Fotogenieke Fjorden

Fotogenieke Fjorden

Noorwegen is hét land van de fjorden. Voor we er geweest waren hadden we nog nooit natuur gezien die zo grillig en bijzonder is als die in Noorwegen. Neem dus zeker genoeg geheugenkaartjes mee als je die kant op gaat. Zoals sommige mensen in Zuid-Europa of Azië gaan eilandhoppen zo gingen wij in Noorwegen fjord-hoppen. In een relatief kort tijdsbestek kun je hier verschillende van deze steile, fotogenieke inhammen zien. Wij vonden: hoe noordelijker hoe spectaculairder. Aangezien we er wel van houden om de spanning een beetje op te bouwen zie je hier plaatjes van de Noorse fjorden van Zuid naar Noord. 🙂

In Noorwegen kun je behalve de fjorden, die met name in de zomermaanden schitterend zijn, ook heel goed een ander natuurfenomeen fotograferen: het Noorderlicht. Ga daarvoor juist in de wintermaanden deze kant op!

Eidfjord

Dit lieflijke fjord is een heerlijke plek om te wandelen of bootje te varen. Vlakbij het je de Vøringfossen, één van de spectaculairste watervallen van Noorwegen. Nou zijn wij niet zulke waterval-liefhebbers, het blijft immers vallend water, maar deze is, in combinatie met het aan de top gelegen Fossli hotel wel bijzonder interessant.

Eidfjord NoorwegenEidfjord

Naeroyfjord

Het Naeroyfjord is een zijtak van het bekende Sognefjord. Ook deze rustige en prettige omgeving is uitermate geschikt om te wandelen, maar vergeet zeker ook niet om er met de auto op uit te trekken naar de Aurlandsvegen. Deze steile bergweg laat je vanaf steeds hogere uitzichtpunten genieten van het fjord en steekt uiteindelijk een ruig stuk hoogland over, waar de enige geluiden de wind en de schapen in de verte zijn.

Naeroyfjord NoorwegenNaeroyfjord

Nordfjord

Wij vonden hier vooral het Loen-dal erg mooi. Vanaf het kerkje in Loen heb je een mooi uitzicht over het fjord en van daaruit kun je omhoog rijden naar de Kjenndalsbreen gletsjer. Halverwege de gletsjer kwamen in 1905 en 1936 enorme stukken rots naar beneden, door de daarop volgende vloedgolf kwamen 135 mensen om het leven. Voor het kerkje in Loen staan hiervan 2 gedenkstenen en in de kerk vind je foto’s en info.

Nordfjord NoorwegenNordfjord

Geirangerfjord

Geirangerfjord is een hoogtepunt van elk bezoek aan Noorwegen, maar dit weet de rest van de wereld ook. Het was er dan ook druk met andere toeristen. Vanaf verschillende uitzichtpunten aan beide kanten van Geiranger heb je steeds een iets ander zicht op het fjord met zijn steile wanden en witte cruiseschepen. Deze schepen zien er van bovenaf haast onnatuurlijk en buiten proporties uit.

Geiranger FjordGeirangerfjord

Romsdalsfjord

Niet het Romsdalsfjord zelf is enorm spectaculair, maar wel de Trollstigen, de bergachtige weg vlakbij het fjord. De haarspeldbochten zijn bizar en je verwacht hier elk moment een trol de hoek om te zien komen. Bovenaan de Trollstigen is een nieuw uitzichtplatform gebouwd, waar je via een houten vlonderachtige trap naartoe loopt.

TrollstigenTrollstigen, één van de meest spectaculaire wegen van Noorwegen

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

2 reacties op “Fotogenieke Fjorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *