backpack route India

Beste backpack route India 2 wk tot 2 mnd

Welke backpack route India van haar beste kant laat zien is moeilijk te zeggen. Het land is immens en er is zoveel te zien. En er zijn meer dingen die meespelen. Ga je voor het eerst naar India, of heb je er al vaker rond gereisd? Hoeveel tijd heb je? Wil je met jouw backpack route India helemaal doorkruisen, of richt je jezelf liever op een deel van het land, zodat je er maximaal van geniet en niks mist in een bepaalde regio? Voor al die keuzes is er een ideale route en ik vertel je graag hoe je die kiest.

Backpack route India eerste kennismaking

Een eerste kennismaking met India is spannend. Tot welke groep behoor je: de India lovers, of de India haters en wat als je het nou helemaal niks vindt?! Kies er daarom voor om niet te veel in die eerste reis te proppen, zodat je rustig aan kan doen en de tijd hebt om het land te ervaren. India is intens, dat zal niemand ontkennen, pas je backpack route daarop aan. Als je de tijd neemt om te wennen en niet van alles móet, dan is de kans op een toffe reis een stuk groter.

backpack route India - niet te vol programmaJe eerste keer backpacken in India werkt beter als je de route niet te vol propt.

Wil jij tijdens je eerste backpack reis India van haar meest kleurrijke en levendige kant zien en maak je graag meteen kennis met de schitterende cultuurschatten van het Noorden? Dan is een rondreis van 3 tot 4 weken door Rajasthan in combinatie met Agra / Taj Mahal je beste keus. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan je nog een paar dagen Varanasi toevoegen en ook de zandduinen van de Thar woestijn bij Jaisalmer meepakken.

Heb je wat twijfels en begin je liever wat meer mellow? Ga dan naar het zuiden en combineer in jouw backpack route strand en backwaters met theeplantages en natuur. Voeg nog enkele steden toe, waar je de bijzondere, Efteling-achtige Zuid-Indiase tempels en indrukwkkende paleizen kan bezoeken en klaar is Klara.

Een perfecte route voor 3 tot 4 weken Zuid-India is: Bangalore (2) – Mysore (3) –Bandipur national park (2) – Munnar (3) – Madurai (3) – Varkala (3) – Alleppy (2) – Kochi (3).

backpack route India zuidenbackpack route India – het zuiden

Met dit aantal nachten per plaats (tussen haakjes) heb je een reistempo waarbij je niet compleet gesloopt weer thuis komt. Toch zal deze route India in al haar schoonheid en variatie aan je laten zien. Houd er wel rekening mee dat de golven bij het strand van Varkala behoorlijk hoog kunnen zijn en de stroming erg krachtig is. Op een brommertje rond tuffen langs de kust en tussendoor wat tempeltjes zien is een heerlijke afwisseling met lekker chillen op het strand. Als je lekker wilt dobberen, op een luchtbedje in zee, kan je daar beter een andere plek voor uitkiezen.

Reis je in het zuiden van India tijdens de Kerstvakantie? Denk er dan wel aan dat de Indiërs dan zelf ook massaal op pad gaan, zeker hier in het Christelijke zuiden. Het was voor ons bijna onmogelijk om in Munnar nog een betaalbaar en leuk hostel te vinden.

backpack route India - zuidbackpackroute India zuid – Munnar is een verplichte stop!

Noordelijke route uitbreiden, off the beaten track

Ben je in Rajasthan na een maand wel uitgekeken op de belangrijkste highlights? Dan is er zeker genoeg om je nog minstens een tweede maand bezig te houden! Zo vind je tussen Delhi en Jaipur een hele regio vol onontdekte schatten. In Shekhawati zie je nog het leven zoals het al vele eeuwen wordt geleefd. Herders trekken rond met grote kuddes schapen en geiten, op de markt worden met de hand steentjes in armbanden gezet, handkarren vol groenten en fruit worden door smalle steegjes geduwd en schitterende verftekeningen op de oude koopmanshuizen vervagen gewoon ieder jaar een klein beetje meer. In een week kan je deze Shekhawati route toevoegen aan je Rajasthan route.

Ook het platteland rondom Udaipur en het Aravali gebergte heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden, die nog maar amper bezocht worden, zoals het fenomenale Kumbalgarh fort en de bijzondere waterraden van de kleinschalige boeren die je overal op hun akkertjes ziet werken.

Ondanks dat op de meeste plaatsen wel een bus of minibus komt is het toch de overweging waard om voor deze stukken platteland van India toch een paar dagen een auto met chauffeur te huren. Op die manier kort je de reistijd enorm in en kan je stoppen bij de mensen thuis, ook als ze in een paar kleien hutjes in the middle of nowhere staan.

Een route van nog eens een kleine 2 weken is vanuit Delhi makkelijk aan je noordelijke route toe te voegen: Vrindavan – Gwalior – Orchha – Khajuraho. Je ziet zo gegarandeerd het tempelleven van dichtbij, bezoekt prachtige forten en paleizen in al dan niet in vervallen staat en kan jezelf verwonderen over de beroemde, eeuwenoude Kamasutra tempels. Bovendien is er in deze route volop gelegenheid om het (boeren-)leven van alledag te zien. Via Bhopal reis je weer terug Rajasthan in.

backpack route India - off the beaten trackOrchha: backpack route India – off the beaten track

Zuidelijke route uitbreiden, off the beaten track

Reis je graag off the beaten track in India? In plaats van te vliegen op Bangalore kan je jouw Zuid-India backpackroute ook iets noordelijker in Karnataka beginnen, in de stad Hyderabad. Vanuit de chaos van deze stad leg je dan deze route af langs statige Moghul monumenten, perfect bewaard gebleven tempels van lang geleden, kneuterige dorpjes en fantastische natuur: Hyderabad (2) – Bijapur (3) – Badami / Pattadakal (3) – Hampi(3). Van daaruit pak je de route op bij Bangalore. Strandliefhebbers kunnen na Badami eerst een zijsprong maken naar Goa.

backpack route India zuid - off the beaten trackKarnataka wordt nog vaak overgeslagen tijdens een backpack trip door India

backpack route India 2 weken

Ben je al enthousiast geworden? Mooi zo! Je hebt vast al in de gaten dat India een land is waarvoor je veel tijd nodig hebt. Als je die tijd niet hebt hoef je nu niet meteen te balen, want ook met “slechts” 2 weken is India heel goed te doen. Richt je dan op een deel van bovenstaande routes. Dat hebben wij ook een aantal keren gedaan. Ga je voor het eerst en ben je op zoek naar de ideale backpack route India voor 2 weken? Dan zou ik zeker niet alleen kiezen voor de highlights, maar ook een stukje minder bezocht India meepakken, zodat je het land ook zonder toerisme kan ervaren. Dat kan heel makkelijk op deze route, waarbij je geen enorm lange reisdagen hoeft te maken:

Delhi (2/3) – Agra (3) – Jaipur (3) – Bikaner (2) – Shekhawati (3/4).

backpack route India 2 wekenbackpack route India 2 weken

Als je als een echte maharadja verblijft in het geweldige Mahansar fort kan je van daaruit op een relaxte manier de mooiste plekken van Shekhawati bezoeken en op je laatste dag binnen een paar uur op de luchthaven staan, zonder eerst terug te reizen naar Delhi. Het fort is, in tegenstelling tot de echte heritage hotels, zoals het dichtbij gelegen Mahansar Fort Heritage Hotel, zeer betaalbaar en dus ook bereikbaar voor de backpacker die zo nu en dan eens een keer gek wil doen. Voor 2 tientjes heb je al een kamer en voor 30 euro slaap je in de hele gave Heritage Suite!

Mahansar fortSlapen als een maharadja voor een prikkie

De bergen in

Een heel apart hoofdstuk van India is de Himalaya in het noorden. Wij zouden al eens die kant op, maar hebben deze meest noordelijke route door India toen moeten cancelen. Ik had alle mooie bezienswaardigheden en reisafstanden al uitgezocht en heb de route nog altijd kant en klaar op mijn laptopje staan. Om ooit te gebruiken. Ik deel graag met jou welke route India nog altijd voor ons geheim gehouden heeft:

Vanuit Delhi reis je met de trein via Chandigarh naar Amritsar. Van daaruit kies je of je linksom of rechtsom een rondje maakt. Linksom is de stijging in hoogte minder heftig en daarom beter geschikt voor mensen die gauw last hebben van hoogteziekte en wellicht ook voor ons, als we deze route ooit met onze kids gaan doen.

Chandigarh (2) – Amritsar (3) – Dharamsala (2) – Udhampur (1) – Srinigar (3) – Kargil (2) – Lamayuru (1) – Leh (4) – Nubravallei (2) – Leh (2) – Sarchu (1) – Keylong (1) – Manali (3) – Chandigarh

backpack route India Ladakhbackpack route India – Ladakh

Een alternatief is om terug te vliegen vanuit Leh, zodat je de gevaarlijke weg tussen Leh en Manali over kan slaan en veel tijd bespaart. Afhankelijk daarvan is 3 tot 4 weken een relaxt tempo voor dit rondje.

Backpack route India 2 maanden.. of meer!

Wil je al bovenstaande plaatsen bezoeken en wellicht ook nog een kijkje in Mumbai en / of Chennai nemen? Dan ben je zo 6 maanden verder. Dan heb je ook nog eens een heel groot deel van India gewoon overgeslagen! Welke route India ook voor jou heeft weggelegd, je zal altijd het gevoel hebben nog zoveel gemist te hebben.’En aan de andere kant zie je in India ook al zoveel zonder ook maar 1 highlight bezocht te hebben. Maar in 2 maanden kan je een heleboel zien, door de highlights van Rajasthan te combineren met die van het zuiden van India óf Rajasthan combineren met Ladakh. Zo zie je fascinerende en afwisselende plekken in je backpacktrip en kan je voor de rest gewoon nog eens een keer terug komen.

backpack route India bedenkenBackpacken in India betekent veel zien, ook al zonder highlights

Budget backpacken India

Goed nieuws! India is niet duur. Sterker nog, het is het land waar wij ’t beste rond weten te komen op een klein budget. Slaap je in eenvoudige privé kamers, die je deelt met je reismaatje, en eet je in simpele restaurantjes of bij straatstalletjes? Dan kom je met 20 euro per persoon makkelijk rond, zelfs als je geregeld een tuktuk neemt (of af en toe eens een taxi) en de highlights van het land niet overslaat. Er zijn zelfs die hards die ’t met 10 euro per dag doen, maar het moet ook leuk blijven hè?! 😉

Treinreizen in India zijn goed voor je budget. Je overbrugt lange afstanden op een redelijk comfortabele manier voor weinig. Boek je tickets zo vroeg mogelijk, want de Indiërs reizen zelf ook graag met de trein. Op de site van de Indian Railways kan je zien welke treinen er op jouw traject beschikbaar zijn. Online tickets boeken doe je hier.

backpack route India treinDe trein is een erg fijne manier om India te doorkruisen, maar verwacht geen luxe

Beste reistijd India

Voor een backpack trip naar India is november tot maart de beste reistijd voor het grootste deel van het land. Er valt dan de minste regen en de lucht is mooi helder. In het Oosten van India zijn november en december nog wel redelijk nat. Ga je naar Ladakh? Dan zijn juli en augustus de beste maanden. In Ladakh valt het hele jaar door amper regen, maar de zomermaanden zijn het minst koud in de nachten en overdag is het dan aangenaam warm.

Visum en vaccinaties India

Vergeet niet om ruim op tijd je visum voor India aan te vragen en jezelf te laten informeren welke vaccinaties je nodig hebt. In India komt op de meeste plekken in het grootste deel van het jaar malaria voor, maar in december en januari is het risico zeer klein.

Wat is jouw favoriete backpack route India?

Ga naar al mijn Azië blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

8 reacties op “Beste backpack route India 2 wk tot 2 mnd

 1. Laura zegt:

  Als eerste: wat een prachtige foto’s! Ik werd getriggerd door de titel. Wij willen in 2019 India gaan aandoen en ben benieuwd of ik een lover of een hater ga worden. Ik ga dit artikel even opslaan, want we zijn van plan om er een week of 3/4 te verblijven.

 2. Martin zegt:

  Wat een compleet overzicht! Ik ben nu 3 keer in India geweest en hebt blijft trekken. India is zo divers dat het je altijd zal verassen! Ik zie hier genoeg tussen staan waardoor het weer begint te kriebelen…

  • Yvonne zegt:

   Inderdaad, en zelfs na iedere keer ook weer een stukje Rajasthan meepikken hebben we zelfs daar nog niet alles gezien. Er is zo veel te zien in India.

 3. Jenny - ikreis.net zegt:

  Leuke routes! Ik zou echt niet zou snel weten waar ik moest beginnen. Het land is zo groot.

  Ik vergelijk India soms met Indonesië. Grote landen, er is veel te zien en reistijden worden vaak onderschat. Binnenkort die blog maar weer eens updaten 🙂

  • Yvonne zegt:

   Inderdaad.. wij beginnen komende zomer voor het eerst in Indonesië en ik vond dat ook echt lastig. Uiteindelijk heeft de malaria onze keus bepaald.. was achteraf best handig in de beslissing. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *