Mensen aan het werk Fotograferen

Reisfoto’s Mensen aan het Werk

Je bent op een bestemming die nou niet bepaald bekend staat om zijn vele toeristische bezienswaardigheden of fotografisch interessante plekken, maar die toch de moeite waard is. Je bent er vanwege de authentieke sfeer, of gewoon omdat je er op doorreis toevallig terecht bent gekomen. Zoals je in een eerdere post hebt kunnen lezen maken de mensen voor mij het land en daarom zet ik ze graag op de foto. Mensen aan het werk is daarbij een favoriet onderwerp, omdat ze je zo een kijkje in hun echte leven geven en ze het vaak geen probleem vinden dat jij dat vastlegt.

Vaklui

Vaak zijn er in niet Westerse landen nog veel echte vaklui te vinden, mensen die met hun handen iets moois maken. Ideaal om, als je geïnteresseerd bent, te kijken, informeren en foto’s te maken.

Reisfoto's VakluiVaklui aan het werk, perfect voor het fotograferen van mensen

Landbouw

Ook de landbouw is, voor wie van fotograferen houdt, in veel landen nog een veel interessanter beroep dan bij ons. Ploegen, zaaien, oogsten en verwerken gebeuren in grote delen van de wereld nog echt met de hand.

Reisfoto's LandbouwOok in de landbouw maak je mooie mensenfoto’s

Etenswaren

Ook straatstalletjes leveren vaak mooie plaatjes op, van de mensen die iets lekkers staan te maken of de hapjes zelf. Markten zijn drukke plekken, waar bovendien de marktkooplui hun beste beentje voor zetten om hun etenswaren of lokale producten te verkopen. Op de meer afgelegen plekken hebben ze daar geregeld hun traditionele kleding bij aan, leuk en interessant voor de foto.

Reisfoto's EtenswarenStraatstalletjes leveren vaak mooie plaatjes op van kleurrijke etenswaren en mensen aan het werk

Veemarkten

Veemarkten zijn een geheel eigen soort markten, waar naar mijn idee een bijzonder type mens op af komt. Ik bezocht twee grote en bekende veemarkten in Azië en ook 1 in mijn eigen woonplaats. De hele sfeer en uitstraling van de mensen waren precies gelijk aan die van de markten in Kashgar en Karakol.

Reisfoto's Veemarkt KashgarDe veemarkt in Kashgar, mensen en dieren samen fotograferen

Kappers

Naar de kapper gaan doen wij hier in een dure salon, terwijl dit in Azië geregeld buiten of in een open ruimte van een paar vierkante meter gebeurt. Hoe leuk is het om in het voorbijgaan even naar binnen te gluren. Met de camera in de aanslag natuurlijk.

Reisfoto's Kappers op StraatKappers in Azië zijn ook erg geschikt om mensenfoto’s te maken

Fotografeer jij ook wel eens mensen die aan het werk zijn?

Ga naar al mijn Fotografie blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

2 reacties op “Reisfoto’s Mensen aan het Werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *