Categorie: Myanmar

Het mooiste Unesco werelderfgoed in Zuidoost Azië

Unesco werelderfgoed in Zuidoost Azië

Zuidoost Azië blijft één van onze favoriete regio’s, vanwege de fascinerende culturen, al het natuurschoon, het heerlijke eten en de lieve mensen. Ondanks dat we ook in Zuidoost Azië graag off the beaten track reizen, hebben we er ook veel hoogtepunten gezien. Het culturele en natuurlijke Unesco werelderfgoed is er minstens even indrukwekkend als in…

Route Myanmar langs highlights en onontdekte parels

route Myanmar langs highlights en onontdekte parels

Myanmar is het minder bereisde buurland van Thailand, dat langzaam maar zeker door steeds meer mensen ontdekt wordt. Welke route Myanmar van haar mooiste kant laat zien is afhankelijk van jouw voorkeuren, maar het zou zonde zijn om alleen highlights te kiezen. Doordat de meeste mensen hun route door Myanmar vooral langs de bekende bezienswaardigheden…

beste route Zuid-Oost Azië kiezen

Hoewel één route Zuid-Oost Azië nooit helemaal kan dekken is het altijd handig om voor vertrek na te denken over hoe je het meeste uit je Zuid-Oost Azië reis haalt. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten wat je belangrijk vindt in een land. Ga je juist voor de natuur, of houd je meer…

10x Zuidoost-Azië must see

10x Zuid-Oost Azië must see

Zuidoost-Azië is hét werelddeel waarin we intensief hebben rond gereisd en veel hebben gezien. Het was liefde op het eerste gezicht. Zuidoost-Azië is heerlijk, in alle opzichten. Lekker eten, gastvrije locals, prima accommodaties voor een prikkie en bovendien hele gave bezienswaardigheden. Op relatief korte afstand valt er hier genoeg te zien. Nou ben ik niet…

Hsipaw – Myanmar op haar puurst

Hsipaw - Myanmar op haar puurst

Hsipaw is een bergstadje in Myanmar, zo’n 200 kilometer ten Oosten van Mandalay, aan de doorvoerroute naar China. Daarom is het een voor Birmese begrippen bruisend handelsstadje, dat wij zelf echter als behoorlijk rustig en afgelegen ervaren hebben. Hsipaw wordt omgeven door heuvels vol rijst en andere gewassen, maar de landbouw is hier nog erg…

Road to Mandalay

the Road to Mandalay

We kunnen er nog steeds niet bij dat Robby Williams een heel lied aan de Road to Mandalay gewijd heeft. Hij móét hier wel met het vliegtuig gekomen zijn, want anders had hij dat toch echt niet in z’n hoofd gehaald. Of hij heeft een hele andere weg gevonden dan die waar wij langs gingen….

Yangon, eerste kennismaking met Myanmar

Yangon

Yangon is één van de grote steden in Azië waar we van te voren niet meteen enthousiast over waren. Toch blijkt het een fijne kennismaking met Myanmar voor wie hier aankomt met een internationale vlucht en er zijn een aantal bezienswaardigheden die eigenlijk niet te missen zijn, perfect om jezelf een dag of 2 te…

Bagan en een bijzondere ontmoeting

Bagan bijzondere ontmoeting

Na een week reizen in Myanmar ontmoeten we in Bagan de oudere Sein Thaung, een rustige man die schijnbaar uiterst gastvrij is voor bezoekers en voor wie geen moeite te veel lijkt om het een ander naar de zin te maken. In Myanmar zijn de grote glimlach en vriendelijkheid een tweede natuur, net als bescheidenheid…

Bijzonder Bagan in foto’s

Bagan

Bagan is de attractie waarvoor verreweg de meeste mensen naar Myanmar afreizen. Als je Bagan bezocht hebt weet je waarom. De hoeveelheid pagodes en tempels is enorm en die eerste aanblik van die gigantische vlakte bezaaid met al deze historische pracht is onbetaalbaar. Wij waren er 4 dagen en nog net voor de massa, zodat…

Myanmar platgetreden? In Pyay niet!

Myanmar platteland

Myanmar is booming. Iedereen wil er graag naartoe lijkt het wel. Maar van Pyay hebben de meesten nog nooit gehoord. Hoogtepunten als Bagan en Inle Lake wil iedereen graag zien nu het land eindelijk meer is opengesteld als gevolg van het formele einde van het militaire bewind. Formeel. Maar dat is een ander verhaal. Myanmar…

De Tempels van Myanmar

de tempels van Myanmar

De tempels van Myanmar bleven jarenlang voor veel toeristen een onbereikbare bestemming, omdat het land door zijn regime van de buitenwereld afgesloten bleef. Steeds een beetje meer werd het land opengesteld en de nieuwe grondwet van 2011, die formeel gezien een einde maakte aan het militaire bestuur, was volgens velen een grote sprong voorwaarts. Hoe…