijkt nu dat je dit voor 1 februari had moeten aanvragen. Erg vaag allemaal. Check het zeker even bij de juiste officiële instantie zou ik zeggen, maar het lijkt erop dat je te laat bent.

 2. Tom Dorsman zegt:

  Hoi..vraagje wij komen 19 maart voor 1 dag met een cruise schip in Colombo, wel of geen visum…een transit visum is toch altijd goed voor 1 dag..of ?

 3. Paul zegt:

  Hoi Yvonne,

  Ik ga in juli 2020 voor 5 weken naar sri lanka.
  Nu willen wij vantevoren graag een visum regelen, maar 30 dagen is dus niet genoeg en moeten we naar de ambassade.

  Kan ik ook voor mijn vriendin en kinderen naar de ambassade? Of kunnen we mijn moeder bijvoorbeeld machtigen (die woont in Den Haag…)

  Ik hoor het graag!

  Groet,
  Paul

 4. Ronald zegt:

  Bovenaan deze pagina staat”Update: Vanaf begin augustus 2019 heb je 6 maanden lang geen visum nodig als je naar Sri Lanka afreist. Op deze manier hoopt de overheid het toerisme in Sri Lanka een boost te kunnen geven, na de aanslagen van afgelopen mei.” Vervolgens ga je in op de 3 opties om een visum aan te vragen…? Wat verwarrend, heb je nou wel of geen visum nodig?

  • Yvonne zegt:

   Je hebt op dit moment geen visum nodig. Daarna mogelijk wel weer. Dat is het altijd met visa.. het verandert voortdurend en is vaak erg verwarrend. 😉 Mocht je tzt weer een visum nodig hebben, dan haal ik de update-info weer weg.

 5. Ger zegt:

  wij willen met 4 personen, in de laatste week van januari 2020 voor 20 dagen naar Sri Lanka.1. wel nog gratis visum? 2. toch nog E visum erbij aanvragen ? 3. heeft een groeps visum dan voordelen?

  • Yvonne zegt:

   Het gratis visum zou t/m 31 januari geldig moeten zijn. Als je vóór die datum inreist zou dat zonder aanvullend e-visum moeten lukken, maar dat zou ik zeker even bij een officiële instantie dubbel-checken! Veel plezier in Sri Lanka.

 6. Soumaya Amjarso - van Poll zegt:

  Hoi Yvonne
  de website van de ambassade van Sri Lanka doet het niet. weet jij een ander adres? en weet jij toevallig of het mogelijk is om een visum voor 6 maanden aan te vragen?

  Groetjes
  Soumaya

 7. Tessa zegt:

  Begin december ga ik naar Sri Lanka. Overal is het niet heel duidelijk over het gratis visum. Ik lees vaak 1 mei, maar begrijp dat die datum uitgesteld is naar 1 augustus. Klopt dit dat ik dan geen visum hoef aan te vragen online en dit dus gratis bij aankomst krijg? En is dit te verlengen? Ik kan dit helaas niet duidelijk online vinden, misschien weten jullie dit?

  • Yvonne zegt:

   Ik heb geen idee.. wij gebruiken geen medicijnen, dus dat heb ik nooit bij de hand gehad. Misschien even navragen bij de ambassade zelf?

 8. GJ zegt:

  Er zijn serieuze berichten dat van 1 mei tot 1 november 2019 bij aankomst een gratis visum voor toeristen van 30 landen wordt verstrekt. Dit om in het laagseizoen het toerisme te helpen (na de aanslagen).

  • Yvonne zegt:

   Dat bericht was er inderdaad al voor de aanslagen zelfs.. toen ik de laatste keer checkte was het nog steeds niet officieel bevestigd. Misschien inmiddels wel. Ik zal eens kijken.

 9. ingrid van koppenhagen zegt:

  Net voor ons gezin via de ETA website van Sri Lanka zelf. Je niet laten gek maken door de vele zinnen en kleine lettertjes, gewoon meteen het formulier invullen, als groep is het makkelijkst met zijn vieren. Dan betalen met je creditcard en hoppa, 10 minuten later is het geregeld en heb je je akkoord al binnen. Inderdaad een vaag mailtje, maar komt terplekke vast goed als de echte stempel in je paspoort wordt gezet.

  Voor 72 dollar/63 euro het hele gezin, terwijl het via e-visum 50 euro pp is. Je kunt dit dus met gemak zelf als je standaard NL paspoorten en een creditcard hebt.

  • Yvonne zegt:

   Wat een goed idee, om een groepsvisum te doen voor het gezin. Super dat dit zo goed werkte voor jullie! Veel plezier in Sri Lanka.

 10. F. Teeven zegt:

  Hoi Yvonne,

  Ik heb een visum aangevraagd via de website van Sri Lanka. op 14 febr.
  Ik heb gelijk een acknowledgement notice ontvangen en de eta aproval notice er gelijk achteraan.

  Nu heb ik net gekeken op de website bij “status”. Als ik daar ons paspoortnummer en geboortedatum invul zie ik onderaan in dat dat vakje een klein balkje verschijnen waarin:
  ons Reference number, het paspoort nummer, de nationaliteit, de geboortedatum staat en daarachter staat “Eta is approved.”

  Daaronder staat “print”

  Op een A4tje zie ik dan alleen datzelfde rechthoekje met de bovenvermelde gegevens staan.??

  Ik heb geen idee hoe het visum er uit moet zien en of dit alles is of krijgen we nog een ander bericht???
  Iets wat profesioneler uitziet???

  Ik hoor graag van je.

  Gr. F. Teeven

 11. Robin Schrooten zegt:

  Hoi Yvonne
  Ik woon aan de andere kant van Nederland en kan dus na het aanvragen van het visum niet weer makkelijk op en neer naar Den Haag. Bestaat er de optie, voor extra kosten, om het visum opgestuurd te krijgen?
  Super handige blog trouwens!
  Robin Schrooten

  • Yvonne zegt:

   Sorry voor het late antwoord, je bericht was in de spam terecht gekomen. Die optie hebben de meeste ambassades wel, maar zelf hebben wij het e-visum gekozen. Wat is de reden dat je daar niet voor gaat?

 12. Alie van der Eng zegt:

  Hoi Yvon, komen er nog meer kosten bij als je zelf naar de ambassade van Sri Lanka ga om je visum te regelen. Bij voorbaat mijn dank.
  Vriendelijke groeten Alie van der Eng

 13. Piet zegt:

  Dank voor je duidelijke toelichting. Ik had eerst via een ‘advertentie’-site (leek net officieel) het visum aangevraagd en aan het eind bij de betaling zag ik sneaky in een hoekje de prijs: $98,-. Dat vertrouwde ik niet en vond op jouw site de officiële site en prijs. Je zou bij de aanhef van je site de mensen kunnen waarschuwen voor dit soort praktijken.

 14. Kein zegt:

  Net naar de ambassade geweest voor een visum maar 3 maanden visum kost €78 en 3 maanden met double entry €128.
  In sommige gevallen kan je dan dus beter 2x 1 maand doen.

 15. Wilny zegt:

  Hallo Yvonne,heb een vraagje we komen met cruiseschip aan in Sri Lanka

  om 8.00 uur en vertrekken daar de vlg. dag om 18.00 uur,heb je dan een visum nodig? Indien ja,kan je dat ook ter plekke regelen?

  • Yvonne zegt:

   Volgens mij heb je inderdaad een visum nodig, maar als ik google zie ik dat je ook een gratis 2 dagen transit visum hebt. Ik neem aan dat de organisatie waar je de cruise hebt geboekt je dit ook precies kan vertellen. 🙂 Veel plezier!

 16. annelies zegt:

  Ik probeer nu ook de officiële website maar bij de geboortedatum en uitgiftedatum van het paspoort worden de dag en de maand door het systeem omgedraaid, Amerikaanse schrijfwijze.
  05061970 wordt nu 06051970 vraag me af of dit problemen gaat geven?

 17. Dave zegt:

  Superduidelijk overzicht. Zelf heb ik hem aangevraagd bij de officiele website en ik kreeg alleen een mailtje met hierin mijn ingevulde gegevens (duurde maar een paar uur) en dat ik toegang krijg tot Sri Lanka. Is dit alles wat ik krijg? Deze moet ik gewoon printen en meenemen en de rest wijst zich vanzelf?
  gr.
  Dave

 18. Marianne zegt:

  Hallo ik wil graag weten of je met een 90 dagen visum toch na 30 dagen het land uit moet? Wij willen 36 dagen blijven wat is het beste….online en daar verlengen?
  Bedankt alvast
  Gr Marianne

  • Yvonne zegt:

   Wij bleven zelf minder dan 30 dagen, maar als ik google zie ik dat je een 30 dagen visum gratis kan verlengen naar 90 bij aankomst. Als ik jou was zou ik daarvoor gaan. 🙂

 19. Jessica zegt:

  Dat gedoe met die visa ook altijd haha ;p Maar dit is een fijn en overzichtelijk artikel, hartstikke handig bij de voorbereiding dus ik ga hem zeker delen met wat mensen die naar Sri Lanka willen gaan! 🙂

 20. Gabriëlle ~ GlobeGirl zegt:

  Fijn dat je het zo duidelijk en helder hebt uiteengezet. Toen ik naar Ghana ging moesten we naar de Ambassade in Nederland, we hebben dan 2,5 uur zitten wachten (pffff). Ik zou kiezen voor de online optie als ik naar Sri Lanka zou gaan, dit lijkt mij de fijnste optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *