ervaringen Etihad met baby en peuter

Ervaringen Etihad met baby en peuter

Afgelopen jaar vlogen wij met Etihad met baby en peuter naar Sri Lanka in 2 etappes en ook retour in 2 vluchten. Officieel vlogen we trouwens met een peuter en een bijna peuter, maar voor een luchtvaartmaatschappij zijn kinderen tot 2 jaar, die op schoot reizen bij hun ouders nog baby. Etihad Airways heeft de naam een kindvriendelijke maatschappij te zijn, maar de reden dat we kozen om met ze te vliegen had meer met de ticketprijs van doen dan met of ze wel of geen kindermenu’s serveren of spelletjes uitdelen aan boord. Toch werd ik meteen na het boeken best enthousiast bij de melding dat Etihad blijkbaar op elke vlucht een flying nanny aan boord heeft en ik kreeg meteen visioenen van geschminkte kinderen in een miniballenbak, ergens achterin het vliegtuig, terwijl papa en mama een wijntje drinken in hun luie, comfortabele stoel. Of dit beeld enigszins overeenkomt met de werkelijkheid? Hier vertel ik je mijn ervaringen Etihad met baby en peuter.

Eerste kennismaking met Etihad

Als we op de luchthaven door de security check zijn en wat gehaast onze gate naderen, omdat het druk was op de weg en we dus wat aan de late kant zijn zien we al van verre dat het er druk is. Dat blijkt bij Etihad geen probleem. Zodra een medewerker ons in het vizier krijgt worden we uit de rij gepikt en mogen we met de vriendelijk lachende dame meelopen. Bij Etihad zijn baby, peuter en kleuter meteen vanaf het begin koning en zo kunnen we toch als eersten aan boord. Ook bij het boarden in het nog lege vliegtuig worden wij, maar vooral de kinderen, als een soort koninklijke gasten welkom geheten. Wow!

ervaringen Etihad met baby en peuter vertrekNog even snel kijken naar ons vliegtuig en dan aan boord

Als we bij onze stoelen komen weten we niet wat we zien. Alles in dit vliegtuig, een gloednieuwe Dreamliner, glimt en de plekjes zijn allemaal bepaald niet krap, maar onze eigen beenruimte is wel bizar groot. We zitten pal achter één van de tussenwandjes waar ze de baby wiegjes aan ophangen, een plek die Etihad blijkbaar voor families reserveert, want hier zitten we alle 4 de vluchten. Zelfs als we onze benen languit strekken raken we het tussenschot nog niet, wat een luxe. Welkom bij Etihad.

Ervaringen Etihad aan boord

Een nadere inspectie van onze zitplekken leert ons dat we in een ultra-modern vliegtuig zitten, met usb-aansluiting om je telefoon op te laden en een gewoon stopcontact voor de laptop onder de stoel. De raampjes kunnen verduisterd worden met een knopje in plaats van het gebruikelijke hardplastic schuifraampje en de stoelen voelen als luxe fauteuils. Op 2 van onze 4 vluchten zitten we in zo’n fijne Dreamliner, niet slecht!

Het personeel aan boord is vriendelijk en beleefd. Ze doen hun werk erg accuraat en ook voor de kinderen is er geregeld even extra aandacht.

Het sanitair ziet er tiptop uit en is bij ieder bezoekje schoon en netjes. Tussendoor wordt er vaak met drankjes rond gelopen en af en toe komt er een kleine versnapering. De echte maaltijden zijn prima, ook al bedanken onze kinderen (zoals meestal in het vliegtuig) voor het meeste ervan. Onze jongste at al tijden met de pot mee tijdens deze reis, maar voor jonge baby’s heeft Etihad speciale babymaaltijden aan boord en je kan voor kinderen ook vooraf een speciale kindermaaltijd bestellen. Die zag er trouwens echt goed uit, zelfs met frietjes!

ervaringen Etihad beenruimte en nieuwe DreamlinerEerste indrukken Etihad: Gigantische beenruimte, luxe, nieuw vliegtuig en een super ontvangst

En dan de flying nanny van Etihad

Zodra we zitten staat ze naast ons. De flying nanny, eigenlijk gewoon één van de stewardessen, maar herkenbaar aan een gekleurd shortje en de entertainmentpakketjes voor de kinderen. Onze oudste, met eigen stoel, krijgt meteen zo’n leuk pakketje met stickertjes, boter-kaas-en-eieren, kleurpotloodjes en een kaartspelletje. Wat we dan weer een beetje flauw vinden is dat onze jongste, nog net geen 2, niet zo’n pakketje krijgt, want ze is nog een baby. Inderdaad vliegt ze voor het baby tarief mee, maar het was wel heel sneu dat zij niks had, terwijl haar grote zus zo’n leuk cadeautje kreeg. De flying nanny deed daar ook een beetje snibbig over toen ik ernaar vroeg, dus één klein minpuntje voor Etihad. 🙂 Verder hebben we de flying nanny niet meer terug gezien, behalve om te informeren naar de huilende baby van onze achterburen.

Prima entertainment

Onze kinderen slapen amper in vliegtuigen. Ook niet toen ze baby waren. Dan duurt zo’n intercontinentale vlucht best lang. Gelukkig heeft Etihad echt een top entertainment systeem, de zogenaamde E-BOX. Een heel scala aan spelletjes en de nieuwste films voor jong en oud, inclusief van alles van Disney en een heel scala aan tekenfilmpjes. Onze peuter heeft zich daar uitstekend mee vermaakt. En wij zelf ook trouwens.

ervaringen Etihad met baby en peuter entertainmentVoor kinderen van alle leeftijden biedt Etihad genoeg entertainment

Ergens halverwege de eerste vlucht wilde de jongste toch graag een uurtje lekker liggen, en zelfs de oudste deed een tukje. We hadden voor haar daarom op de riante beenruimte voor ons op de grond een bedje gemaakt op een dekentje. In een mum van tijd stond er toen een dame naast ons om te vertellen dat dit niet hygiënisch was. Toen ik antwoordde dat ik er daarom ook een dekentje onder had gelegd werd me duidelijk te verstaan gegeven dat onze dochter daar toch echt weg moest. Tweede minpuntje. 😉 Dit minpuntje werd overigens meer dan goed gemaakt toen onze peuter werd uitgenodigd om in de cockpit te kijken en werd overladen met chocolaadjes net na de landing.

Ervaringen Etihad met baby en peuter: ons oordeel

Al met al waren wij heel tevreden over de service aan boord en het comfort van de vliegtuigen. Vooral de langere vluchten met de Dreamliners waren perfect. De ontvangst bij de gate en ook aan boord hebben wij als heel kindvriendelijk ervaren, maar tijdens de vlucht viel de flying nanny wel wat tegen. Ze had eigenlijk dezelfde taken als de andere bemanningsleden, maar deelde tussendoor snel wat vermaak uit voor de kinderen. Jammer ook dat er zo snibbig werd gereageerd op het kinderpakketje dat onze “baby” niet kreeg en op het moment dat ik tegensputterde toen ze van de grond af moest. De bemanning was niet meer of minder vriendelijk naar onze kids dan gemiddeld, maar deed hun werk prima. Onze conclusie: Etihad is een fijne maatschappij om met of zonder kinderen mee naar Azië te vliegen.

Etihad met baby en peuter plus en minEtihad met baby en peuter: onze + en _ ervaringen naast elkaar

Etihad met baby

Omdat vliegen met baby toch altijd ietsje meer haken en ogen heeft nog even een aantal puntjes daarover op een rij:

 • Indien beschikbaar krijg je een zitplaats achter de tussenwand met de optie van een bassinet.
 • Is je baby jonger dan 10 maanden en lichter dan 10 kilo? Dan kan een bassinet vooraf geboekt worden.
 • Baby voeding is aanwezig, maar geef uiterlijk 24 uur voor vertrek je wensen door, om teleurstelling te voorkomen.
 • Voor je baby mag je gratis 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo meenemen.
 • Geen zin om je baby tijdens een lange vlucht op schoot te houden? Een baby van ouder dan 6 maanden mag in een speciaal goedgekeurd autostoeltje worden vervoerd. Je betaalt dan uiteraard de extra stoel (kindertarief).
 • Naast een autostoeltje mag ook een buggy kosteloos mee, meestal tot de gate, waarna je hem afgeeft om onder in het ruim te gaan.

Vlieg je met Etihad met baby en boek je geen eigen stoel voor je kindje? Dan geldt:

 • De baby zit op schoot bij één van de ouders.
 • In tegenstelling tot Egypt Air krijgt elke baby gewoon een babygordel.
 • Voor de baby betaal je ongeveer 10% van het volwassen tarief plus belastingen.

Jij wel eens gevlogen met Etihad met baby en peuter? Of oudere kinderen? Hoe is ’t jullie bevallen?

Ga naar al mijn Kids blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

10 reacties op “Ervaringen Etihad met baby en peuter

  • Yvonne zegt:

   Zelf heb ik nog niet met Emirates gevlogen, maar de meeste mensen zijn daar NOG positiever over… dus ben erg benieuwd eigenlijk!

 1. Carolien zegt:

  Onze ervaringen met vliegen en crew zijn ook wisselend. Maar vaker wel dan niet kindvriendelijk moet ik zeggen. Inderdaad beetje kortzichtig van dat pakketje. Bij ons werd meestal gevraagd of en wat ze dan leuk vond (als er keuze was). Dat op de grond liggen snap ik wel, het is niet zo veilig, als ik dan denk aan dat vliegtuig met turbulentie…ik hou mijn gordel altijd om

  • Yvonne zegt:

   Sinds een tijdje terug dat vliegtuig met die heftige turbulentie zoveel gewonden had moet ik zeggen dat ik er ook weer even meer bij stil sta. De afgelopen vlucht dus zelf de gordel om gehouden en de kinderen ook zoveel mogelijk…

 2. Esther zegt:

  Wat een goede ervaring hebben jullie gehad. Fijn dat jullie eerst aan boord mochten en dat jullie zoveel beenruimte hadden. En een flying nanny? Haha, hoe verzinnen ze het. Kan die ook mee tijdens de reis 😉 Beetje jammer dat de kleinste niks kreeg inderdaad.

 3. Kelly zegt:

  Ik heb nog nooit gevlogen met Etihad, maar de stoelen (en ruimte) zien er prima uit. De Flying Nanny heb ik ook wel eens bij de KLM gezien en zij delen ook alleen maar de kinderpakketjes uit en komen tussendoor even vragen hoe het met de kinderen gaat. Ik snap dat het niet leuk is dat jullie jongste geen cadeautje krijgt. Probeer dat maar eens uit te leggen aan een kind…

 4. Shere zegt:

  Ik had ook verwacht dat de flying Nanny iets meer zou doen. En geen cadeautjes voor de baby Is echt niet leuk. Ik vlieg vaak met klm en meestal krijgen onze peuter en onze baby de kleurtjes. Af en toe alleen onze peuter, dus afhankelijk van de bemanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *