fbpx
Bad Bentheim - weekend

Bad Bentheim – leuke weekend trip met gezin

leestijd: 4 minuten

Bad Bentheim is voor veel mensen synoniem aan het kasteel dat hier hoog boven het stadje uit torent. Toch is Bad Bentheim meer dan een kasteel alleen. Wij blijven er daarom een heel weekend, om het kasteel, het stadje met haar natuurbad en de omgeving te verkennen. Woon je in Oost-Nederland, dan is een dagtripje naar Bad Bentheim genoeg, maar woon je wat verder, of wil je gewoon in alle rust genieten van wat hier te doen is, dan is een weekend wel zo relaxt.

Duitsland ideaal voor lastminute weekend weg

Vorige maand deden we ook al een lastminute weekend weg bij onze Oosterburen. Toen waren we in de Moezel regio. Dat beviel zo goed dat we nog zo’n zelfde weekend in hebben gelast. Lekker nog een keer weg, tussen de meivakantie en de zomervakantie in. Bad Bentheim leek ons daarvoor prima geschikt. Niet erg ver, niet spectaculair, wel heerlijk rustig, even tijd met familie in een leuke omgeving.

Kasteel Bad Bentheim

Dé highlight van de omgeving is kasteel Bad Bentheim, dat op haar rotsachtige heuvel uitkijkt over de paleistuinen aan de ene en het stadje Bad Bentheim aan de andere kant. Via 2 Middeleeuwse poorten kom je deze burcht binnen en wat meteen opvalt is het formaat van het kasteel en hoe mooi de torens en gebouwen nog in tact zijn. Entree is 5 euro voor volwassenen, kinderen betalen vanaf 6 jaar €3,50.

kasteel Bad BentheimDé highlight: kasteel Bad Bentheim

Je kan kiezen om in kasteel Bad Bentheim op eigen gelegenheid op verkenning te gaan, of om voor 3 euro extra bij één van de rondleidingen aan te sluiten. Een privérondleiding is ook een mogelijkheid, maar kost een stuk meer. Op eigen gelegenheid kan je eigenlijk heel goed voldoende info krijgen.

Als je zelfstandig rond loopt kan je kiezen om eerst in de kasteelvertrekken binnen te kijken, of om meteen de indrukwekkende kasteelmuren te beklimmen. Van hieruit heb je een geweldig uitzicht, dat van boven uit de hoogste toren nog beter wordt. Binnen loop je over prachtige tegelvloeren langs voorwerpen en foto’s uit de afgelopen eeuwen. Verwacht geen enorm uitbundige tentoonstelling, in een uurtje heb je alles wel gezien.

Zoals bij veel kastelen heeft ook kasteel Bad Bentheim jaarlijks haar ridderspelen. Als je de kans hebt is het zeker gaaf om juist in dit weekend naar Bad Bentheim en het kasteel te komen, zeker als je kinderen hebt. Ook in de decembermaand zijn er allerlei festiviteiten, die een bezoek extra sfeervol maken.

weekend kasteel Bad BentheimOp eigen gelegenheid op verkenning

Na het kasteel Bad Bentheim zelf verkennen

Ben je in het kasteel wel uitgekeken, dan is het de moeite om nog een rondje er omheen te maken. Een kleine vijver met schildpadden, net buiten de poort, en een pad rondom de rotsige heuvel leiden naar de paleistuin, met waterpartij en voor de kids wat leuke toestellen om te spelen. Aan de andere kant ligt het centrum van Bad Bentheim met een aantal mogelijkheden voor een terrasje en Kaffee mit Kuchen.

Mocht je meer inspiratie willen, dan heeft collega blogger Marcella heel wat opties verzameld voor een leuk weekend weg. Er staan ook een aantal hele fijne bij, die net als Bad Bentheim niet al te ver weg zijn. Zo ben je in no time even helemaal weg. 🙂

Het zwembad

Je zult het vast al verwacht hebben, maar in Bad Bentheim is ook een zwembad. Dit bekende bad heeft binnen een leuk familiebad (meestal wel druk!) met een speelgedeelte voor de hele kleintjes, een gave megaglijbaan en een klein wedstrijdbad. Ook is er een saunagedeelte. Heb je, net als wij, geluk? Dan is het mooi weer en kan je ook in één van de natuurbaden buiten zwemmen, met duikplanken, een glijbaan, en andere speelmogelijkheden. Van medio mei tot september is het buitengedeelte open. Overigens kan je in Bad Bentheim ook echt kuren, lekker voor als je eens zonder kids op pad wilt.

zwembad Bad BentheimHet zwembad van Bad Bentheim staat garant voor een paar uur leuk vermaak

Parkeren in een zonnig weekend kan lastig zijn in het centrum van Bad Bentheim. Daarom is het handig om de parkeerplaats te gebruiken aan de Funkenstiege, de toegangsweg naar het stadje, aan de voet van de kasteelheuvel. De kleine parkeerplaats rechts is gratis, de grote aan de linkerkant kost 2 euro per dag.

Maar liefst 2 mooie dierentuinen vlakbij Bad Bentheim

Erg leuk is een dag dieren kijken tijdens een bezoek aan één van de twee leuke dierentuinen vlakbij Bad Bentheim. Zowel Naturzoo Rheine als Tierpark Nordhorn zijn geen hele grote, maar wel heel mooi groene dierentuinen. In beide zoo’s vind je veel vogelsoorten en kleine dieren, maar in Rheine ook een behoorlijk aantal apensoorten en in Nordhorn is een heel erg leuk boerderijdieren-deel, in een echte, oude boerderij. Dat laatste is vooral voor jonge kinderen heel erg leuk om te ervaren. Tijdens ons eigen weekendje was er toevallig schapen-dag in de dierentuin van Nordhorn, waar we konden meehelpen om schapen te scheren en de kinderen mochten knutselen met schapenwol.

Tierpark NordhornTierpark Nordhorn is 20 minuten van Bad Bentheim

Net iets verder weg nog meer te doen

Mocht je Bad Bentheim en haar omgeving wel gezien hebben, dan is er aan de andere kant van de grens ook genoeg te doen, ook voor wie Oost-Nederland met kinderen bezoekt. Of combineer het kleine en gemoedelijke Bad Bentheim met het grotere en sfeervolle Münster, als je ook nog een echte Duitse stad wilt meepakken.

Ga jij weleens lastminute een weekend weg bij onze buren? Al eens aan Bad Bentheim gedacht of heb je andere leuke tips?

Category: Duitsland

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 comments

  1. Leuk dat jullie een weekendje Bad Bentheim hebben gedaan! Wij komen er wel regelmatig omdat we vaak even in Gronau moeten zijn vanwege het werk van mijn vriend en dan meestal even naar BB rijden om daar te lunchen of even te kijken bij het Kasteel. Wij vinden Duitsland ook een heerlijke bestemming voor een weekendje of weekje weg. Zo waren we dit jaar nog een weekje aan de Moezel en gaan we in september nog een weekje naar de Saksische Schweiz, in het verleden waren we ook al eens een paar dagen in het Harz en in Mecklenburg Vorpommern, beide prachtige bestemmingen voor een korte trip.

    1. Inderdaad allemaal fijne gebieden voor een korte vakantie bij de buren die je noemt. In de Moezel zijn we nu al 2 keer kort na elkaar geweest, beide in een ander seizoen. Leuk dat jullie geregeld in Bad-Bentheim komen.

  2. Super leuk om te lezen, Yvonne! Bad Bentheim is voor ons nog geen kwartiertje rijden en wij doen het wel eens voor een dagje weg of een middagje wat leuks doen. Achter het kasteel zit ook een leuke speeltuin!

    1. Echt leuk lijkt me dat, als je hier vlakbij woont. Zo hebben wij ook een paar mooie plekken op korte afstand van huis.. heerlijk!