fbpx
Dinant en Namen in foto's

Dinant en Namen in foto’s

leestijd: 3 minuten

Dinant en Namen zijn op zichzelf al elk erg leuke steden om een weekend door te brengen, maar als combinatie kan je jezelf in Dinant en Namen echt wel een paar dagen vermaken, helemaal als je erop uit trekt in de omgeving. Dat je echt niet ver van huis hoeft om mooie foto’s te maken bewijzen deze steden ook maar eens, ik bleef maar foto’s maken van al die oude gebouwen en de vergezichten vanaf de citadellen. Helaas begaf mijn camera het precies op het moment dat ik wat meer van de sfeer wilde gaan vastleggen, dus mijn Dinant en Namen in foto’s is vooral een beeldverslag van de culturele bezienswaardigheden.

De Citadel van Namen

Onze aankomst in Namen belooft veel goeds. We zien de enorme citadel al van verre liggen, bovenop de heuvel, toch een enigszins dramatisch gezicht. Als we dichterbij komen onderscheiden we de verschillende torens en poorten en terwijl we omhoog rijden over de weg van keien wordt het uitzicht op de stad Namen steeds mooier. Als we later in het treintje rond rijden door de citadel worden we getrakteerd op nog meer fijne vergezichten, zoals dat waarbij we de brug op rijden naar het bezoekerscentrum, op de onderste foto.

Dinant en Namen in foto's - Citadel NamenDe citadel van Namen

Het centrum van Namen

De weinige foto’s die ik van het centrum van Namen heb doen de stad eigenlijk geen recht. Ik zou graag wat meer van de sfeer van de stad laten zien. Je vindt in Namen veel unieke winkeltjes, zoals Belgische steden dat kunnen, ook terrasjes en sfeervolle restaurantjes zijn er genoeg. Tijdens onze rondwandeling door het centrum zien we verder veel mooie, oude gebouwen en de afsluiting van de wandeling over de boulevard Frère Orban gunt ons een blik op de hooggelegen citadel aan de ene kant van het water en eeuwenoude huizen aan de andere kant.

Dinant en Namen in foto's - Namen centrumHet centrum van Namen

Saint-Aubain kathedraal van Namen

We hadden ‘m al gespot vanaf ons eerste uitzichtpunt boven op de citadel: de Saint-Aubain kathedraal. Uiteraard moeten we deze schitterende kerk dan later ook even van dichtbij bekijken. De binnenkant is net zo indrukwekkend als je van buiten verwacht.

Dinant en Namen in foto's - Saint-Aubain NamenDe Saint-Aubain kathedraal van Namen

Rondom ’t centrum van Dinant

Verder naar Dinant. Waar je ook bent in deze stad, bijna overal zie je ‘m staan: die indrukwekkende toren van de Collegiale Onze-lieve-vrouwekerk. Deze kerk en haar toren domineren het stadsbeeld, zelfs als je wat verder van het centrum bent en ook van boven, vanuit de citadel. Een bezienswaardigheid van Dinant die ook een kijkje waard is, maar die je boven de grond niet ziet is de Merveilleuse grot, een druipsteengrot aan de rand van de stad. De meest bijzondere stalactiet van deze grot is de scheefgegroeide, waarschijnlijk veroorzaakt door een zuchtje wind dat door de grot waait, zo vertelt onze gids tijdens de rondleiding.

Dinant en Namen in foto's - rondom DinantRondom het centrum van Dinant

Torentjes in Dinant

Dinant heeft, behalve die ene heel bijzondere klokkentoren, nog genoeg andere mooie torentjes. Verspreid door de stad kom je er heel wat tegen en allemaal bijzonder fotogeniek.

Dinant en Namen in foto's - torentjes in DinantIn Dinant zie je overal leuke torentjes

Burchten en kloosters rondom Dinant en Namen

Rondom Dinant en Namen kan je als cultuurliefhebber je hart ook ophalen. Je vindt er burchtruïnes, kastelen, kloosters en oude abdijen. Sommigen zijn alleen aan de buitenkant de moeite, anderen zijn ook van binnen prachtig om te zien. Mijn persoonlijke favorieten? Het Doornroosjekasteel Château de Vêves, het oude klooster in ’t dorpje Celles en de burchtruïne van Montaigle.

burchten en kloosters rondom Dinant en Namenburchten en kloosters rondom Dinant en Namen

Dorpjes rondom Dinant en Namen

De omgeving van Dinant en Namen is prachtig, ook zonder kastelen en kloosters, bijvoorbeeld langs de Maas. Vooral in de herfst, als het laaghangende zonnetje alles in een gouden licht zet, zijn de rotsachtige heuvels en schilderachtige huisjes aan de rivier bijzonder mooi. Fotogeniek zijn de dorpjes hier eigenlijk allemaal wel, maar een aantal hebben extra charme, zoals Bouvignes-sûr-Meuse en Falaën.

Dinant en Namen in foto's - omgevingOok de omgeving van Dinant en Namen is absoluut de moeite

Wij bezochten Dinant en omgeving met kinderen en maakten op de heenreis en op de terugweg een lange stop in Namen, waar we in die tijd prima de sfeer van de stad konden proeven en de mooie bezienswaardigheden konden bezoeken. Wil je ook naar Dinant en Namen? Dan heeft Wallonië België Toerisme nóg meer info over deze steden en hun omgeving. Wij bezochten Dinant en Namen ook in samenwerking met hen.

Category: BelgiëFotografieStedentrips

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 comments

  1. Vorig jaar was ik de dag voor Kerst bij Namen. Leuke stad en gaaf uitzicht bij de citadel! Echt een aanrader. Dinant hebben we helaas overgeslagen. Ziet er zó gaaf uit!

    1. Ik kan me voorstellen dat het in de kersttijd ook heel mooi is, met alle lichtjes en dan die sfeervolle stad. Nog een keer terug voor Dinant dan. 🙂

  2. Ja, ik ben groot fan van Belgische steden en ook zeker van de Ardennen. Wij komen er dan ook regelmatig en afgelopen jaar in juni besloten we er zelfs onze tweeweekse zomervakantie door te brengen. We zijn toen niet in Namen meer geweest, wel al een keer eerder, en inderdaad een aanrader. Wel zijn we terug gegaan naar Dinant en ook daar heb ik tig foto’s gemaakt van al die bijzondere gebouwen en torentjes. De kans is vrij groot dat we er volgend jaar wel weer een weekend naar toe zullen gaan, nog zoveel te ontdekken daar!

  3. Belgische steden vind ik zo charmant, ook deze 2 mogen zich in dat rijtje voegen. Door de foto’s krijg ik een goed beeld van beide steden. Namen stond al op m’n lijstje en kan ik nu mooi combineren met Dinant. Balen trouwens dat je camera ermee stopte. Echt het slechts denkbare scenario op reis voor een fotografie liefhebber.

  4. Gaaf! Ik hou van dit soort steden. De ligging aan het water maakt ze extra fotogeniek. De binnenkant van de kathedraal van Namen vind ik ook super. Pas fotografeerde ik me nog een ongeluk in al die gave kloosters in Portugal, je weet uit ervaring hoe mooi die zijn. Balen dat je camera er mee ophield, my worst nightmare. Ik kan van alles missen op reis maar de camera is wel echt onmisbaar. Ondanks dat toch veel mooie plaatjes kunnen maken hoor!