Duinkerke door mijn lens

Duinkerke door mijn lens

Duinkerke is een stad die ons bijzonder verrast heeft, zeker wat fotogeniekheid (is dat een woord?) betreft. Het is echt geen wereldstad met attracties die iedereen op z’n must-see lijst heeft staan, maar het oude centrum rond de haven heeft karakter en de stad is prachtig verzorgd. Zo viel het ons meteen op hoeveel bloemen er overal staan en hangen en dat alles er zo tip top uitziet. Een plezier om met je camera doorheen te struinen! En het strand is in Duinkerke vlakbij, erg fijn om even te ontspannen en nóg meer foto’s te maken.

Duinkerke betekent havens

Duinkerke is een havenstad, dat is meteen na aankomst duidelijk. Wat wij nog niet wisten is dat Duinkerke zelfs de derde haven van Frankrijk is. In het centrum vind je een fotogenieke aaneenschakeling van jachthavens, ophaalbruggen en sluizen. Op het water rondom het historisch centrum van de stad zie je vooral plezierboten, maar er liggen ook een aantal prachtige museumschepen: de driemaster Duchesse Anne en het oude lichtschip Sandettié stelen de show, pal voor het zeevaartmuseum.

Duinkerke havensDuinkerke is een fotogenieke aaneenschakeling van havens, ophaalbruggen en sluizen

De zeehavens van Duinkerke

Iets verder weg liggen de zeehavens van Duinkerke. Wie van Urbex fotografie houdt kan zijn hart hier ophalen, want aan oude gebouwen met afbladderende verf en roestig ijzer is hier geen gebrek. Echt in onbruik zijn de meeste gebouwen niet en in de omgeving rijdt overal verkeer rond, dus je bent ook zeker niet op een verlaten plek, maar de schoonheid van deze rauwe omgeving kan je hier prima vastleggen.

Duinkerke zeehavensDe zeehavens zullen de urbex fotograaf ook weten te bekoren

Sfeer in het centrum

Heb je meer met historische gebouwen die mooi bewaard zijn gebleven? Dan blijf je het best lekker in het centrum van Duinkerke, want hier staan nog verrassend veel monumentale gebouwen die de tand des tijds goed hebben doorstaan. Door de schitterende bloembakken die overal in het centrum staan en hangen krijgt de stad een extra gezellig karakter.

Duinkerke monumenten en bloemenMonumentale gebouwen en bloemen in het centrum

Meer historie

Ook aan de rand van het centrum of net daarbuiten staan veel bijzondere gebouwen. Sommigen bekend, zoals het schitterende gebouw van de Comunité Urbaine, anderen wat minder bekend, zoals het voormalige “Maison du Marin”, een huis waar zeelieden konden slapen als ze in Duinkerke passagierden. Of wat verstopt in een parkje, zoals het pand waar het gemeentelijk aquarium in is gevestigd.

Duinkerke mooie gebouwenGenoeg mooie gebouwen in Duinkerke

Strand van Duinkerke

Het strand is niet ver weg vanuit het centrum van Duinkerke. Pal voor de deur is het zeker niet, want daar zijn de havens, maar in een minuut of 20 loop je naar het strand van Malo-les-Bains. Hier is een boulevard, er staan kleurige strandhuisjes die het geheel een beetje een jaren ’60 vibe geven en de nieuwe appartementen pal aan de kust worden afgewisseld met statige, oude gebouwen die duidelijk al vele vakantiegasten hebben mogen ontvangen.

Ga je net iets verder weg, dan worden de vakantieappartementen ingeruild voor duinen en bunkers. Hier kan je heerlijk uitwaaien in de natuur en tegelijk de geschiedenis van de tweede wereldoorlog proeven, bijvoorbeeld aan La Plage de Leffrinckoucke (dichtbij de stad) of in Bray-Dunes (net wat verder weg). De stranden zijn hier eigenlijk nooit vol en je hebt hier heerlijk de ruimte, ideaal om prachtige wolkenluchten te fotograferen.

Duinkerke strandDe uitgestrekte stranden van Duinkerke

Dieren fotograferen in Fort-Mardijck

In Fort-Mardijck vind je de dierentuin van Duinkerke. Deze kleinschalige zoo is perfect voor wie dichtbij de dieren wil komen en in alle rust wil oefenen met het fotograferen van voornamelijk kleine dieren. Tevens een erg leuk uitje voor wie, net als wij, Duinkerke met kinderen bezoekt.

Duinkerke ZooDe zoo is leuk om dieren van dichtbij te fotograferen

Je ziet: in Duinkerke hoef je jezelf als fotograaf echt niet te vervelen. Je kan hier met je camera alle kanten op. Meer info vind je op deze site.

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

12 reacties op “Duinkerke door mijn lens

  1. Niels zegt:

    Ik had altijd ook gedacht dat de Atlantikwall in duinkerken ook rijkelijk aanwezig was. Heb je die ook nog gezien? Zou voor mij een extra reden zijn om erheen te gaan, naast die urbex havens waar je over verteld en de mooie historische binnenstad. Leuk om te zien dat jullie kinderen zo genieten op reis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *