Inspirerende Reisfotografen

Inspirerende Reisfotografen

Als fotograaf ben je steeds bezig om je techniek te verbeteren en wil je altijd weer betere foto’s maken. Ik leer zelf veel van het kijken naar foto’s van anderen en het vergelijken van mijn eigen foto’s met die van fotografen die mij aanspreken qua stijl. Kijken naar foto’s van anderen leert je kijken op een andere manier. Op welke manieren spelen zij met het licht en hoe maak je een foto interessant of spannend. Deze fotografen zijn mijn persoonlijke favorieten:

Mitchell Kanashkevich

Mitchell fotografeert in documentaire-stijl over cultuur en religie. Hij is mijn favoriete reisfotograaf, omdat ik, zonder hem te kennen, zo veel van hem heb geleerd, zoals dat je ook dichtbij huis mooie foto’s kunt maken, juist dichtbij huis. Je kent daar de taal, de mensen en de plekjes en deze combi zorgt ervoor dat je daar komt waar de actie is of daar waar reisfotografen niet snel zonder hulp komen. Voor anderen is jouw woonplaats of land een verre en interessante bestemming.

Mitchell geeft veel tips en informatie om je eigen foto’s te verbeteren en vertelt ook veel over zijn persoonlijke voorkeuren, technieken en leven.
Mitchell’s website: MitchellKPhotos

Mitchell Kanashkevich

Michele Falzone

Deze Italiaanse reisfotograaf is vooral sterk in landschappen. De kleuren zijn levendig en zijn foto’s zijn nooit saai. Dat vinden ook Lonely Planet, National Geographic en talloze reisgidsen, voor wie hij coverfoto’s maakte.
Michele’s website: MicheleFalzone

Michele Falzone

Steve McCurry

Bekend van de foto van het Afgaanse meisje met de sprekende ogen. Maar deze man maakte veel meer fantastische foto’s in heel veel boeiende landen, onder andere mijn persoonlijke favoriet India. Mensen en het dagelijks leven weet hij uitstekend vast te leggen.
Steve’s website: SteveMcCurry

Steve McCurry

Oded Wagenstein

Deze National Geographic fotograaf uit Israël geeft regelmatig workshops. Voor wie wil leren van hem, vanaf zijn luie stoel zijn er een paar interessante e-books voor een erg schappelijke prijs, zoals “The Visual Storyteller”. Wat je dan van haar kunt leren? Zijn portretten zijn super en laten vaak een stukje van het leven van de persoon op de foto zien.
Oded’s website: OdedWagen

Oded Wagenstein

Réhahn

Deze Franse fotograaf is een echte mensenfotograaf met een geheel eigen stijl. Hij woont momenteel in Vietnam en maakt daar prachtige foto’s van de mensen die hij tegenkomt en hun cultuur. Zijn portretten zijn steengoed en “pakken” je meteen. Hij heeft een eigen galerie in Hoi An en sinds mei 2015 ook 1 in Versailles.
Réhahn’s website: RéhahnPhotographer

Rehahn

Mirjam Letsch

Mirjam heeft ons favoriete kookboek gemaakt: “streetfood India” en voorzien van mooie, kleurrijke foto’s. In het boek laat ze niet alleen het eten zien, maar ook de mensen die het klaarmaken, echte Indiërs en echt eten. Zij maakte inmiddels van verschillende andere landen heerlijke kookboeken, maar de foto’s van de mensen en hun culturen zijn voor mij de echte inspiratiebron.
Mirjam’s website: Let’sch Focus

Mirjam Letsch

Jimmy Nelson

Na lange twijfel heb ik ook Jimmy Nelson toegevoegd aan dit lijstje. Zijn portretten zijn erg mooi, maar bij zijn boek en tentoonstellingen “Before they pass away” heb ik een beetje een dubbel gevoel. De foto’s zijn schitterend en laten inderdaad de cultuur zien van de mensen die erop staan. Maar of deze cultuur en de hele entourage wel zo echt zijn, daar heb ik mijn twijfels bij. Sommige foto’s lijken haast karikaturen van de cultuur van de bevolkingsgroep en zijn zo duidelijk geënsceneerd dat ik niet zo goed weet wat ik ervan moet vinden. Ook schijnt hij zelf zijn ideeën voor foto’s te “lenen” bij andere fotografen, op een niet helemaal eerlijke manier. Toch vind ik zijn foto’s mooi en zijn ze een inspiratiebron voor mijn eigen foto’s. Een beetje een twijfelachtige laatste plek dus in deze lijst. 🙂
Jimmy’s website: Jimmy Nelson

Jimmy Nelson

En jij? Wie zijn de fotografen die jou inspireren?

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

2 reacties op “Inspirerende Reisfotografen

  1. Jenny zegt:

    Ik vind het ook heerlijk om naar werk van niet-reisfotograferen te kijken. Ik vind juist straat- en documentaire fotografie vaak inspirerend omdat het is zoals het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *