Orang Oetan met baby

De Orang Oetan van groot belang!

(foto’s en tekst door Vera)

De Orang Oetan leefde ooit in een groot deel van Zuidoost-Azië. Ze hadden heel veel leefruimte en oerwoud, maar nu leven ze alleen nog maar op Borneo en Sumatra.

Ik reed in de bus door Borneo. Soms was er een prachtig uitzicht,
maar vooral waren er palmplantages heuvel, na heuvel zover je
kon kijken. Ik dacht bij mezelf: “waarom doen mensen dit! ” Er waren ooit
zoveel verschillende diersoorten die daar in dat gebied leefden. En nu
zijn ze allemaal gevlucht, naar de weinige natuur parken die er nog zijn.

kleuter orang oetan

Van de Orang Oetan zijn er nog maar 56.000 over in het wild. Er zijn er
100.000 neergeschoten door jagers, voor illegale handel en voedsel voor de mens. Kan je het voorstellen dat er nog maar 56.000 Orang Oetans over zijn?! Dan denk je misschien van “oh dat is veel, nog 56.000 Orang Oetans”, maar ooit waren er duizenden en nog eens duizenden Orang Oetans.

Ik wil graag geld inzamelen voor Sepilok Orang Utan Sanctuary in Borneo. Daar vangen ze Orang Oetans op. Als ze een waarschuwing krijgen dat iemand een Orang Oetan als huisdier heeft, dan gaan ze daar naar toe om hem op te halen. In het park leren ze weer in het wild te leven. Ze hebben een baby opvang waar ze leren klimmen, daarna komen er nog eens 5 plekken waar ze kunnen leren om in het wild te leven. Als ze er klaar voor zijn om in het wild te leven worden ze overgeplaatst, naar het regenwoud dat nog over is, om daar verder te leven. Je kunt ook Orang Oetans adopteren of geld doneren als je dat liever wil. Ik wil een Orang Oetan adopteren, omdat ik niet wil dat ze uitsterven.

Orang Oetan Sepilok

De mensen die mijn moeders blog al heel lang lezen kennen vast Treelo nog wel. Treelo is ook nu mee op reis met ons, maar heeft nog niks gedaan of gezien. Nu komt hij in actie voor de Orang Oetans. Deze maand kunnen jullie mij foto-opdrachten geven via facebook. Vertel me waar ik een foto moet maken met Treelo en ik ga aan de slag. Bedenk maar wat leuks, bijvoorbeeld op een snorkeltour of op het strand (het moet wel in Borneo of Maleisië te fotograferen zijn natuurlijk). Als je mij een opdracht hebt gegeven, dan post ik de foto ook op Facebook. Je kunt daarna het bedrag dat je wil doneren op de bankrekening overmaken.

Helpen jullie mee, zodat de Orang Oetan niet uitsterft?! Wacht dan niet langer en bedenk nu een opdracht voor Treelo.

Ga naar al mijn Azië blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *