fbpx
goedkoop parkeren Schiphol duurkoop

Goedkoop parkeren Schiphol soms duurkoop

Goedkoop parkeren op Schiphol lijkt tegenwoordig haast onmogelijk. Wij gaan zelf graag met de trein naar Schiphol, een stuk milieuvriendelijker en vaak ook veel beter voor de portemonnee, zeker als de spoorwegen weer eens een actie hebben. Soms laten de vluchttijden het alleen niet toe, dat je met de trein gaat, tenzij je nog weer een hotelovernachting erbij boekt en dan ben je alsnog duurder uit. Ik zocht daarom voor onze laatste vakantie naar de mogelijkheden van goedkoop parkeren op Schiphol en van wat ik vond werd ik eerst best blij, om daarna te schrikken en uiteindelijk met gemengde gevoelens terug te kijken op ons parkeer avontuur.

Goedkoop parkeren Schiphol lijkt onmogelijk

De retourvlucht van onze laatste vakantie is laat in de avond en zodoende is de trein geen optie. Daarom zwengel ik mijn laptopje aan, om “goedkoop parkeren Schiphol” te googlen. Er zijn tal van treffers die zichzelf goedkoop noemen, maar waar ik toch andere ideeën over heb. Ook komen er verschillende opties voorbij van mogelijkheden die écht redelijk goedkoop zijn, maar daar staat dan bij dat je de sleutels dient af te geven met je auto.

goedkoop parkeren Schiphol - sleutels afgevenGoedkoop parkeren Schiphol betekent vaak sleutels afgeven

Goedkoop parkeren wel mogelijk als je sleutels afgeeft

Twee jaar terug hebben we in Düsseldorf ook de sleutels moeten afgeven toen we naar Sri Lanka vlogen. Ik had vooraf goed vergeleken en toen we aankwamen was ik uiterst verbaasd dat onze sleutels werden ingenomen. Daar is Peter namelijk helemaal geen voorstander van en op dat moment zag onze auto er nog een stukje beter uit dan nu, na nog 2 jaar mishandeling door onze dames.

We hadden alleen geen keus meer, want als we niet akkoord gingen zouden we geen parkeerplaats hebben en 2 uur later vertrok onze vlucht. Bij terugkomst zat er een kras op één van de deuren en de scheldkanonnade van de uitbater en de dreigementen van uren wachten, om uit te zoeken wiens schuld dat uiteindelijk was, kunnen we ons beiden nog herinneren als de dag van gisteren. Zo wil je echt niet terug komen van vakantie en dus is het afgeven van de sleutels sindsdien een nog grotere no-go voor ons. Goedkoop parkeren zonder de sleutels af te geven is dus nu onze missie en dat is nog niet zo eenvoudig.

Toch gevonden!

En dan vind ik via een vergelijkingssite toch een heel betaalbare optie. Net wat verder van Schiphol, bij Aalsmeer, maar met 12 minuten nog steeds prima voor ons. De recensies zijn goed en op de website staat duidelijk aangegeven: “Vervolgens parkeert u zelf uw auto en houdt u de sleutels bij u”. Na de boeking sla ik alle documenten op en op de ochtend van vertrek regel ik nog gauw de betaling, die ik blijkbaar nog niet had voldaan, maar waarvan ik ook verder geen herinnering had ontvangen.

Of toch niet?!

Als de bevestiging van de betaling en de uiteindelijke voucher, samen met de algemene voorwaarden, binnenkomen ben ik met stomheid geslagen. In de voorwaarden staat “Bij aankomst dienen de autosleutels te worden afgegeven aan de medewerker van 24:7parking.” Ik schrik, want ik vraag me af of ik dan toch ergens een vergissing heb gemaakt. Peter is not amused als ik hem vertel wat ik gevonden heb. Hij laat me ook nog even lezen dat schade aan je auto, bij afgifte van je sleutels niet gedekt wordt door het bedrijf waar je parkeert en ook niet door je verzekering, als je alleen een WA verzekering hebt zoals wij.

Schade ontstaan op het parkeerterrein wordt niet gedekt door een WA verzekering of WA+ beperkt casco. Dat is overigens ook zo als je zelf je sleutel bij je houdt. Datzelfde geldt voor autodiefstal. Goed om rekening mee te houden.

Snel bel ik het telefoonnummer dat op de voucher staat. Een vriendelijke stem vertelt me dat ze de voorwaarden onlangs hebben aangepast, omdat ze op deze manier veel meer auto’s kwijt kunnen en eventueel auto’s kunnen verplaatsen als je Vlucht vertraging heeft en je pas een dag later terug komt bijvoorbeeld. Ik geef aan dat ik juist had gezocht naar een plek waar we de sleutels niet hoeven afgeven en dat ik dat toch op de site had zien staan en dat het zelfs op dit moment nog op de site staat.

goedkoop parkeren SchipholDe informatie op de site blijkt niet meer te kloppen

Eind goed, al goed

Er is begrip aan de andere kant van de lijn en bij wijze van uitzondering mogen wij onze sleutels dit keer bij ons houden. Maar ergens bekruipt me het gevoel dat ik me, die vorige keer in Duitsland, ook niet vergist had. Als ik het nakijk zie ik dat hetzelfde bedrijf ook nu nog gewoon online heeft staan dat je de sleutels bij je mag houden en dat ik nog steeds goedkoop parkeren zonder sleutelafgifte kan boeken hier!

24:7Parking heeft echter, nadat we weer thuis zijn gekomen, de informatie op de website aangepast. Er staat nu duidelijk bij dat je de sleutels moet afgeven. Een plusje voor dit bedrijf, waarover ik al een goed gevoel had door de reactie aan de telefoon én omdat de extra service ook super is. Een dag nadat we flinke vertraging hebben opgelopen op de heenvlucht krijgen we een mailtje om ons op de hoogte te stellen dat we recht hebben op schadevergoeding en dat zij die voor ons (gratis) kunnen claimen. We hebben het uiteindelijk zelf geregeld met de airline, die hiervoor een speciaal formulier online hebben staan.

goedkoop parkeren zonder sleutel afgevenOok nu nog staat op de site van Park Am Ring dat je de sleutel niet hoeft af te geven

Ook langer dan 3 uur vertraging en geen externe factor als oorzaak? De kans is groot dat je recht hebt op schadevergoeding. Je kunt dit regelen via een tussenpersoon. Bedrijven als “Vlucht Vertraagd” doen dit graag voor je, maar houden wel 25% van jouw vergoeding als kosten in. Het kost eigenlijk helemaal geen extra moeite om zelf via de maatschappij je geld terug te vragen!
.

Controleer goed en neem een printje mee als bewijs

Wat ik geleerd heb van deze ervaring met parkeren bij Schiphol en onze voorgaande ervaring in Düsseldorf is dat het loont om de voorwaarden van het bedrijf na het boeken door te lezen en te controleren, want wat op de site staat klopt niet altijd met wat je aantreft. Controleer ook of je echt je autosleutel mag houden. Maak een printje van de punten waar het om gaat en neem dat mee, zodat je altijd kan aantonen dat je de sleutel mag houden. Zo voorkom je dat goedkoop parkeren uiteindelijk duur parkeren wordt, omdat je lastminute nog wat anders moet regelen, als je ook de sleutel van je auto niet wilt afgeven. Tenslotte: vertrek je heel vroeg of kom je heel laat aan op Schiphol? Slaap dan in de zeer betaalbare Citizen M, waarbij je in een kleine kamer pal naast de vertrekhal slaapt. Je kunt dan gewoon van de aangeboden transfer van je huurauto gebruik maken en slaapt zo’n beetje óp Schiphol.

Goedkoop parkeren Schiphol of andere luchthaven .. wat is jouw beste tip?

Category: RondreizenVerre Reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


26 comments

 1. Deze zomer ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Wij zijn gaan vliegen vanaf Schiphol wat wij vaker doen. Hier kan je goedkoop en snel een vlucht pakken naar het buitenland. Voor de parkeerplekken was het wel een opgave. Het is oprecht moeilijk om een goedkope en veilige parkeerplek te vinden. Uiteindelijk is het mij wel gelukt met een vergelijkingswebsite.

  1. Zeker in de zomervakantie zal het lastig zijn. Dan gaan wij zelf meestal met eigen auto op pad, dus dan valt het “probleem” mee.

 2. Op Schiphol hebben we nog nooit onze sleutels af hoeven geven. Maar daar zijn we de afgelopen jaren ook niet met de auto naartoe gegaan, omdat we in Amsterdam woonden. Wellicht is het de laatste jaren veranderd. Op Eindhoven Airport wel een keer, maar gelukkig geen gedoe en geen schade! Wel goede tips trouwens!

  1. Wat heerlijk, om zo dichtbij Schiphol te wonen. Hoewel ik onze plek op minder dan een uur vanaf 3 luchthavens ook erg fijn vindt.

 3. Wij hebben op Schiphol een paar keer gekozen voor valet parking, dus dan geef je sowieso je sleutels af. Je parkeert hier je auto heel dichtbij de vertrekhal, ideaal natuurlijk! De kosten lagen maximaal een tientje hoger dan bij parkeren op P3, dus dat vonden we de moeite waard. Inmiddels zijn de tarieven flink omhoog gegaan, dus de laatste keer stonden we weer op P3. Ooit stonden we bij Aalsmeer, maar dat was zo vaag allemaal dat we er stress van hadden. Nooit meer dus! Als we terug komen na een intercontinentale vlucht, dan nemen we meestal de trein. Wel zo veilig 😉

  1. Dat laatste klopt helemaal.. soms rijden we na een lange vlucht naar huis, maar zijn we zo moe. Toch kiezen we juist dan vaak voor de auto, want dan met vermoeide kinderen nog in de trein (met overstap) is ook niet lollig en in de auto kunnen ze lekker slapen.

 4. Wat raar dat je sleutels moet afgeven! Zou ik echt nooit doen. Balen dat de auto beschadigd was. Ik ga altijd met de trein en als dat niet gaat, brengen mijn ouders mij naar Schiphol.

  1. Het is steeds vaker gebruikelijk dat je de sleutels moet afgeven. Wat fijn dat je soms een lift kan krijgen naar Schiphol, dat is helemaal perfect natuurlijk. 🙂

 5. Wat balen dat er een kras zat op jullie auto. En dan ook nog zo’n vervelende discussie, dat maakt het thuiskomen opeens een stuk minder leuk. Wij wonen vlak bij Schiphol en worden eigenlijk altijd even afgezet bij de luchthaven. Mocht je voor de volgende reis nog een parkeerplaats zoeken, je mag hem altijd bij ons parkeren. Gratis en je mag de sleutels meenemen. 🙂

 6. Ik zou ook echt niet mijn sleutel af willen geven, lees daar zoveel rare dingen over! Moet dit jaar 2 keer parkeren bij Schiphol en ben er toch wat huiverig voor.

  1. Inderdaad, van die verhalen dat ze een rondje gaan rijden met je auto ofzo.. daar wordt je niet vrolijk van. Ik check daarom vooraf altijd reviews, maar in Düsseldorf was dat in orde en hadden we zelf toch nog een negatieve ervaring.

 7. Los van de krassen: ik heb ook wel eens op tv gezien dat sommige louche bedrijven zelfs echt rondjes gaan rijden in je auto. Dat is helemaal schandalig!

  Zelf heb ik nog nooit m’n sleutel hoeven afgeven.

  1. Inderdaad, dat heb ik ook weleens zien langskomen.. vandaar dat ik altijd eerst reviews check. Wij kijken vanaf nu echt weer goed of het niet met sleutel afgeven is en maken een kopie van de info als ik geboekt heb!

 8. Goedkoop parkeren op schiphol is er niet bij! Het kan wel veel geld schelen als je de aanbiedingen afwacht. Ik heb nog nooit ergens mijn sleutels in moeten leveren…gelukkig…dat zou ik heel vervelend vinden en zou iig mijn meterstand opschrijven…hahaha

  1. Wachten kan soms inderdaad schelen.. uiteindelijk was P3 last minute net zo duur als wat we nu betaald hebben.. zagen we vlak voor vertrek.

 9. Jeetje dat lijkt mij ook niet zo fijn. Heb ooit mijn auto buiten het vliegveld geparkeerd (België) en mocht gelukkig mijn autosleutels bij houden. Heb toen ook overal foto’s van gemaakt voor eventuele schade. Handig artikel verder om mensen er bewust van te maken.

 10. Jeetje wat een gedoe inderdaad! En wat vervelend dat je toch je sleutels moet afgeven, op zo’n moment sta je echt machteloos want ja, je moet toch met die vlucht mee. Belachelijk dat ze daar misbruik van maken. Gelukkig kwam je er bij Schiphol op tijd achter! Wij gaan ook meestal met de trein of we laten ons brengen, dat is helemaal luxe 🙂

  1. Inderdaad, als je er achter komt is het dan te laat. Maar inderdaad mazzel dat we het bij Schiphol thuis al in de gaten kregen. Met 2 kan een lift nog handig zijn, maar met 4, waarvan 2 in autostoel, is het wat onpraktisch.. zeker als je ouders niet in de buurt wonen. 🙂

 11. Sleutels afgeven zou ik nooit van m’n leven doen, ik geef Peter groot gelijk. Wij parkeren de auto altijd op Schiphol, al moet ik wel zeggen dat we een voordeeltje hebben. Het kantoor waar Roel werkt staat namelijk op Schiphol. Heel fijn dat we daar gratis kunnen parkeren.

 12. Ik parkeer eigenlijk altijd bij Quickparking. Super tevreden over en je hoeft geen sleutels in te leveren. De transfer bus rijdt zeer frequent dus je hoeft nooit lang te wachten. Aanrader voor de volgende keer 😉

 13. Ik probeer parkeren bij Schiphol altijd te vermijden en van een lokale luchthaven te vliegen. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Ik heb op Schiphol ook wel eens mijn sleutels afgegeven en dat was prima gegaan. Misschien is het een fijner gevoel als je all-risk verzekerd bent? Ook heb ik wel eens een hotel genomen waar de auto dan gratis mocht blijven staan. Dat was uiteindelijk goedkoper dan parkeren bij Schiphol. Maar als het even kan pak ik, net als jullie, de trein. Dat vind ik wel zo relaxed en ik heb dan ook al meteen het vakantiegevoel.

  1. Wij vliegen ook nog zelden vanaf Schiphol. Binnen Europa kiezen we meestal voor Eindhoven of Weeze.. dichterbij en een stuk voordeliger.. ook met parkeren. All risk verzekeren voor een auto van 8 jaar oud? Beetje zonde denk ik. 🙂