fbpx
kosten Sri Lanka rondreis

kosten Sri Lanka rondreis

leestijd: 6 minuten

Afgelopen zomer maakten wij een rondreis door Sri Lanka in 4 weken. Het land is de laatste jaren flink duurder geworden en niet meer zo’n budget bestemming als het lange tijd geweest is, maar wat kost Sri Lanka nou echt? Ik zet het hier al onze kosten in Sri Lanka voor je op een rijtje, met een toelichting wat betreft vlucht, accommodatie, vervoer, eten en uitstapjes/entrees.

kosten Sri Lanka afhankelijk van type reiziger

Sri Lanka heeft voor elk type reiziger wat wils. In één van de backpackershostels in Mirissa of Arugam Bay slaap je al voor 6 euro in een eigen kamer, vlakbij het strand. Met 2 personen. In de omgeving van Trincomalee vind je echter ook resorts waar je het met 300 euro per kamer niet redt. Dit zelfde verschil tref je ook aan in restaurantjes en wat betreft vervoer kan je kiezen voor basic en lokaal tot een eigen auto met privéchauffeur. Je kunt je reis door Sri Lanka dus eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt.

kosten Sri Lanka rondreisSri Lanka heeft voor elk type wat wils, zowel qua budget als bezienswaardigheden

Onze eigen kosten Sri Lanka: backpacker-plus

Het echte backpacken, dus slapen op slaapzalen en gedeeld sanitair, daar hebben we eigenlijk nooit de lol van in gezien. Een eigen kamer en een eigen douche en wc is voor ons wel een minimum. Toch gaan we nooit voor echte luxe, maar besparen we graag op overnachten en eten. We hebben tijdens onze Sri Lanka reis dan ook weer voornamelijk in budgetaccommodatie geslapen, maar altijd met eigen sanitair. Eten deden we in goedkope restaurantjes en soms kookten we zelf. We hebben met lokale bussen en treinen gereisd, maar voor de 6 dagen waarin we redelijke afstanden wilden overbruggen en wat meer afgelegen bezienswaardigheden wilden bezoeken hebben we een auto met chauffeur geregeld. Dit was een kennis van de eigenaar van ons guesthouse, die dit als bijverdienste deed en zodoende goedkoper dan ander privé vervoer. Ik denk dat onze kosten Sri Lanka dan ook een stukje boven die van de gemiddelde backpacker liggen, maar een flink stuk lager zullen zijn dan de vele gezinnen die naar mijn idee behoorlijk luxe rondreizen maken. En zo zien onze kosten Sri Lanka voor 4 weken eruit in een overzichtje:

 • Vliegtickets 2 volwassenen, 1 kind en 1 baby €2050
 • Benzine en parkeren Düsseldorf €200
 • Accommodatie € 1150
 • openbaar vervoer €50
 • auto met chauffeur 6 dagen €290
 • (uit)eten en boodschappen €300
 • uitstapjes / entrees €130
 • Minneriya nationaal park €60
 • Totaal € 4250
 • Dit is voor een gezin met 2 volwassenen, een kind van 3 en een kind van bijna 2. Zou je precies dezelfde reis met 2 personen maken, dan zou je dit niet enorm schelen in de kosten ter plekke, want entree betaalden de kinderen nergens en ook qua eten bespaar je niet veel. Alleen zou je zo’n €500 minder aan accommodatie kwijt zijn, omdat wij vaak 2 tweepersoonskamers namen, of een appartement. En de vliegtickets zouden dan €700 euro minder hebben gekost. In totaal zou je voor deze reis met 2 dus rond de €3000 kwijt zijn.

  Sri Lanka wildlifeEen rondreis door Sri Lanka heeft zoveel te bieden, zoals wildlife

  Vliegen naar Sri Lanka

  Vliegen naar Sri Lanka is wat prijziger dan bijvoorbeeld naar Zuidoost Azië, vergelijkbaar met wat we een jaar eerder voor onze retourvluchten naar Zuid-Afrika kwijt waren. We zitten dan ook, vanwege mijn werk, vast aan de zomervakantie, waarin vluchten vanaf Amsterdam toch al prijziger zijn. Vanuit Düsseldorf waren vluchten naar Sri Lanka een stuk voordeliger. Voor €650,- heb je een mooie deal, met veel mazzel en wat flexibiliteit kom je nog een paar tientjes lager uit. Voor dat bedrag vlieg je met 1 overstap met bijvoorbeeld Etihad of Emirates, met een korte stop in het Midden-Oosten. Wil je rechtstreeks vliegen met KLM, dan ben je ongeveer €850,- kwijt. Kan je buiten de zomervakantie naar Sri Lanka, dan betaal je rond de €500,- voor een retourtje.

  accommodatie Sri Lanka

  Op sommige plekken in Sri Lanka zijn echte backpackershostels te vinden, zoals je ze ook in Zuidoost Azië ziet, maar op de meeste plekken ben je als backpacker aangewezen op guesthouses. Vaak worden ze gerund door lokale families, die een paar extra kamers hebben bijgebouwd, of een deel van hun eigen huis beschikbaar hebben gesteld voor gasten. Op die manier wordt overnachten heel persoonlijk en deze accommodaties zijn veruit de goedkoopste. Reken op ongeveer 15 tot 20 euro voor een simpele, kleine tweepersoonskamer met ventilator en gedeeld sanitair, of ongeveer 10 euro extra voor een eenvoudige, maar schone kamer met airco en eigen douche en wc. Een ontbijtje is meestal niet inclusief, maar vaak wel verkrijgbaar voor 3 tot 4 euro. Ga je voor wat meer luxe in een hotel, dan betaal je zo’n 40 tot 50 euro per nacht, net als voor de appartementen waarin wij een aantal keren sliepen, allemaal met 3 slaapkamers. Wij hebben gespeeld op safe, omdat we met jonge kinderen op reis waren, en alles vooraf geboekt. Doe je dit niet, dan zit er zeker nog wel onderhandelingsmogelijkheid in de prijzen en op veel plekken waar wij sliepen waren er nog wel kamers vrij, of anders bij de buren wel.

  kosten Sri Lanka accommodatieDe kosten van accommodatie in Sri Lanka zijn niet meer zo laag als een aantal jaar terug

  eten Sri Lanka

  Uit eten in Sri Lanka is een stuk goedkoper dan thuis, maar ook hier weer wat duurder dan in Zuidoost Azië of bovenbuur India. Straatstalletjes hebben we er niet gezien, dus je bent echt op restaurantjes aangewezen. Het eten is ontzettend smaakvol, kan soms een tikkeltje spicey zijn en heel gevarieerd. Voor vegetariërs zijn er, zoals op de meeste eilanden, veel vis en zeevruchten te krijgen. Voor een lekkere maaltijd, met rijst en curry en enkele roti’s (een soort pannenkoekjes), met wat te drinken moet je rekenen op rond de €5,- gemiddeld, maar hier zit vrij veel verschil in. Zo eet je in Mirissa en Arugam Bay super goedkoop, zelfs aan het strand, terwijl uit eten in Ella best wel duur is. Een standaard ontbijt, inclusief thee kost je trouwens ongeveer €3,-. Daarvoor kan je dan kiezen tussen Sri Lankaans ontbijt met kleine schaaltjes rijst, curry, dahl, coconut roti en hoppers of een Westers ontbijt met wit brood / toast, ei, fruit, yoghurt en soms pannenkoek. De supermarkten in Sri Lanka zijn Europees geprijsd. Zelfs de groenten en het fruit zijn net zo duur als thuis. Hier kan je flink winst behalen door naar de lokale markt te gaan.

  Ondanks dat velen het op Sri Lanka minder hygiënisch vinden, hebben wij dat zelf helemaal niet zo ervaren. Toch wordt bij een verblijf van langer dan 2 weken een vaccinatie tegen buiktyphus aangeraden. Het is in elk geval goed even vooraf te informeren naar vaccinaties die voor Sri Lanka nodig zijn.

  vervoer Sri Lanka

  Veruit de goedkoopste, maar ook de langzaamste, manier van reizen in Sri Lanka is de trein. Wil je zo goedkoop mogelijk, kies danvoor de derdeklas. Je hebt daarvoor geen eigen zitplaats, maar belandt in een, meestal, overvolle wagon, samen met heel veel gezellige Sri Lankanen. Voor 25 roepies, 15 hele eurocenten, zit je ongeveer een uur in de trein. Een ervaring die ik je absoluut kan aanraden, zeker voor relatief korte afstanden en overdag. Neem je een nachttrein, dan zou ik zeker voor wat meer luxe gaan en de eersteklas wagon kiezen. Je betaalt dan zo’n 10 euro voor een rit van ongeveer 8 uur.

  Ook de lokale bus is spotgoedkoop in Sri Lanka. Reken op 40 roepies (25 cent) per uur ongeveer. Net als de treinen kunnen lokale bussen in Sri Lanka behoorlijk vol gepropt worden en de chauffeurs kennen geen enkele angst. Ze sjeezen als ware coureurs het land door. Ze wedijveren met de chauffeurs van de privémaatschappijen om het meeste aantal klanten en proberen dus koste wat kost om hun collega’s voor te blijven. In de privé bussen betaal je overigens zo’n 25% meer voor een ritje.

  Een auto met privé chauffeur is voor gezinnen met jonge kinderen erg relaxt. Wij betaalden 50.000 roepies (rond de €300,-) voor 6 dagen, maar dat was een vriendenprijs. Meestal ben je voor 6 dagen zo’n 70.000 kwijt, zeker als de auto achteraf leeg terug moet rijden. Bedragen zijn afhankelijk van de afstand die je wilt afleggen, meestal met een minimum afstand van 200 kilometer per dag.

  kosten Sri Lanka vervoerDe kosten in Sri Lanka voor vervoer hoeven niet hoog te zijn als je lokaal reist

  Uitstapjes / entreeprijzen Sri Lanka

  Sinds de toeristen naar Sri Lanka zijn teruggekomen, na een flinke dip als gevolg van de burgeroorlog en de tsunami, gaan de prijzen elk jaar verder omhoog. Behalve bij accommodatie, toeristenrestaurantjes en privévervoer merk je dit vooral aan de entreeprijzen. Zo kostte toegang tot de beroemde leeuwenrots in Sigiriya afgelopen jaar maar liefst 4250 roepies, ruim 27 euro. Belachelijk! Zeker als je ziet wat je ervoor krijgt en als je weet wat de lokale bevolking verdient. Wij hebben er dan hier ook voor gekozen om naar de kleinere rots, Pidurangala, te gaan, met uitzicht op de echte leeuwenrots. Minstens zo mooi en zonder de hordes andere toeristen. Ook in Anuradhapura, waar je wederom 25 euro mag aftikken om alles te zien, hebben we een beetje vals gespeeld met de entree. Lees daar hier meer over. Verder hebben we nergens bezuinigd op entrees en alles gedaan wat we graag wilden doen en zien. Inclusief de entree voor Minneriya heeft ons dit een kleine €200,- gekost.

  Visum Sri Lanka – kosten incalculeren

  Vergeet tenslotte niet om er rekening mee te houden dat je voor een reis naar Sri Lanka een visum nodig hebt. Als je met een gezin reist, tikt dat toch best wel aan. Overigens is er in de periode na de aanslagen in 2019 een hele tijd een visumvrije periode geweest voor Sri Lanka. Hoe dat na Corona verder zal gaan is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

  Wat vind jij? Is Sri Lanka duur, of valt ’t wel mee?

  Category: RondreizenSri LankaVerre Reizen

  Tags:

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  131 comments

  1. Hoi Yvonne, toffe vakantie!
   Ik ga deze vakantie zelf binnenkort doen. Het enige waar we nu tegen aanlopen is het regelen van een chauffeur.. We waren in gesprek met een bedrijf, maar die rekenen 2160 dollar voor 18 dagen. Dit lijkt ons nogal aan de hoge kant.
   met welk bedrijf of met welke chauffeur hebben jullie gereisd? en kan je deze aanraden?

   Groeten,

   Bart

   1. Hallo Bart,
    Wij waren er inmiddels weer 5 jaar geleden. De situatie is nu heel anders, maar de prijs die je noemt klinkt wel heel hoog. Weet niet of dat met het gebrek aan benzine te maken heeft. Ik zal eerst eens informeren bij onze accommodatie van toen, waar we onze chauffeur geregeld hadden. Ik laat het je weten als ik reactie heb.
    Groetjes Yvonne

  2. Zonder namen te noemen , verdienen grote websites en meestal van Nederlandse oorsprong commissies die de lokale bevolking betalen . Het beste boek je enkele dagen via deze websites of beter nog treed je van hier uit in contact met die eigenaars . Eenmaal ter plaatse wandel je in de omgeving en je zal versteld staan welke pareltjes je tegenkomt voor werkelijk naar onze normen zeer lage prijzen . Zal een voorbeeld geven : ik huur er nu een villa met drie slaapkamers , twee badkamers met warm water en twee binnenkeukens en één buitenkeuken en grote tuin voor 150 Euro in de maand . De tuk tuk chauffeurs zijn daar de plaatselijke zoekertjes krant . Ondanks het feit dat ik er reeds meer dan 20 jaar naar toe ga , word ik ook bedonderd en vraagt men soms het vijfvoud van de werkelijke prijs . We worden voor hen nu éénmaal als rijke smurfen bekeken . We denken te veel in Europese maatstaven . Momenteel heeft men er een overaanbod van hotels , villa’s en appartementen en zeker na de aanslagen van april 2019 en nu corona is het voor de plaatselijke bevolking overleven . Ook heb ik ervaren dat mijn gids het dubbele vroeg voor een ticket van het Yala park . Bij aankomst ga ik steeds wandelen en vraag aan lokalen naar de prijs . Een kleine moeite en het geeft ook de ruimte om met de plaatselijke bevolking contacten te leggen .Voor mij blijft Sri Lanka onvoorwaardelijk van zijn fauna en flora , genieten . Meer nog , weg van dat opgefokte leven in België .

   1. Ik weet zeker dat je, door de tijd te nemen en rond te vragen naar accommodatie veel betere deals kunt vinden. Helaas hebben veel mensen die tijd niet, omdat ze een beperkt aantal vakantiedagen hebben. Maar als je er zo vaak komt krijg je dat denk ik steeds beter door. Super, toch?! Wij hebben dat in India, op de plekken waar we steeds weer terug keren, lokale contacten brengen ons veel. Maar als je een land voor de eerste keer bezoekt en bepaalde eisen hebt, omdat je met 2 peuters reist, liggen de zaken wel ietsje anders. Ik wil niet na een lange reisdag met de kids op sleeptouw nog iets moeten zoeken, met het risico dat alles volk zit, midden in het hoogseizoen. Maar ik kan me voorstellen dat de zaken zeker nu, er heel anders voorstaan dan een paar jaar terug ook. Helaas voor de lokale bevolking! 🙁

  3. Ik lees hier toch wel prijzen die voor mij totaal niet stroken met de werkelijkheid , indien men boekt bij de lokale bevolking . Echter wel zonder tussenpersoon . Wanneer er een tussenpersoon in het spel zit , betaal je commissie en dat kan flink oplopen . Als voorbeeld : een appartement met ruime slaapkamer , ingerichte keuken en twee douche , AC en tuin betaalde ik : 17.50 Euro . En dit op loopafstand van het bekende prachtige Bentota strand . Een villa met zwembad , wel voor 14 dagen , met ontbijt en twee koks ter beschikking voor het dinner (evt.) , tussen de 17.5 Euro en 20 Euro per overnachting . Voor een maand parkeren in Düsseldorf betaal ik , ook in hoogseizoen , 120 tot 130 Euro , systeem auto afgeven aan de luchthaven en terug oppikken bij terugreis . Heel handig . Met een beetje surfen op het net en overleg met een aantal lokalen , kan je in Sri Lanka , goedkoop reizen en van dit prachtige land genieten .

   1. Zoals ik schrijf, heb ik (omdat ik niet ter plekke nog met 2 vermoeide peuters naar een slaapplek wilde zoeken) alles vooraf geboekt. Een appartement met één slaapkamer zal vast goedkoper zijn, maar wij hebben geslapen in appartementen met minimaal twee slaapkamers en soms drie, omdat onze jongste dan beter sliep. Die heb ik online echt niet goedkoper kunnen vinden, maar hoor graag waar jij zulke mooie prijzen vindt. Voor het parkeren hebben we overigens exact de prijs betaald die jij noemt. Zonder sleutel afgeven, omdat we dat prettiger vinden. De prijs van 200 euro is voor benzine (retour) plus parkeren Düsseldorf.

  4. Reeds meer dan 20 jaar vlieg ik naar Sri Lanka . In lokale restaurantjes kan je makkelijk voor 2 tot 3 Euro lekker eten . Ga je echter naar toeristische eethuizen betaal je tussen 7 tot 10 Euro . Lion bier 660 ml betaal je nu tussen de 2 tot 3 Euro . Voor je verblijf , kan je makkelijk bij de lokale bevolking een appartement of villa huren . Laatst betaalde ik voor een villa met zwembad en ontbijt 20 Euro per dag. Voor een appartement met airco tussen de 17 en 20 Euro . Geld afhalen doe je het best bij een ATM van BOC . Transactiekosten zijn het laagst voor de Belgen bij Argenta en Europabank . Betaal je het minste kosten bij thuiskomst . Commercial bank is de duurste qua transactiekosten . ING rekent U dan ook de hoogste transactiekosten aan bij thuiskomst . Een privé chauffeur kan je ter plaatse regelen . Belangrijk , prijsafspraken op voorhand doen . Na de aanslagen van april 2019 zijn de prijzen in hotels enorm gekelderd , hetgeen terug het geval is door de corona crisis . Hetgeen een drama is voor de plaatselijke bevolking , die langs de mooie kustlijn van het toerisme leven . Bedenk dat het gemiddeld uurloon tussen de 1 en 2 Euro ligt en een maandloon zelden boven de 250 uitkomt .

   1. Dank je wel voor je uitvoerige reactie en het delen van je ervaringen. En wow, al meer dan 20 jaar, je moet wel van het land houden!

  5. Hoi Yvonne,
   Mijn echtgenote, onze twee zonen en ik hebben een rondreis van twee weken geboekt (met accommodaties via booking.com) in juli 2020. Gewoonlijk (in landen zoals Cuba, Jamaica … ) huren we zelf een auto omdat dit ons veel vrijheid biedt maar deze keer zouden we toch graag gebruik maken van een privé-chauffeur. Ik lees dat jullie een positieve ervaring hadden met jullie privé-chauffeur; kan je ons mailadres aan hem doorgeven? Alvast bedankt

   1. Ik zal jullie mailadres aan hem doorgeven, dan neemt hij vast wel contact met jullie op. Houd er wel rekening mee dat onze reis inmiddels al bijna 5 jaar geleden is en ik dus geen garanties meer kan doen over de kwaliteit zoals die nu is.. zat me dat van de week te bedenken, dat dingen in 5 jaar flink kunnen veranderen. Mochten jullie met “onze” chauffeur gaan, dan zou ik het super vinden als je achteraf even laat weten hoe het was! Veel plezier in Sri Lanka in elk geval.

  6. Day Yvonne,

   Super leuk om je verhaal te lezen!
   Ik wil graag met mijn partner ook Sri Lanka rondreizen dit jaar en we zijn nog op zoek naar een privé chauffeur.
   Kan je mij zijn contactgegevens doorsturen zodat ik met hem in contact kan komen? Alvast bedankt!

   1. Wat leuk dat jullie ook naar Sri Lanka willen gaan! Ik zal je mailadres even doorgeven, dan kan hij contact met je opnemen. Veel plezier alvast.

  7. Ik had ook een vraagje over vervoer met auto met chauffeur. Wij hebben een thuisbasis in Colombo vanwege vrijwilligerswerk. We zijn met twee kinderen van 12 en 15. We willen elke week als we vrij zijn, van woensdag tot en met vrijdag of soms tot zaterdagochtend tripjes maken naar bijv. Ella, Yala en de zuidkust. We zouden dan bijvoorbeeld gebracht kunnen worden en weer opgehaald 2 of 3 dagen later. In de tussentijd kunnen we ons vervoeren met tuktuks of taxi. Ik kan niet echt vinden hoe ik dit kan regelen. Of zouden we met de privebussen net zo snel zijn als met auto? Omdat we niet zoveel tijd hebben, willen we eigenlijk zo snel mogelijk reizen naar onze bestemming. Heb je een tip voor ons?

   1. Ik denk dat je dit het beste gewoon kunt vragen daar waar je bent.. jullie zijn in Sri Lanka, ik in Nederland, haha.. ze zullen het daar ongetwijfeld beter weten welke mogelijkheden met de bus je bijvoorbeeld hebt. Veel plezier in elk geval, klinkt als een mooie kans om SL beter te leren kennen.

  8. Dag Yvonne, mooi verhaal. Wij hebben zelf alles al geboekt en zijn nog op zoek naar een chauffeur/gids voor onze rondreis in Sri Lanka. Wij zouden graag in contact komen met jullie chauffeur.

   1. Mooi, jullie gaan vast een toffe reis maken. Ik vond Sri Lanka echt een heerlijk land. Ik zal je mailadres aan hem doorgeven, dan neemt hij vast contact met je op. Veel plezier in elk geval.

  9. Hoi Yvonne, heel fijn om dit te lezen! Had ik net even nodig. Wij vertrekken over vier weken met onze twee kinderen naar Sri Lanka en ik kom ook heel graag in contact met jullie chauffeur. 🙂 Ik lees dat je alle accommodaties van te voren zelf geboekt hebt, heb je nog tips hoe ik aan fijne familiekamers kan komen of een absolute aanrader? Alvast dank!!

   1. Nee hoor, niet onmogelijk. Wij hebben op veel plekken gereden, maar in Sri Lanka zou ik er persoonlijk toch voor bedanken.

  10. Dag Yvonne, dank voor je bijdrage. Wij hebben ook interesse om gebruik te maken van een taxichauffeur voor ons tripje naar Sri Lanka in maart 2020. Alvast bedankt

  11. Beste Yvonne, wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen. En ook wij willen met onze kinderen 9 en 10 jaar naar Sri Lanka.
   Wij twijfelen wel of een prive chauffeur niet teveel een inbreuk is op een gezinsvakantie. Hoe is jouw ervaring hiermee?

   1. Wij hebben zelf om die reden maar 6 dagen een chauffeur genomen. Alleen voor het deel van de reis dat het lastigst met ov te doen was. Wij vonden onze chauffeur verder prima.. bemoeide zich nergens mee en liet ons doen zoals we zelf gepland hadden. Vond ik zelf heel prettig.

  12. Beste Yvonne,
   Door het lezen van uw reis ben ik nog enthousiaster geworden. Bedankt hiervoor! We willen van de zomer met het gezin en opa en oma’s ook naar Sri Lanka gaan. Ik vroeg me af waar u de prive chauffeur heeft gevonden/geboekt. Ik hoop van u te horen.

   Groetjed Marielle

   1. Wat leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn geworden. Ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij hadden, dan kan hij contact met jullie opnemen. Veel plezier alvast in SL!

  13. Hoi Yvonne,

   Super handige tips komen voorbij. Thanks! Nu gaan wij volgend jaar als huwelijksreis naar SL voor 22 dagen. Onze zoon van dan ruim 2,5 gaat ook mee. Nu twijfelen wij heel erg qua vervoer. Tuk tuk werd ons ook afgeraden met een kleintje, heb jij hier ervaring mee? We willen zeker voor de langere ritten met de auto. Nu las ik dat het dan voordeliger is om dan een privé chaffeur te boeken dan een taxi te nemen.

   Inprincipe is alles al geboekt alleen zitten we een beetje met het vervoer.
   Heb jij tips en evt kan je ons in contact brengen met jou chaffeur? 🙂

   Groetjes Mandy

   1. Ik zou zeker kiezen voor een auto met chauffeur en niet voor de tuktuk. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in het chaotische verkeer in SL! Dan is een auto toch echt een heel stuk veiliger, zeker met een peuter erbij. Ik zal je mailadres doorgeven aan onze chauffeur, dan neemt hij vast contact op. Veel plezier alvast!

  14. hoi yvonne

   we zijn van plan om voor een tweede keer naar sri lanka te gaan
   graag hadden we in contact gekomen met je chauffeur

   vriendelijkge groet

  15. hi, super geschreven! vraagje; je schrijft bij jouw overzicht de kosten voor Minneriya 60 euro terwijl je verderop 200 euro schrijft. wat zijn de kosten?

   1. Nee hoor, ik schrijf: “Verder hebben we nergens bezuinigd op entrees en alles gedaan wat we graag wilden doen en zien. Inclusief de entree voor Minneriya heeft ons dit een kleine €200,- gekost.” Er staat dus dat alle entrees, inclusief de 60 euro van Minneriya, ons 200 euro hebben gekodt. Veel plezier In Sri Lanka!

  16. Hallo Yvonne,
   Wij vertrekken 3 maart naar Sri Lanka voor 8 dagen.
   We hebben enkel nog maar een vlucht geboekt. Zou het mogelijk zijn de contactgegevens van je gids door te sturen? We hebben nogal een strak schema gepland, maar nog geen accommodatie geboekt. De gidsen doen zelf suggesties maar heb je ook inspraak in de keuze? Bijvoorbeeld als je liever wat meer local overnachtingen wilt?
   Alvast bedankt

   1. Wij hebben niet met een gids gereisd, maar alles zelf geregeld en georganiseerd. Is heel prima te doen en dan heb je ook maximale vrijheid waar je slaapt, hoe lang je blijft en wat je kiest. We hebben 6 dagen een chauffeur met auto mee gehad, maar dat was echt alleen iemand die ons reed, geen gids.

  17. Hallo Yvonne,

   Wat een leuke site. Heel herkenbaar, het backpackers ‘plus’ – verhaal, plus dat jullie een chauffeur voor 6 dagen hebben geregeld. Vaak zie je toch een minimaal aantal dagen (10). Daarom ben ik ook heel erg benieuwd naar het emailadres van jullie chauffeur en/ of naam van de guesthouse om mogelijk nog het e.e.a. te regelen. Samen met een vriendin ga ik over 4 weken al voor een maand naar Sri Lanka!

   Groet, Simone

   1. Ow echt, minimaal 10 dagen? Misschien is dat de afgelopen 2 jaar veranderd? Dit was echt nog niet zo toen wij er waren. Ik zal je mailadres even doorgeven aan de chauffeur die wij hadden, dan neemt hij wel contact met je op.

  18. Beste Yvonne,

   Wij trekken deze zomer met onze 3 kinderen naar Sri Lanka. Voor bepaalde delen van onze reis willen we ook beroep doen op een prive chauffeur. Ik vroeg me af hoe het dan gaat als de chauffeur enkele dagen meereist. Waar logeert en eet hij dan.
   Mvg
   Michelle

   1. Daar moet je vooraf afspraken over maken. Het meest gebruikelijk is dat ze zelf een eet- en slaapplek regelen en dat dit bedrag bij je dagprijs in zit. Soms heeft een accommodatie ook een slaapplek voor chauffeurs. Vaak is het voor de chauffeur erg fijn als jij dan in die accommodatie slaapt.

  19. Beste Yvonne,

   Zou je ons tips kunnen geven over het reizen in Sri Lanka met een rolstoel.
   Wij willen op een resort zitten en daar van uit excursies maken.
   De chauffeur die jullie hadden doet hij dat ook?
   Zo ja, zou je zijn contact gegevens willen doorsturen.
   Alvast bedankt voor de moeite.

   1. Onze chauffeur reisde 6 dagen met ons mee, maar is gebaseerd in het midden van Sri Lanka. De meeste resorts liggen aan het strand. Hij zal niet voor dagtrips elke keer naar jullie toe gaan rijden, maar er zijn genoeg chauffeurs te vinden. Misschien handig om eerst het resort te weten en van daaruit te gaan kijken. Veel plezier alvast!

  20. Beste Yvonne,

   Afgelopen zomer zijn wij (gezin kinderen 8 en 10) naar Sri Lanka geweest. Ook ik heb al je info doorgespit en er veel aan gehad. Fantastische mensen en een fantastisch land kan het iedereen aanraden, 🙂

   Ik lees hier allemaal berichten over een privé chauffeur. Wij hebben daar bewust niet voor gekozen en dat is wat ons betreft goed uitgepakt. We zijn nooit langer dan 3 dagen ergens gebleven. Elke keer als we weer verder gingen was het gewoon een kwestie van even Googlen en wat bellen en je hebt zo een nieuwe chauffeur geregeld. Drie keer zijn we met de trein gegaan. Als je twee a drie dagen op een plek blijft doe je toch eigenlijk alles per tuk tuk en heb je geen auto (met chauffeur) nodig. We zagen vaak vergelijkbare gezinnen met wel een chauffeur die er dan wat bij zit te zitten op het terras of achter je aan loopt. Persoonlijk zou ik me daar wat opgelaten bij voelen. Ik was dan ook blij dat we dat niet gedaan hebben. Verder kwamen we een gezin tegen in ons eerste hotel dat ook met een chauffeur had gereisd. Ze waren helemaal weg van dat hotel en was echt het mooiste wat ze mee hadden gemaakt. Hun chauffeur kwam meestal met suggesties voor hotels en dat waren dus niet de mooiere plekken. Wij hebben alles zelf via websites, booking en AirBnB geregeld en voor ons was dat eerste hotel eigenlijk het minste hotel dat we hebben meegemaakt in vier weken tijd. Misschien een reden om de hotelkeuze in eigen hand te houden.

   Ik snap wel dat met echt jonge kinderen een kinderzitje nodig is en dat misschien wat lastiger per keer te regelen is.

   Groeten,

   Arjen

   1. Dank je wel voor je uitgebreide reactie! Zelf hebben we alleen voor 6 dagen een chauffeur gehad. Dit was omdat in die 6 dagen 2 lange reisdagen zaten en we allerlei tripjes wilden maken die met ov te lang zouden duren voor 1 dag. Ook wij vonden reizen met de trein (en ook de bus) heerlijk. Enorm van genoten.

  21. Hoi Yvonne. Wat een fijne website en handige tips! Wij gaan de laatste 2 weken van april (net geboekt!) en twijfelen enorm of we zelf gaan rijden of toch voor een auto met chauffeur gaan. We zijn wel wat gewend als het om auto rijden gaat in andere landen, maar ik zie toch overal staan dat je het beter niet kan doen. Zouden wij eventueel contactgegevens van jullie chauffeur kunnen krijgen? We zijn erg benieuwd wat hij ons zou kunnen aanbieden. Alvast bedankt voor je reactie.

   1. Wij zijn ook wel wat gewend qua rijden en vonden Marokko, Georgië en Oman super meevallen op dat gebied. Toch zou ik het op SL niet gedaan hebben. Het is daar zoveel drukker en naast de gewone auto’s komen er ook nog tuktuk’s tussendoor. Ik vond dat erg onoverzichtelijk. Maar iedere z’n ding, misschien vinden jullie het wel okee hoor! Ik zal je mailadres aan de chauffeur doorgeven waar wij 6 dagen mee op pad zijn geweest.

  22. Hoi Yvonne
   Wat een prachtige site, je maakt me helemaal enthousiast. Wij hebben zonder kinderen erg veel gereisd en nu zou ik met de kindjes willen gaan. Ik ben alleen volgens mij erg laat. Vandaar mijn vraag is het verstandig/haalbaar om dit jaar nog naar Sri Lanka te gaan. Ik schrok op andere georganiseerde sites van de prijzen. Ook de vliegtickets. Ik ben nog nooit in Sri Lanka geweest, qua gezondheidsvoorzieningen, wel in orde? Kan ik beter in 2020 gaan of lekker dit jaar in juli. Ik heb echt geen idee ervan, in Europa is er vaak al zoveel vol. Bedankt voor je antwoord, ik ga nog even verder lezen!!

   1. Ik boek zelf mijn tickets voor de zomer- en kerstvakantie 11 tot 12 maanden voor vertrek. Mijn ervaring is dat het dan het goedkoopst is. Je kan nog mazzel hebben, maar ik denk dat je voor dit jaar al aan de late kant hebt. Hou het komende week even in de gaten. En anders inderdaad volgend jaar gaan. Zoek je met vertrek vanaf meerdere luchthavens? (wij vlogen voordeliger vanaf Düsseldorf)

   2. Hallo! Las toevallig je reactie. Zelf heb ik afgelopen donderdag gewoon nog een ticket naar Sri Lanka geboekt voor in juli/augustus. Heb het sinds november in de gaten gehouden en vond nu de beste deal. Voor 640 euro vlieg ik heen en terug! Succes met zoeken!

  23. hoi Yvonne, het word eentonig maar ook ik zou graag het E-Mail adres van jouw chauffeur willen.Wij gaan de eerste week van feb 2019 en komen graag met hem in contact. Hoor graag van je en alvast dank. vrgr Ruud

   1. Leuk vooruitzicht voor jullie, heerlijk! Sri Lanka is super. Ik zal jouw e-mail adres doorgeven aan het guesthouse dat onze chauffeur geregeld heeft.

  24. Hallo Yvonne,
   Wij gaan 27 feb naar Sri Lanka en zitten erover na te denken om met een prive chauffeur te reizen. Denk je dat het ook mogelijk is om steeds met een andere taxi van plek naar plek te reizen? Zou je mij in contact willen brengen met de chauffeur? Alvast bedankt!

   1. Ja hoor, dat kan ook als je dat liever wil.. ik weet alleen niet of het goedkoper uit zal vallen, aangezien je dan ook de retourprijs betaalt, de taxi moet dan nl leeg terug.. ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij hadden.

  25. Beste Yvonne wat heb ik genoten van je verhalen. Wij vertrekken 4 januari naar Sri Lanka en we hebben er echt zin in. Op het laatste moment besloten dat het toch wel verstandig om een privé chauffeur te regelen, vooral ivm onze 4 jarige dochter. Heb je misschien het telefoonnummer van Nihal

   1. Wat leuk om te horen zeg! En een super vooruitzicht, volgende maand naar Sri Lanka. Heerlijk. Maar.. wie is Nihal?

   2. Oh sorry , dan heb ik het verkeerd gelezen, ik dacht dat dit de naam van jullie chauffeur was in Sri Lanka 🙂
    Wij hebben alle hotels geboekt, alleen zijn we dus op zoek naar een prive chauffeur voor 10 dagen. Ik weet niet of je nog het emailadres of telefoonnummer van jullie chauffeur voor ons hebt?

   3. Iemand anders noemde die naam, maar is niet de naam van onze chauffeur. Het guesthouse waar we het geregeld hadden kan misschien inmiddels ook wel meer chauffeurs in dienst kan hebben, weet ik eigenlijk niet. Ik heb je mailadres doorgegeven aan hen, dan nemen ze vast gauw contact met je op via de mail. Veel plezier in SL!!

  26. Wat een leuke site! Voor de aankomende mei-vakantie willen wij ook graag naar Sri Lanka en wij zijn ook op zoek naar een chauffeur maar ik vraag mij af hoe dat gaat als je ergens een aantal dagen bent? Hebben jullie hier ervaring mee?

   1. Je betaalt de chauffeur per dag. Ook als je die dag niet rijdt (wel minder volgens mij, maar toch een behoorlijk deel). Wij hebben de route zo samengesteld dat we het deel dat we met chauffeur deden daar ook maximaal gebruik van hebben gemaakt.

  27. Hallo Yvonne,

   Je blogs heb ik al vele malen doorgespit, erg fijn! Wij gaan half januari met 2 jonge kinderen en willen ook een deel van de reis met ‘vaste’ chauffeur doen, liefst vanaf Dambulla. Heb je zijn contactgegevens? Een autostoel hadden jullie niet toch? Ik heb niet zo’n zin om die vanuit NL mee te nemen..

   1. Ik lees deze reactie nu pas, hij was in de spam terecht gekomen. Ik zal je mailadres doorgeven aan onze chauffeur van toen. Wij hadden de kinderen los achterin zitten, geregeld bij ons op schoot ook, zodat ze naar buiten konden kijken (en wij ze vast konden houden).

  28. Hallo Yvonne!
   Wat een leuke site heb je! Wij gaan in November naar Sri Lanka en zijn ook nog op zoek naar een chauffeur. Zou je ons nog willen helpen?

   Siri

   1. hallo Siri, excuus voor de late reactie. Je bericht was in de spam terecht gekomen. Geen idee of je nog een chauffeur zoekt, maar ik zal je mailadres aan onze chauffeur doorgeven, dan kan hij contact met je opnemen. Veel plezier in Sri Lanka alvast.

  29. Beste yvonne,
   Wat een leuke anekdotes!
   Wij zijn ook op zoek naar een goede chauffeur!:)
   Kan jij ons helpen aub?
   Grtn
   Simon

  30. Dag Yvonne,

   Ook hier zijn we erg benieuwd naar Sri Lanka. Wij vertrekken eind Januari/begin Februari voor 14/15 dagen naar Sri Lanka.
   Ja en ook wij zijn op zoek naar een goede chauffeur. Als je er meer weet is dat ook goed en wij willen daar graag mee in contact komen. Leuke site en alvast bedankt voor je hulp.

   1. Wat een heerlijk vooruitzicht. Ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij gehad hebben, dan kan je ’t met hem afstemmen als je er een goed gevoel over hebt! Veel plezier alvast in SL!

   2. Ha Yvonne, wij hebben hetzelfde in het vooruitzicht en zouden ook graag in contact komen met die chauffeur. Kun je ons ook zijn e-mailadres doorsturen?

   3. hallo Lotte, ik had je berichtje wat snel gelezen en nu jouw mailadres aan hem doorgegeven. Ik hoop dat dit okee is?! Veel plezier in Sri Lanka!

  31. Ha Yvonne,

   Hier ook een enthousiasteling, op zoek naar een goede en betrouwbare chauffeur. Mocht jij die nog weten, dat houd ik me aanbevolen!

  32. Beste Yvonne,

   Toffe website, zeer bruikbaar. Wij plannen een reis (2 pers) 3 weken half febr / begin maart 2019
   We regelen zelf de accomodaties (cfr. jouw site) maar zoeken een betrouwbare chauffeur met wagen (airco) voor de ganse periode. Kan u ons een contact bezorgen.

   Dank voor uw hulp
   Elvire

   1. Hallo Elvire,
    Wat leuk om te horen. Fijne plannen / vooruitzichten! Ik heb je mailadres doorgegeven aan de chauffeur die wij hadden en waarover wij toen heel tevreden waren. De prijs was ook prima. Veel succes en plezier alvast. Laat je even weten hoe het was?
    Yvonne

  33. hoi Yvonne, je hebt een top website. super veel bruikbare info.
   Heb je voor mij het adres van een betrouwbare veilige taxichauffeur die ons wil rondrijden gedurende de de reis? Het liefst regel ik zelf de accomodaties mbv jouw website en ook booking etc. Kan dat als die chauffeur bij je blijft?

   1. Dank je wel voor het compliment. Ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij hebben gehad. Daar waren wij toen heel tevreden over. Laat even weten of jullie dat ook zijn geweest, achteraf! 🙂 (dan kan ik de info hier ook up to date houden, want dingen veranderen ook weleens) Bij sommige accommodaties kan de chauffeur (gratis) overnachten. Soms moet er voor een extra kamer een kleine vergoeding betaald worden. Dat kan je vooraf informeren.

  34. Wat een fijne site! Allereerst bedankt.
   Door mooie uitleg met details van jou , hebben we besloten om naar Sri Lanka te gaan. We gaan in Juli.
   We gaan met 2 kids (14 en 8) we willen graag de kosten laag houden. Ik heb last van mijn rug.
   Heb je tips om met rugzak te reizen of met koffer?
   Met rugzak hebben we nooit gereisd 🙂

   1. Dank je wel Haleh! Wat een mooi compliment. Gaan jullie heel veel rondreizen? Als je dan met openbaar vervoer reist is een rugzak denk ik wel het handigst. Je zou ook een roltas (tas met wielen) kunnen kopen, zodat je de tas zoveel mogelijk kan trekken en als het niet handig is kan je hem daar op de rug doen?

  35. Hey Yvonne,

   Leuke blog, erg nuttig. Graag zou ik ook in contact komen met de privé-chauffeur. Wij hebben onze planning al redelijk rond alleen de verblijven staan nog open.

   Ik verneem graag van je.

   Groeten,

   Rick

   1. Ik heb je mailadres aan hen doorgestuurd, dus ze zullen vast gauw contact met je opnemen! Veel plezier in Sri Lanka.

  36. Hey Yvonne,

   Super leuke blog! We zijn momenteel een rondreis door Sri Lanka aan het samenstellen met privé-chauffeur. We vinden alleen moeilijk terug of bij de hotels ook (gratis) accommodatie voor de chauffeur voorzien is. Heb jij hier tips voor? We gebruiken nu de website van booking.com.

   Groeten

   Tom & Aline

   1. hallo Tom en Aline, wat leuk dat jullie ook naar Sri Lanka gaan. Niet bij alle hotels is accommodatie voor de chauffeur. Als je op booking.com iets boekt is het niet vanzelfsprekend. Je zou dan kunnen kiezen om iets te boeken wat je kosteloos kan annuleren en dan een mail aan de accommodatie sturen om het te vragen? Veel succes met de voorbereiding en veel plezier in Sri Lanka.

  37. Hoi Yvonne,

   Allereerst wat een mooie site en wat een mooie reizen!
   Aankomende juli gaan we met ons gezin (4 personen) naar Sri Lanka. We hebben alleen de vlucht geboekt en zijn ons nu aan het verdiepen in overnachtingsplekken. Het valt ons ook inderdaad op dat de prijzen hoger zijn in vergelijking tot Vietnam (2017). Willen deels met de trein reizen, maar ook met een chauffeur. Nu zie ik dat jij contacten hebt met een chauffeur in de omgeving van Dambulla. Zou jij ons hierover verder kunnen informeren?
   Zou fijn zijn, alvast bedankt!

   Groeten van Marlene

   1. Sorry van mijn late reactie, maar je bericht was in de spam terecht gekomen. Wat leuk dat jullie ook naar Sri Lanka gaan! Ik zal de chauffeur (via ons guesthouse) even een berichtje sturen met je mailadres, dan kan hij contact met je opnemen! Veel plezier alvast!!

  38. Dank je wel Yvonne ik hen inmiddels veelvuldig contact gehad met Nihal en hij heeft ons een mooi voorstel gedaan. Jouw tip om in Dambulla te blijven vond ik een hele goede en dus gaan wij het ook zo doen top!

  39. Beste Yvonne dank voor deze leuke leerzame post ik ga eind mei met mijn tweeling van 17 naar Sri Lanka en twijfel nog of ik ter plekke alles ga regelen of dat al vanaf hier ga regelen. Ik wil niet al teveel stress maar georganiseerd is zoveel duurder graag hoor ik ook de gegevens van jullie chauffeur. (Die man krijgt t druk) groet Saskia

   1. Wat een leuk vooruitzicht! Zelf vond ik Sri Lanka een heel relaxt land om doorheen te reizen, prima ter plekke te regelen. Zal ik je mailadres doorgeven aan de chauffeur die we hadden?

  40. Wat een fijne post! Ik ga in juli naar Sri Lanka (mijn eerste verre backpack-reis ook) en ik ben vooral benieuwd wat het kost om met taxi of chauffeur van plek naar plek te gaan! Dus niet voor een hele dag, maar vooral om van accomodatie naar accomodatie te gaan. Heb je daar ervaring mee?

   1. Heerlijk vooruitzicht! Wij hadden 6 dagen een taxi en hebben alleen vanaf en naar de luchthaven een taxi genomen. Verder wel een aantal keren een tuktuk. Het verschilt echt per stuk, het ligt ook aan de afstand. En je afdingkunsten. 🙂

  41. Wat een leuke en goede tips allemaal. Wij gaan volgend jaar zomer 3 weken naar Sri Lanka en nu zijn we nog op zoek naar een chauffeur. Kun jij me zeggen hoe ik in contact kan komen met jullie chauffeur>

   1. Ik heb je mailadres doorgegeven aan het guesthouse waar we de chauffeur geboekt hebben. Ze nemen vast contact met je op!

  42. Wat een fijne tips allemaal. Wij gaan met twee kinderen deze zomer 3 weken naar Sri Lanka. Ondanks dat we zelf al behoorlijk wat ervaring met backpacken hebben willen we met onze kinderen niet backpacken en in hostels slapen. We willen de reis toch vooraf een beetje vastleggen en ook wat meer comfort in hotelovernachtingen hebben (een zwembad is erg prettig met kinderen). Ik heb wat prijzen opgevraagd bij reisorganisaties en mijn mond viel open wat de kosten betreft. Ik wil het nu toch allemaal zelf boeken maar vraag me af of jullie een advies hebben voor een auto met chauffeur. Hebben jullie ervaring met het regelen van een auto met chauffeur vanuit Nederland?

   1. Als je voor de echte hotels gaat ben je in Sri Lanka best veel kwijt. Had je mijn pagina met accommodaties al gezien? Dat is een mix tussen hostels, een appartement en apartotels. Ik denk dat vooral die in Negombo (met zwembad) jullie erg gaat bevallen. Wij vonden dat echt een hele fijne accommodatie. Die in Dambulla was een echt backpackershostel, maar heel relaxt en rustig (wel aan een doorgaande weg, maar niet storend voor ons). Wij hebben daar 2 kamers naast elkaar gereserveerd en bij de buren hadden ze een groot zwembad. Als je daar dan ging lunchen mocht je erna gratis zwemmen. En zonder te lunchen mochten we tegen betaling zwemmen, ook prima! Onze chauffeur hadden we via dat guesthouse in Dambulla geregeld. Als je wil kan ik jullie in contact brengen?

   2. Dank je voor je reactie Yvonne. Ik had je pagina met accommodaties al gezien en toevalligerwijs hadden wij al het eerste hotel van je lijst in Negombo geboekt. Leek ons ook een erg relaxt begin van de reis. We gaan zeker kijken of we wat van de accommodaties kunnen boeken. We willen gewoon nette accommodaties met hier en daar een zwembad, echte hotels hoeven niet. Een uitzondering willen we misschein maken voor het strand. Ik hoor dat Pasikudah erg mooi schijnt te zijn. Alternatief is Tangalle. Ik zou het erg fijn vinden als je ons in contact kunt brengen met de chauffeur die jullie hebben gehad. Alvast bedankt.

   3. Pasikudah ken ik niet, maar Tangalle vond ik heerlijk. Wij sliepen bij Goyambokka beach, een heel fijn strandje. Ik heb die chauffeur even bericht en gevraagd om een mailadres… ik hou je op de hoogte!

   4. Super dank je wel! Tangelle ben ik ook tegen gekomen. Is dat in Juli wel te doen ivm klimaat en ruwe zee?

   5. Wij hadden 4 dagen zonovergoten en het strand ligt enigszins ingeklemd/beschut, dus zijn de golven niet heel erg hoog. Als volwassene kon je er prima in zwemmen. Een stukje dichter bij Tangalle was een minder fotogeniek strand waar nog meer natuurlijke golfbrekers waren en helemaal geen golven. En iets ten noorden van Tangalle heb je Ganesh Garden beach cabanas dat ook aan een beschut strand moet liggen. Zijn wij niet geweest…

   1. Sorry Astrid, de link was blijkbaar verdwenen. Je kan hem nu weer gewoon aanklikken naar het juiste artikel met de info over Anuradhapura. 🙂

  43. Wat een handige post Yvonne, we zitten er over na te denken om in half september 3 weken rond te trekken door Sri Lanka. De prijzen vallen mij mee, 6 euro p.p.p.n. is echt niks. Op Booking.com komen we ook guesthouses tegen voor deze prijs of ietsje hoger, nou prima. Goeie tip wat betreft de leeuwenrots Sigiriya, dat gaan wij dan ook niet doen.. 😉

   1. De prijzen per nacht verschillen wel per plaats en zijn niet overal zo laag hoor! Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik ’t wel. Succes met puzzelen verder!

  44. Leuk overzicht van de prijs, heel overzichtelijk! Wij vlogen naar Singapore/Auckland vanaf Frankfurt, scheelde flink in de prijs en zo konden we een stopover in Singapore inbouwen. Prima deal!

   1. Inderdaad, vanaf Frankfurt vliegen kan echt soms heel veel schelen. Wij vertrokken hier naar Zuid-Afrika. Ik moet wel zeggen dat dit de maximale afstand is die ik naar een luchthaven wil rijden en echt alleen voor lange/verre reizen!

  45. Jeetje, dit valt mij echt mee. Ik had verwacht dat het allemaal veel duurder zou zijn. Wij hebben eigenlijk nog nooit echt een verre reis gemaakt, misschien toch een keer overwegen.

   1. Als je alle kosten bij elkaar optelt valt het inderdaad heel erg mee ten opzichte van een vakantie in Europa, waar de kosten ter plekke veel hoger liggen. Aan de andere kant: waarom ver gaan als dichterbij alles vindt waar je blij van wordt. Wij gaan komend jaar ook een stuk dichter bij huis blijven. 🙂

  46. Mooi compleet overzicht! Fijn dat je ook de kosten meldt van reizigers zonder kinderen: ik heb niet echt een idee wat een kind tijdens een reis kost 🙂

   De prijzen vallen me alleszins mee, zeker omdat je in de schoolvakanties reist.

   1. Dat kan ook erg variëren Jenny, wat een kind op reis kost. Kosten ter plekke vallen altijd best mee, behalve dat we nu in andere accommodaties overnachten, omdat we meer ruimte nodig hebben.

  47. Ik kijk er ontzettend naar uit, ik ga in februari naar Sri Lanka. Ik vind het erg meevallen. Ik heb zelf ook gemaakt dat het aanzienlijk wat scheelt om vanaf Dusseldorf te vliegen ipv Amsterdam. Daarnaast is parkeren rondom Schiphol ook duurder dan rondom Dusseldorf. Prima te doen dus!

   1. Vanuit Düsseldorf (of zelfs Frankfurt) is vaak echt zo’n stuk goedkoper, bij meer bestemmingen. Ik kijk er meestal even naar, aangezien het voor ons niet veel verder is dan Amsterdam (Frankfurt wel trouwens, maar als tickets dan 400 euro goedkoper zijn voor ons 4-en, dan weet ik ’t wel).

  48. Het valt mij reuze mee, alhoewel de toegangsprijzen wel relatief hoog lijken. Wij reizen naast af en toe een treinrit, het liefst met eigen auto dus voor ons zou het alsnog stuk duurder worden denk ik. Hostels zijn ook niks voor ons maar echte luxe accommodaties hoeft voor ons ook niet. Wie/welke reisorganisatie zou je aanraden om auto met chauffeur te regelen? Of ter plekke doen?

   1. Ja, die entrees die hakken er echt in! Een auto met chauffeur had ik in eerste instantie via Jan Kerkhofs geregeld, hij heeft een stichting in Sri Lanka die een deel van de opbrengst aan een goed doel ter plekke doneert. Toen uiteindelijk een auto met chauffeur via onze accommodatie een flink stuk goedkoper was (en Jan met een prijsverhoging kwam) heb ik het veranderd. Je kan het ook prima ter plekke nog regelen hoor, maar is misschien wat lastiger om een goede prijs te vinden, lastminute… geen idee.

  49. De kosten vind ik an sich ook mee vallen. Vliegen is altijd één van de grootste happen uit het budget maar je hebt relatief luxe accomdaties gehad met het gezin en niks hoeven laten. Verder is Sri Lanka qua eten en uitjes nog een budgetland, hoewel de prijzen langzaam maar zeker stijgen.

   1. De uitjes zijn juist wat Sri Lanka wel prijzig maakt vond ik. De entrees zijn echt onwaarschijnlijk hoog vergeleken met de andere prijzen in het land. Gelukkig zijn er soms handige alternatieven, waardoor je niet elke keer 25 dollar pp hoeft af te tikken.

  50. Ik vind de kosten niet gek. Alleen misschien de parkeren in dusseldorf wel duur. Je kunt in sommige straten de auto laten staan, maar een maand is wel lang.

   1. Het parkeren viel mij zelf heel erg mee. Ik had het nog duurder verwacht en denk dat het op Schiphol ook prijziger zal zijn?!