rondreis of relaxvakantie in Griekenland

Rondreis of relaxvakantie in Griekenland

Griekenland is één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen in Europa. Het land staat vooral bekend om haar geweldige stranden en schitterende eilanden, elk met een uniek karakter. Je kunt in Griekenland echter ook geweldig wandelen in de bergen van het Pindosgebergte of door de Samaria kloof op Kreta, om maar enkele fijne plekken te noemen. Cultuur snuiven is hier heel gemakkelijk. Door het hele land vind je oudheden en indrukwekkende bouwwerken, maar ook nog volop tradities en gebruiken. En wat veel mensen niet weten, is dat je in Griekenland zelfs kunt skiën. Hoe kies je nou de beste vakantie in Griekenland? Ga je voor een rondreis met al bovenstaande facetten, of kies je voor een relaxvakantie?

Het gemak van all-inclusive

Wij reizen graag en zien het liefst zo veel mogelijk van het land waar we zijn. Toch kan ik me voorstellen dat het zo nu en dan ook heel fijn is om even maximaal te relaxen. Na een drukke periode in Nederland, of een intensieve, lange reis door Azië, klinkt een week ontspannen en alles lekker voor je laten regelen in elk geval heel aantrekkelijk. Met zoveel mooie eilanden en stranden is Griekenland dé plek daarvoor. Kies je voor één van de all-inclusive vakanties in Griekenland en word je toch rusteloos? Er zijn op de meeste eilanden genoeg excursie mogelijkheden en bovendien bieden de resorts een heel scala aan vermaak. Onze meiden worden heel blij van een bezoek aan een waterpark. Hoe fijn is het als je een groot zwemparadijs met glijbanen direct voor je deur hebt. Zo hoef je alleen nog te kiezen of je eerst een zandkasteel op het strand gaat bouwen, of eerst van die waterglijbaan gaat.

sightseeing en relaxen in GriekenlandDingen zien en relaxen kan beiden heel goed in Griekenland

Het aantrekkelijke van rondreizen door Griekenland

Griekenland is een geweldig mooi, veelzijdig land en dat vraagt gewoon om op ontdekking te gaan. Onze beste reisherinnering aan dit land is de roadtrip door het noorden van Griekenland, op het vasteland. Hier hebben we in twee weken tijd gevaren tussen de onbewoonde eilandjes voor de kust van Parga, gewandeld in de ruige bergen van het Pindosgebergte, genoten van de mooiste stranden en de charmante dorpspleinen met reusachtige, eeuwenoude bomen van Pilion én de indrukwekkende rotskloosters van Meteora ontdekt.

Wij houden ervan om ons telkens weer te verwonderen over een nieuwe plek en vinden een rondreis ideaal. Ook op de grotere Griekse eilanden kun je op verschillende plekken verblijven en zo een rondreis maken. Kreta is daarvoor perfect.

mooiste route roadtrip Noord-Griekenland - MeteoraEén van de highlights tijdens onze rondreis door Griekenland was Meteora

Eilandhoppen Griekenland

De kleinere Griekse eilanden lenen zich niet voor een rondreis, maar zijn wel heerlijk om even te ontsnappen aan het hectische leven van tegenwoordig. Er zijn Griekse vakantiedeals genoeg, dus een aantal dagen of een week op één van die eilanden is gauw gevonden. Heb je wat langer de tijd? Dan is het nóg leuker om te gaan eilandhoppen. Zo zie je meer en kun je de sfeer proeven op verschillende eilanden. Wij hebben dit in Griekenland zelf nog nooit gedaan, maar eilandhoppen was op de Canarische eilanden en in Thailand wel elke keer een succes. In Griekenland kun je bijvoorbeeld het bekende Zakynthos combineren met Kefalonia en Lefkas. De azuurblauwe zee tussen deze Ionische eilanden zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Op de Cycladen vind je die typische spierwitte stadjes met blauwe luiken en kerkdaken. Griekser dan dat wordt het niet.

Vaak wordt er gedacht dat Griekenland een goede plek is voor een winterzonvakantie. Dat is zeker niet zo. Tot en met oktober is eilandhoppen zeker nog heel aangenaam en kan er nog in zee gezwommen worden. Daarna is er echter vaak neerslag en is het echt niet meer aangenaam in zee.

eilandhoppen CycladenEilandhoppen op de Cycladen betekent sfeer proeven op verschillende eilanden

Combinatie van rondreis en relaxvakantie is super

Rondreizen door Griekenland en relaxen op een fijne plek aan het strand zijn beiden fijn. Het mooie is dat je helemaal geen keuze hóeft te maken. Je kunt eerst een stukje rondreizen en dan ergens op een mooi plekje neerstrijken om helemaal tot rust te komen. Paradijselijke stranden genoeg! En ook door te eilandhoppen kun je ontdekken en relaxen combineren. Kies maximaal 3 eilanden uit, om het tempo rustig te houden. Zo ontdek je genoeg, maar heb je ook zeker tijd om écht vakantie te vieren.

Welke vakantie je ook kiest, om het meeste uit je verblijf in Griekenland te halen, moet je echt de lokale keuken ontdekken. Griekenland staat bekend om zijn heerlijke mediterrane gerechten, waaronder verse vis, gegrild vlees en verse groenten. Probeer vooral de lokale specialiteiten, zoals moussaka, souvlaki en feta. Tenslotte is dat toch het allerfijnste aan Griekenland: het genieten, of je nou kiest voor een actieve rondreis of voor een relaxvakantie.

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *