KLM Kindvriendelijke Luchtvaart Maatschappij

KLM: (Kind)vriendelijke Maatschappij

Afgelopen december vlogen we voor de tweede keer met jonge kinderen retour naar Delhi met KLM. Normaal gaan we altijd zoveel mogelijk voor low-budget vliegtickets, maar zowel voor onze eerste keer India, tevens onze eerste intercontinentale vlucht, met een energieke dreumes en ook voor onze vuurdoop India met 2 van die actievelingen kozen we bewust voor de luxe van een non-stop vlucht. Tot onze verrassing bleken de tickets, die we beide keren een maand of 8 van te voren boekten, niet eens zo heel veel duurder dan de goedkoopste andere optie met 1 overstap.

Bagage

Bij KLM mag elke passagier 12 kg handbagage meenemen, een erg prettige hoeveelheid bij het reizen met kinderen, waarbij je feitelijk nergens op hoeft te letten behalve de maximale afmetingen. Ook de 23 kilo aan toegestane ingecheckte bagage is meer dan voldoende. Het inchecken hiervan verliep vlot. De buggy mocht alle keren helemaal mee tot de gate en stond meteen bij het uitstappen alweer voor ons klaar. Afgelopen december hadden we ook een autostoeltje mee en die werd zonder problemen als speciale bagage ingecheckt en stond keurig klaar toen de andere bagage de band oprolde.

inchecken bagage KLM met kinderenBagage inchecken en wachten tot de ruimbagage weer van de band rolt met KLM

Moderne vliegtuigen met genoeg vermaak en gemak

De vliegtuigen waren modern genoeg en de tv-schermpjes met inflight entertainment in de stoelen voor ons hebben voor uren afleiding gezorgd met spelletjes, tekenfilmpjes en de route die we aflegden. Op de heenweg heb ik zelfs de kans gezien om zelf eens een keer een film te kijken. Gelukkig had ik een comedy gekozen, dus maakte het niet zoveel uit dat ik 17 keer moest pauzeren voor plas-, eet-, uitleg- en mama-ik-snap-dit-spelletje-niet-momenten. 🙂 KLM doet gewoon aan van die babygordels, zodat het opstijgen en landen probleemloos verliep en de bassinets, die we overigens zelf niet hebben gebruikt, zagen er goed uit. Verder was er voor de kinderen een leuk pakketje met o.a. kleurtjes en een spelletje, waar Vera zich tijdens de landing nog even prima mee vermaakt heeft.

KLM kindvriendelijkDreumes aan boord bij KLM

Vriendelijk personeel

Ik kan niet anders zeggen dan dat we alleen maar enorm vriendelijk personeel hebben getroffen, die er werkelijk alles aan deden om het ons en onze kids naar de zin te maken. Misschien hadden we daarbij mazzel dat we net diegenen troffen die zelf ook kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd thuis hadden, maar ook de iets oudere dame kwam regelmatig kijken of we alles nog onder controle hadden. Zelfs toen we 3 minuten voor de landing vroegen of we nog gauw even een bruine voor een witte luier mochten omwisselen werd speciaal voor ons gecheckt of er nog genoeg tijd was en met een grote glimlach een denkbeeldige timer aan gezet. Die w.c.’s waren trouwens schoon genoeg, ook aan het eind van de vlucht, een groter contrast dan met die van Egypt Air is haast niet denkbaar.

Eten en drinken

Het eten was in orde, niet spectaculair, maar ook hier viel de vriendelijkheid van het personeel weer op. Bij binnenkomst werd meteen gevraagd of de kinderen wat wilden drinken en toen ik twijfelde werd zelfs aangeboden om sap met water te mengen, iets wat ik thuis ook altijd doe en precies waar de kinderen zin in hadden. Tijdens de vlucht kwamen meerdere dienbladen met frisdrank voorbij, fijn voor onszelf en de kids. Bij het serveren van de maaltijd dacht men mee over hoe we dat het handigst konden doen met een peuter die hulp nodig had en een dreumes op schoot, zodat we zelf ook nog wat warms binnen konden krijgen. Echt super. Zoals bij de meeste maatschappijen is het handig om op je KLM-vlucht je eigen babyvoeding mee te nemen.

KLM met dreumes en peuterGenoeg vermaak voor kinderen bij KLM

KLM: Kindvriendelijke Luchtvaart Maatschappij

Al met al hebben we de KLM ervaren als een erg (kind-)vriendelijke maatschappij en zouden we zeker niet twijfelen om in de toekomst weer met ze op pad te gaan. Wil je meer lezen over vliegen met kinderen, inclusief veel handige tips, lees dan het artikel “hoe overleef ik die vlucht”.

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Kids blogs, of kies een andere bestemming »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *