weekend weg aan zee met kinderen - bij de boer

Geweldig weekend weg aan zee met kinderen – bij de boer

Zin in een geweldig weekend aan zee met kinderen en fan van slapen bij de boer? Wij hebben dit vorig weekend voor het eerst mogen ervaren en ik kan er alleen maar lyrisch over zijn. Wellicht dat de onverwachte kans om toch in de meivakantie even eruit te zijn, in combinatie met het heerlijke lentezonnetje, me extra enthousiast heeft gemaakt. Toch is de mix van zee en strand én luxe kamperen aan de rand van de duinen met een heel scala aan dieren binnen handbereik echt een winner. Voor onze kinderen kon het weekend in elk geval niet meer stuk.

Een compleet andere meivakantie dan gepland

Een paar weken vóór de meivakantie moet ik alle accommodatie voor onze roadtrip door Frankrijk en Noord-Spanje annuleren. Door het Coronavirus is het niet mogelijk om rond te reizen. Zo jammer, want we zouden eindelijk eens het concept slapen bij de boer gaan uitproberen en hebben twee keer een lang weekend op een agriturismo in onze route opgenomen. Het leek me zo leuk voor de meiden om het boerenleven van dichtbij te kunnen zien en meebeleven en al die dieren om zich heen te hebben, om lekker te knuffelen. Een paar dagen voor ons eigenlijke vertrek is het heerlijk weer en krijg ik een ingeving. Wat als we toch een weekendje weg gaan, in een accommodatie met eigen sanitair en veel privacy. Lekker aan zee, zodat we door de duinen en over het strand kunnen struinen en verder met niemand rekening te hoeven houden.

struinen door de duinen naar zeestruinen door de duinen, onderweg naar zee

Weekend weg aan zee met kinderen en slapen bij de boer

In mijn zoektocht naar een geschikt verblijf voor een weekend aan zee kom ik bij toeval dat leuke, lokale plekje tegen bij de boer. Het gezin in Noordwijk biedt een grote, smaakvol gedecoreerde stacaravan in hun mooie tuin aan. De zee en het strand zijn slechts tien minuten lopen door de duinen. Volgens de omschrijving en foto’s zijn er paarden, geiten, kippen en konijntjes. Bij aankomst blijkt er ook nog een poes met kittens te zijn, een geweldig leuke bonus voor de meiden.

Eigenlijk had ik het idee van slapen bij de boer al in de koelkast gezet, maar als ik dit plekje tegenkom stuur ik een berichtje of ze gasten kunnen ontvangen. Dat kan, maar wel een dag later dan gepland. Zodoende gaat ons weekend aan zee van zaterdag tot maandag zijn. Ach.. we hadden toch geen andere plannen. 😉 De sleutel zal in de deur hangen bij aankomst en als je dat prettig vindt, hoeft er geen enkel contact met de eigenaars te zijn.

zoveel dieren - slapen bij de boerZoveel dieren om te knuffelen als je gaat slapen bij de boer

Perfecte accommodatie voor kinderen

Als we die zaterdagmiddag aankomen in Noordwijk, zien we de stacaravan achter het huis staan, pal tegenover het duingebied en aan de rand van akkers vol kleurrijke tulpen. Het huisje is duidelijk met zorg ingericht in een romantisch rozenthema. Ondanks dat het een stacaravan is, krijg je er een luxe gevoel bij. Overal liggen lekkere dekentjes en kussens en in de keuken is alles aanwezig wat je nodig hebt. De kinderen hebben echter weinig oog voor hoe mooi dit plekje is. Ze springen al op de reuzetrampoline, aaien de konijnen in het hok ernaast en lopen naar de paarden in de wei achter ons huisje. De kip die komt langs tokken, blijkt een echte knuffelkip. Ze laat zich oppakken en zit zelfs op schoot!

Dit huisje bij de boer aan zee is hier het enige huisje. Juist dat vind ik zelf wel een beetje de charme. Ik houd van dat kleinschalige. Daardoor is slapen bij de boer hier alleen niet altijd beschikbaar. Op Boerenbed vind je hele gave accommodatie bij de boer in tenten en op de leukste boerderijen en Nederland en elders in Europa! Voor als deze boer aan zee volgeboekt is.

sfeervol ingerichte accommodatie bij de boerSfeervol ingerichte accommodatie

Achter de tuin staat een grote kas, waar het heerlijk warm is. Het zwembad dat er in een hoek staat, wordt dan ook zeker uitgeprobeerd. Ook de stallen, achter de kas, worden veelvuldig door onze kinderen bezocht. Er staan daar nog meer konijntjes, die ze onder belangstelling van de grote Sint-Bernard hond van de familie vertroetelen. Ze mogen de eigenaresse ook helpen om de paarden te verzorgen en naar de wei te brengen, een taak die ze met veel trots doen. Hun geluk kan niet op, als blijkt dat ze ook nog een rondje op één van de paarden mogen rijden. Voor kinderen die al goed kunnen paardrijden zijn hier volop mogelijkheden om dat te doen.

Catharine, de eigenaresse, is dol op paarden en is veel bezig met alle dieren op en rond de boerderij. Zouden jij of je kinderen graag willen paardrijden, dan is het verstandig om daar vooraf naar te informeren. Zo is het makkelijker om dingen in te plannen.

paarden verzorgen bij de boerpaarden verzorgen bij de boer

Bollenvelden op een steenworp afstand

Echt helemaal bij de boer slapen doe je hier niet, want het is de bloembollenteelt waarvan hier geleefd wordt. Direct achter de stallen zijn uitgestrekte akkers vol tulpen. Wat een geluk dat een deel van die kleurenpracht nog in tact is, op het moment dat wij hier zijn. Deels zijn de tulpen al gekopt, een enigszins dramatisch gezicht, al die mooie bloemen zo triest op de grond. Prachtig om te fotograferen.
Aangezien je hier op minder dan een kwartier van Lisse zit, kun je van half maart tot half mei ook een dag naar de Keukenhof gaan. Onderweg kom je heel veel meer bloembollenvelden tegen en kun je jezelf helemaal uitleven met de fotocamera. Eerder vonden we de provincie Noord-Holland ook al zo mooi in deze periode.

Naast de tulpenvelden vind je in de omgeving van Lisse en Noordwijk ook Narcissen en Dahlia’s. Op de akkers van deze families kun je ze bezoeken met toestemming. Boek daarvoor een georganiseerd bezoek via hun website.

bollenvelden NoordwijkBollenvelden in de omgeving van Noordwijk

Weekend weg aan zee met perfect weer

Doordat er zoveel te doen is voor de kinderen bij de accommodatie zelf, vergeten ze zelfs dat we eigenlijk een weekend weg aan zee gepland hadden. We moeten de dames echt losweken om ze mee te krijgen voor een struintocht door de duinen en naar zee. En dat terwijl het onbewolkt en heerlijk warm is. Emmertjes en schepjes vinden we in de speelgoedkist bij ons huisje en als we eenmaal op het strand zijn, bouwt de één daar de mooiste kastelen mee. De ander snijdt met haar nieuwe zakmes poppetjes, lekker uit de wind in de duinen. Drie heerlijke dagen lang genieten we elke keer weer van zon, zee en strand. Ondanks dat het maar een paar dagen zijn, hebben we het gevoel veel langer weg geweest te zijn.

Deze accommodatie bij de boer en de zee is net buiten Noordwijk. De Space Expo is vlakbij en lijkt me een tof museum met kinderen. Ook een bezoek aan Noordwijk zelf en andere badplaatsen, wat verder weg, zijn fijn. Als na de Coronacrisis alles weer open is, kun je hier met gemak een paar dagen langer doorbrengen.

weekend weg aan zee met kinderenHeerlijk weekend weg aan zee met kinderen

Ook een weekend weg aan zee met kinderen

Het leuke huisje bij de boer, waar wij verbleven, is best populair. Logisch! Zeker als je hier wilt verblijven in de tijd dat de bollenvelden in bloei staan, zul je vroeg moeten boeken. De familie is van plan een tweede stacaravan in te richten, achter de kas. Dan heb je uitzicht over de eindeloze rijen gekleurde tulpen. Is er geen plek op de dagen dat jij graag naar zee wilt? Dan is er niet zo ver hier vandaan, aan dezelfde weg, nog dit erg fijne en relaxte vakantiehuis met twee slaapkamers. Of kies voor een huisje pal OP het strand, dat is helemaal te gek natuurlijk. Deze huisjes in Bloemendaal zijn klein, maar heel erg fijn. Op het parkje is een speeltuin voor de kinderen en een restaurant. Net iets noordelijker kun je ook geweldig slapen pal AAN het strand, in een strandhuisje in Wijk aan Zee. Wil je behalve je kinderen ook je hond meenemen? Bekijk dan zeker deze 23 huisjes aan zee waar de hond mee naartoe mag!

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

2 reacties op “Geweldig weekend weg aan zee met kinderen – bij de boer

  1. Janet zegt:

    Wat een lekker alternatief. Het is helaas geen Frankrijk en Spanje, maar het ziet eruit alsof jullie ook hier in Nederland een heerlijk weekend hebben gehad. Overnachten bij de boer ziet er helemaal niet slecht uit! 🙂

    • Yvonne zegt:

      Klopt, we hebben een heerlijk weekend gehad daar. Zo leuk, dat we een week later nogmaals een weekend bij de boer zijn gaan logeren. Daarvan binnenkort een blog denk ik. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *