Noorwegen met baby

Noorwegen Rondreis met Baby

Blijkbaar wordt het in de zomermaanden in het grootste deel van Noorwegen nooit echt donker, ervaren we bij de meest Noordelijke stop tijdens onze autorondreis. We zijn aangekomen in Andalsnes, de meest Noordelijke plek die we tijdens onze Noorwegen rondreis zullen bezoeken. Alle drie de keren dat Vera vannacht van zich liet horen was er licht te zien door de gordijnen. Slapen in het Deryan tentje gaat met wisselend resultaat en sommige nachten zijn helaas niet echt vakantie-achtig te noemen. Een rondreis met baby is dan ook geen vakantie, het is gewoon best hard werken soms. Maar Noorwegen is het dubbel en dwars waard.

In Noorwegen vergeet je gebroken nachten snel

De gebroken nacht zijn we echter al gauw vergeten als we, met de auto weer volgepakt, richting de Trollstigen vertrekken. Wat een ongelooflijk mooi, grillig landschap is dit. Op onze weg naar boven stoppen we verschillende keren om van het landschap te genieten en foto’s te maken. Het weer is niet echt helder, maar de mistflarden tussen de bergen maken het juist spannender. Bij het hoogste punt zijn twee fantastische uitzichtpunten gemaakt, via een wandelpad en trappen te bereiken. We gaan om de beurt kijken, want Vera slaapt op de achterbank.

Trollstigen NoorwegenDe bochtige weggetjes van de Trollstigen zijn blijkbaar slaapverwekkend voor een baby

Helaas begint het als we beiden terug zijn te regenen, maar zelfs nu is het landschap nog adembenemend. Overal zijn meren, watervallen en stroompjes op en rond de bizarre rotsformaties en bergen. We rijden door dit sprookjeslandschap naar de veerboot, die ons overzet over een zijarm van het beroemde Geirangerfjord.

Daarna kijken we bij Ørnesvingen Viewpoint en Flydalsjuvet, twee uitzichtpunten hoog boven het fjord, onze ogen uit. De reusachtige cruiseschepen in de diepte zijn slechts kleine bootjes vanaf hier en het water is ongelooflijk diepblauw, zelfs met dit weer. Vroegen we ons tot nog toe regelmatig af waar toch alle andere toeristen in dit land zijn… nu weten we het: die staan hier van het uitzicht te genieten.

Bij het Djupvatnet-meer, hoog boven Geiranger is echter amper meer iemand te bekennen en hier is het minstens even mooi. De uitgestrektheid en de kleuren van het landschap doen hier haast Kyrgisch aan. Als we een beetje rondlopen begint het vanuit het niks ineens weer te plenzen en we rijden gauw verder naar Stryn, onze eindbestemming van vandaag.

Geiranger Fjord NoorwegenGeiranger Fjord is één van de drukst bezochte fjorden in Noorwegen

Fjorden en gletsjers bij Stryn

Motregen, stortregens, bewolking en mist wisselen elkaar af vandaag. Gelukkig hadden we weer een rustdag gepland na alle indrukken van gisteren en moeten de boodschappen ook weer aangevuld worden.

De wolken zijn nog steeds donkergrijs, maar het is in ieder geval droog, als we vertrekken naar Loen, zo’n dertig minuutjes met de auto. Onderweg worden de wolken steeds lichter en zodra we bij het oude kerkje van Loen uitstappen breekt de zon net door. Het kerkje ligt prachtig, boven het Nordfjord en steekt met zijn witte kleur enorm af tegen de donkere mistslierten, die nog boven de bergen hangen. Binnen lezen we over de vloedgolf die verderop in dit dal plaatsvond toen begin vorige eeuw tot twee keer toe een enorm stuk steen vanuit de bergen in het meer terechtkwam. Meer dan honderd mensen kwamen om; hun namen staan op twee stenen pilaren voor het kerkje.

Als we verder rijden langs het Loen-meer zien we het enorme gevaarte liggen, op een verder zo pittoresk plekje, waar we ook lunchen. Daarna is het nog maar een klein stukje tot de parkeerplaats voor de Kjenndal-gletsjer, maar eerst moeten we wederom tol betalen middels een envelop in een brievenbus.

Op de parkeerplaats hijsen we Vera in de draagzak en lopen we langs een razend riviertje, waar verschillende watervallen in uitkomen, naar de gletsjer. De zon heeft inmiddels de overhand en het licht is geweldig mooi. Het laatste stuk wordt het pad te rotsachtig en ongelijk om veilig te doen met een baby op de rug, dus op een paar honderd meter afstand bekijken we de gigantische ijsmassa, voor we omkeren en naar ons huisje terugrijden.

Loen Valley NoorwegenIn Loen Valley is een draagzak onmisbaar als je met baby reist

Terug naar Geiranger

Door dichte mist rijden we terug richting Geiranger, waarbij we weer verschillende kilometerslange, donkere tunnels moeten trotseren. Aan het eind van de vierde tunnel wacht ons een verrassing. Als we naar buiten rijden is het aan de andere kant ineens stralend zomerweer. De kleuren van het landschap zijn geweldig mooi zo in dit zonlicht en het landschap ziet er weer compleet anders uit dan toen we hier drie dagen geleden langskwamen.

We overbruggen nogal wat hoogteverschillen en blijkbaar kunnen Vera’s ingewanden dat nog niet helemaal aan, want een inmiddels bekende geur vult de auto. Voor we opnieuw van het Ørnesvingen-uitzichtpunt kunnen genieten mogen we dus eerst weer een luier verversen op de voorstoel, wat net (niet meer) past als Vera enigszins dubbelgevouwen tussen handrem en deur ligt. Ook het uitzichtpunt Flydalsjuvet bezoeken we opnieuw en ook deze plek is haast onherkenbaar nu de laaghangende nevel verdreven is door een stralende zon, die de kleuren van het landschap helemaal levendig lijkt te maken.

Tenslotte rijden we de bergweg op naar Dalsnibba, een top vanwaar we een indrukwekkend uitzicht hebben over de omringende, besneeuwde bergen, kronkelende riviertjes en weggetjes met miniatuurauto’s erop en hier en daar een waterval die naar beneden klatert. Vera vermaakt zich hier uitstekend met de vele steentjes die overal liggen, terwijl wij de ene na de andere foto maken. Wat een mooie plek!

Dalsnibba NoorwegenZorg dat je Dalsnibba in elk geval in je route opneemt van een rondreis Noorwegen

Natuurschoon bij Flam

Vandaag gaan we verder zuidwaarts. Wederom worden we na de zoveelste lange tunnel verrast door een stralende zon, terwijl het tot dan toe vooral mistig en bewolkt was. Als we na de volgende tunnel in de achteruitkijkspiegel kijken weten we niet wat we zien. Een gigantische gletsjer torent boven ons en het verder zo fotogenieke landschap uit. Overal stroomt weer water. Zoals een medereiziger morgen tegen ons zal zeggen: “when paradise exists, this must be what it looks like”. Wij picknicken op een bankje met gletsjer-view en lopen daarna naar het meertje aan de voet ervan. Dit is echt zo’n plek waar je wel de hele dag zou willen blijven, maar we moeten nogal wat kilometers maken tot onze overnachtingsplek, dus gaan we verder.

Een uurtje later maken we nog een stop, dit keer bij de staafkerk van Kaupanger. In de Middeleeuwen stonden er duizenden van dit soort houten kerken in heel Noorwegen, maar sinds die tijd zijn er veel verdwenen en nu zijn er nog maar achtentwintig over. De kerk in Kaupanger is één van de grootste en is vrijwel helemaal gemaakt van hout, tot het dak aan toe.

Aan gletsjers en staafkerken in Noorwegen geen gebrekAan gletsjers en staafkerken in Noorwegen geen gebrek

Aan het eind van de zoveelste tunnel staan we aan het Naeroyfjord en met de veerboot gaan we naar de overkant. Het landschap is veranderd en minder ruig op deze plek, maar toch is het een erg prettig boottochtje. Aan de overkant wacht ons de koning der tunnels: voor bijna vijfentwintig kilometer verdwijnen we onder de grond. Zodra we weer zonlicht zien zijn we er ook: ons huisje aan de rivier, tussen Flam en Aurland.

Door een nieuwe serie tunnels rijden we naar Stalheim, een hotel met een grandioos uitzicht op het omringende fjordlandschap. We volgen de weg aan de andere kant naar beneden, waar het hellingspercentage van maar liefst achttien procent sterk doet denken aan een bepaald motoravontuur in Noord-Thailand.

Aan de voet van de heuvel parkeren we de auto en lopend volgen we een stroompje tot de waterval die het doet ontstaan. Onze picknick-plek voor vandaag. Pas laat in de middag zijn we weer terug bij ons huisje.

Naeroyfjord en Aurlandsveien

Aan het einde van ons dorpje loopt een smalle weg omhoog, die na elke bocht een beter uitzicht op het Naeroyfjord biedt. Na een korte stop op het hoogste punt, Stegastein, rijden we door over deze Aurandsveien. We stijgen nog wat meer en komen dan op een geweldig mooie hoogvlakte. De mossen op de enorme rotsen kleuren hier het landschap en overal smelten stukken sneeuw in kleine stroompjes, die op hun beurt weer plassen vormen. Midden in dit verlaten landschap lunchen we aan één van deze plassen. Een groepje schapen luncht hier ook, maar rent verschrikt weg zodra ze ons in de gaten krijgen.

Aurlandsveien NoorwegenOok de Aurlandsveien is een must-do tijdens een Noorwegen Roadtrip

Net na de middag rijden we verder, tussen rotsen, sneeuw, plassen en stroompjes door. Ergens staat een groepje houten huisjes, omgeven door schaapskooien. Op het stromende water na is het hier stil. Aan de andere kant van de hoogvlakte dalen we door uitgestrekte naaldbossen weer naar een andere arm van het fjord, om door de vijfentwintig kilometer lange tunnel weer terug naar onze blokhut te rijden.

We wandelen vanaf de camping naar het fjord, onderweg frambozen plukkend, die hier gewoon aan de kant van de weg groeien. Wat opvalt is dat ook alle tuinen hier minstens één fruitboom of struik hebben. Appels, peren, kruisbessen, rode bessen, het groeit hier in overvloed.

Eidfjord, ons zuidelijkste fjord van deze Noorwegen Rondreis

In ruim twee uur rijden en varen we weer verder naar het zuiden, naar het Eidfjord, waar we een huisje pal aan één van de uithoeken van het fjord hebben. De natuur is hier nog steeds mooi, maar de heuvels zijn glooiender en minder spannend dan die op de Noordelijkere plekken waar we geweest zijn. De omgeving rond het Geirangerfjord en de Trollstigen blijven toch onze favoriet. Zo mysterieus en zo mooi hebben we het nog maar zelden ergens gezien.

Het slapen ging de afgelopen dagen weer niet zo makkelijk; het Deryan slaaptentje moet duidelijk nog aangepast worden vóór de volgende reis. Vera is daarom vanochtend nog steeds erg moe. (Over onze eigen wallen zullen we het niet hebben, dit was tenslotte onze eigen vrijwillige keus.) Daarom laten we haar nog eerst een keer opnieuw slapen, voor we erop uit gaan.

Pas rond de middag vertrekken we naar de Voringfossen waterval, op een kilometer of zes, zeven van de camping. De weg er naartoe is echter zo bizar bochtig, zowel boven als onder de grond, dat we er zeker twintig minuten over doen. Onze verschijning met buggy en baby op het pad naar het uitzichtpunt veroorzaakt enige opgetrokken wenkbrauwen, dus gaan we zeker door, over het door de natuur geasfalteerde kuilenpad. Het laatste stuk moet Peter de buggy dragen en Yvonne Vera. Dit was toch duidelijk een draagzak-uitje geweest, maar zoals gezegd… opgetrokken wenkbrauwen, dus van omkeren kan geen sprake meer zijn. Het uitzicht valt een beetje tegen en terug bij de parkeerplaats blijkt er ook nog een soort foto-viewpoint te zijn, waarvan het bordje enigszins onduidelijk is opgesteld. Uiteraard over glad asfalt te bereiken. De hoogte van de waterval is indrukwekkend, maar de plek niet erg bijzonder. We zijn de afgelopen weken meer onder de indruk geweest, bijvoorbeeld daar waar we in één oogopslag minstens tien watervallen naar beneden zagen klateren.

Voringfossen NoorwegenVoringfossen en omgeving: de mooie natuur van Noorwegen

We vervolgen onze weg langs route nummer zeven, een prachtige rit door rotsig hoogland, met zo nu en dan zicht op de volgende gletsjer en regelmatig meertjes en sneeuw aan de kant van de weg. De natuur doet ons sterk aan het uitgestrekte Mongolië denken en net zoals daar is de grootsheid van de landschappen niet met de camera vast te leggen. Die camera is overigens onmisbaar bij een Noorwegen rondreis met baby of zonder, want wat is dit land prachtig. Het was niet altijd makkelijk om rond te reizen met een baby die zo haar slaapkuren had, door dit land waar elke bocht meer spectaculaire natuur onthult, maar wat hebben we ondanks alle slapeloze nachten een fantastische tijd gehad.

In een apart blog heb ik de route van onze roadtrip door Noorwegen gedeeld en Marjolein maakte een net iets andere rondreis door Noorwegen in iets minder dagen. Meer inspiratie nodig, of compleet op maat gemaakte rondreizen in een handige reisgids (ook op maat voor kinderen)? In de Altijd wat Reisgidsen Noorwegen vind je compleet uitgewerkte rondreizen mét campings.

Tips Noorwegen rondreis met baby

-Houd er bij een rondreis met baby rekening mee dat het in het Noordelijke deel van Noorwegen nooit echt donker wordt in de zomermaanden. Dit kan voor een baby erg verwarrend zijn. Wij hadden er dan ook veel gebroken nachten. Misschien is het een idee om een raam af te plakken met een vuilniszak.
-Een opblaasbaar baby-zwembadje is heel handig om bij je te hebben, zo kun je jouw baby overal veilig in bad doen.
-Plan de routes voor je Noorwegen rondreis met baby zo dat je tijdens de slaapjes van je baby kunt rijden. Op die manier blijft het voor iedereen leuk. Probeer tijdens de wakkere tijd van je kindje iets te ondernemen.
-Zorg dat je baby op een prettige en veilige manier in de auto kan zitten/liggen. Vera was vrij groot en met 9 maanden puilde de maxi-cosi behoorlijk uit. We hebben er toch, vanwege de veiligheid, voor gekozen haar in de maxi-cosi mee te nemen. In het volgende autostoeltje moeten ze toch al behoorlijk goed en stevig kunnen zitten, zo zielig als ze steeds een beetje verder scheef en onderuit zakken.
-Alle babyproducten die we in Nederland hebben kun je in Noorwegen ook prima kopen, ze zijn alleen iets duurder dan thuis en van een ander merk.
-Zorg voor een zonneschermpje, tijdens onze roadtrip naar Noorwegen scheen de zon verrassend vaak. Zo zit je baby niet in de felle zon, maar vooral ook zodat het wat minder licht is en je kindje makkelijker slaapt op de achterbank.
-Een Deryan Travel Cot of andere reiswieg is eigenlijk onmisbaar bij elke roadtrip. In een eigen reiswieg slaapt je baby telkens in zijn of haar eigen bedje. Lekker vertrouwd en dus de meeste kans op rustige nachten. Zoals je hierboven gelezen hebt is dit echter geen garantie. 🙂

rondreis Noorwegen met babyrondreis Noorwegen met baby

-Zo’n spiegel aan de achterste stoel, waarin je jouw kindje in de gaten kunt houden tijdens het rijden is een must bij elke roadtrip met baby.
-Hang wat nieuwe speeltjes op bij vertrek en neem 2 of 3 speeltjes mee die je pas een week later geeft. Zorg in ieder geval dat de speeltjes ergens aan vastzitten, als je tenminste niet elke 5 minuten wilt stoppen om onder 1 van de stoelen te kruipen.
-Zorg dat je een schoon setje kleding voor het grijpen hebt, zodat je bij ongelukjes niet de halve auto overhoop hoeft te halen.
-Steek over met de boot vanuit Denemarken of Duitsland. Zo vermijd je heel veel extra kilometers en kun je heerlijk met je baby over de boot rondstruinen.
-Plan genoeg rustdagen in tijdens je Noorwegen rondreis met baby, dagen waarop je weinig kilometers aflegt en tijd hebt om met je kindje te spelen, of te wandelen. Naar Noorwegen vliegen en ter plekke een auto huren verkort ook de reistijd aanzienlijk en is dus zeker een optie.
-Last but not least: wees flexibel. Zelfs al heb je alles zo goed van te voren bedacht en gepland… maar baby’s houden niet zo van planningen. 🙂

Heb jij weleens een roadtrip met een baby gemaakt? Waar ging je naartoe en hoe is het bevallen?

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

36 reacties op “Noorwegen Rondreis met Baby

 1. Esther zegt:

  Leuk om te lezen! Wij zijn ook van plan om komende zomer naar Noorwegen te gaan. Onze zoon is dan een jaar en 4 maanden oud. Heb je tips voor accommodaties voor ons?

  • Yvonne zegt:

   Ah, wat leuk dat jullie ook die kant op gaan! Wij hebben vooraf trekkershutten gereserveerd.. ik moet altijd nog eens opzoeken via welke (handige!) website ik die ook alweer gereserveerd had, weet het namelijk niet meer uit mijn hoofd. Als ik er weer op kom hoor je het van me!

 2. Nadia zegt:

  Super leuk om te lezen, mooie reis hebben jullie gemaakt.
  Jullie zijn met de auto vanuit NL vertrokken? Van waar naar waar hebben jullie de overtocht gemaakt?

 3. Loes zegt:

  Wat fijn om te lezen dat een vakantie zo goed kan gaan! Wij willen zelf heel graag naar Noorwegen met onze kleine man, tegen die tijd zo’n 8 maanden. We twijfelen wat de handigste optie is: een camper, vakantiewoningen… Of toch hotels? Ik neig eigenlijk naar de (luxere) vakantiewoningen, ben zelf niet zo’n kampeerder, en denk dat deze meer vrijheid bieden dan een hotel. Tegelijkertijd zie ik bij veel reisorganisaties dat die woningen direct voor bv. 4 overnachtingen zijn, terwijl wij op de meeste plaatsen maar 2 nachten willen blijven. Onze auto is denk ik ook groot genoeg om veel mee te nemen, en dan ben je op locatie natuurlijk wendbaarder dan met een camper… Plus dat we met een babybedje ook geen bewegingsruimte hebben in de camper. Heb je voor ons een goede tip? Of zijn er bv. toch veel (luxe) huisjes die je korter kunt huren en zie ik deze gewoon over het hoofd? Alvast bedankt!!

 4. Jeanine zegt:

  Fijn zo’n blog! Deze zomer staat onze rondreis gepland met ons zoontje van dan net 1. Route: Roldal, Kaupanger, Geiranger, Vinstra. Ik ben super benieuwd hoe het gaat. Inderdaad gaat er een Deryantentje mee. Onze zoon is wel wat gevoelig voor andere omgevingen ’s nachts. Ik ben benieuwd hoe dat gaat in 4 verschillende huisjes en met 2 bootovernachtingen! We hebben er erg veel zin in, hebben veel reizen gemaakt voor die tijd, nu kijken hoe het bevalt mét kind! Ik zou het jammer vinden als het reizen nu ineens klaar zou zijn. Jullie hebben in ieder geval laten zien dat het mogelijk is :p

  • Yvonne zegt:

   Ik denk dat het zeker gaat helpen door je zoon zijn “eigen” bedje mee te nemen, in de vorm van een Deryan. En misschien is het geluid van de boot wel heel rustgevend, haha… laten we ’t hopen. Ik ontdek steeds meer dat er met kinderen heel veel mogelijk is. En vooral ook dat je helemaal geen speciale kinderactiviteiten hoeft te ondernemen om het ze naar de zin te maken. Onze kinderen verwonderen zich over veel dezelfde dingen als wij nu ze wat groter worden (2 en 4). Veel succes en plezier in Noorwegen! Laat je even weten hoe ’t geweest is?

  • Yvonne zegt:

   Wat bijzonder dat je een jaar in Noorwegen gewoond hebt! Heb je toen ook veel gelegenheid gehad om stukken van het land te ontdekken?

 5. Greetje zegt:

  Hallo Yvonne,

  Wat heerlijk om te lezen hoe jullie de reis beleefd hebben! Wij gaan half mei ook een rondreis door Noorwegen maken met een peuter en een baby. We slapen in een daktent en bij slecht weer gewoon in hytters. We hadden gehoopt dat Lucy al zou stappen tegen die tijd, maar ze wil het liefst de hele dag kruipen. Hoe zie jij dat in Noorwegen? Is er veel gras of wordt dat echt een probleem?

  • Yvonne zegt:

   hallo Greetje, wat leuk dat jullie ook naar Noorwegen gaan! Wij vonden het zo’n mooi land. Ik heb me zelf nooit zo druk gemaakt over het wel of niet kunnen lopen van de kleintjes. In mijn herinnering was er in Noorwegen veel gras, ook om de hytters heen, zie ik ook op de foto’s terug. Maar half mei duurt nog wel een tijdje, misschien loopt ze dan al wel, het kan ineens heel snel gaan! 🙂 Veel plezier alvast!

 6. Charlotte zegt:

  Beste Yvonne, wij willen deze zomet met onze baby (dan 1 jaar oud) naar Noorwegen reizen en daar rondtrekken. Maar… is dat te doen met de muggen?
  Groetjes,
  Charlotte

  • Yvonne zegt:

   Wij hebben heel weinig muggen gezien, ondanks dat iedereen die we vooraf spraken er over “klaagde”. Nemen jullie een reisbedje mee met gaas erover? Dan is het sowieso geen probleem lijkt me… verder bedekkende kleding dragen, het wordt er nooit echt heet. (hoewel wij heerlijk weer hadden)

 7. Tjerk zegt:

  WOW wat is Noorwegen mooi. Staat hier ook nog op de lijst. Die eeuwige dagen lijken me inderdaad heel bijzonder maar met een kleintje niet zo handig. Gaaf hoor dat jullie het gewoon gedaan hebben.

 8. Berber zegt:

  Wat een prachtig reisverslag. Ik droom weer even terug naar deze plekken! Aurlandsveien is een van mijn favorieten.
  Ik vond net jouw website, wat een fijne artikelen en foto’s 🙂

 9. Stéphanie zegt:

  Ja, reizen met een baby is ook een kwestie van loslaten en gewoon gaan denk ik. We hebben een Fresh&Black variant van de Decathlon. Je kunt kiezen tussen een seconds tent of een opblaasbare tent in verschillende maten (2,3 of 4pers) Wij hebben de 3pers opblaasbare tent. Is super snel op te zetten en af te breken 🙂

  • Yvonne zegt:

   Ik had al even gekeken, maar zie alleen de 1,2 en 3 persoonstent nog online… wij willen toch liever iets meer ruimte, maar twijfelen nu over 2 3 persoonstenten 🙂

 10. Stéphanie zegt:

  Ik heb geen kinderen maar was toch benieuwd naar je ervaring in Noorwegen. Het lijkt mij best lastig met een baby op reis. Gelukkig is het allemaal goed te doen als je met bepaalde dingen rekening houd. Ik ga dit jaar met de tent weg en heb een speciale tent gekocht die van binnen altijd helemaal donker is. Zo heb je nooit last van licht ’s morgens vroeg of wanneer je ergens heen reist waar het nauwelijks donker wordt. Wellicht ook handig met een baby 🙂 Noorwegen is een prachtig land, je mooie foto’s bewijzen het maar al te goed. Een rondreis door Noorwegen staat sowieso op mijn wensenlijstje.

  • Yvonne zegt:

   Het is inderdaad even aanpassen en wennen om met een baby rond te reizen, maar vooral het geven van borstvoeding vond ik heel praktisch! En voor de rest: go with the flow. 🙂 Dat klinkt interessant, die tent. Wij hebben geen tent (meer) en ik wil over een tijdje toch wel weer eens gaan kamperen. Wat voor tent is dat precies?

 11. ~ Inge ~ zegt:

  Bedankt voor deze prachtig blog! Heel misschien, misschien zeg ik 😉 , willen wij dit jaar een rondreis maken met onze toerauto, een rondreis door Zweden en Noorwegen….dus deze blog was erg welkom!!

 12. Karlien zegt:

  Ziet er heel mooi uit!
  Wij hebben nog geen roadtrip gemaakt maar we zijn wel gewend aan lange stukken rijden met kleine kids. Dan passen we de tijd waarop we gaan rijden aan op de kids. Naar Frankrijk rijden we vier uur en vertrekken we direct na het avondeten. De kinderen vallen dan vrij snel in slaap waardoor het een vrij rustige rit is 😉

  • Yvonne zegt:

   Net na het avondeten vertrekken is ook een hele goeie Karlien, zeker als je dan zelf nog op een acceptabele tijd aankomt, zoals in jullie geval. Dank je voor de tip!

  • Yvonne zegt:

   Haha, ja hoor, met de nodige aanpassingen kan een hoop. Wij zijn zelfs met onze kids naar India geweest afgelopen jaar, dus niet gewanhoopt: er is leven na de kids 🙂

 13. Jenny - ikreis.net zegt:

  Gebroken nachten in Noorwegen klinkt bekend. Ik was er midden in de winter, maar omdat het niet meer licht werd raakte mijn lijf totaal in de war.

  Mooi land, al heb ik ook veel mooie landschappen gemist omdat ik maar weinig zag. Daar staat wel tegenover dat er noorderlicht was 🙂

  • Yvonne zegt:

   Kan me voorstellen dat 24 uur donker je lichaam compleet in de war kan brengen. Maar het Noorderlicht lijkt me fantastisch om een keer te zien!

  • Yvonne zegt:

   Noorwegen is echt een heerlijke bestemming voor een rondreis met kids, je kunt er lekker veel buiten zijn met de kinderen en overal fijne speeltuintjes. De afstanden zijn goed te doen qua tijd, je hoeft niet persé hele dagen in de auto te zitten. Veel succes met beslissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *