Fijne accommodatie Drenthe in Huisje in het Veld

Fijne accommodatie Drenthe in Huisje in het Veld

Zoek je fijne accommodatie in Drenthe, waar je zo de natuur in loopt? Een paar weken geleden hebben wij een weekend doorgebracht in Huisje in het Veld in Drenthe. Sowieso voelt Drenthe altijd alsof je in één klap alle drukte achter je laat en alsof er overal natuur is, maar zodra je binnen stapt in Huisje in het Veld ben je helemaal zen. Alleen al het uitzicht is geweldig. Wat een ruimte, wat ligt deze accommodatie hier geweldig mooi. Je vindt dit Huisje in het Veld in het zuiden van Drenthe, tussen Havelte en Uffelte, op een paar passen van het Uffelter binnenveld.

Aankomst Huisje in het Veld in Drenthe

Als we bij het Huisje in het Veld aankomen, hebben we onze hernieuwde kennismaking met de natuur van Drenthe alweer gehad. We hebben in Nationaal Park Dwingelderveld de witte wandeling gelopen, die ook over het planken pad gaat. Wandelen met kinderen in Drenthe is echt leuk, vanwege de vele avontuurlijke paden, speelbossen en schaapskooien. Binnen twintig minuten rijden we vanaf de parkeerplaats bij het Dwingelderveld in Spier naar ons Huisje in het Veld. In een boerderij voor aan de weg woont Marjolein, die samen met haar man een aanbouw maakte aan hun bestaande boerderij. In deze aanbouw is ook, achter hun eigen schuur, het huisje. Als we aankloppen bij Marjolein staat ze al met de sleutels van het huisje klaar. Gauw gaan we naar binnen door de witte deur, waarna we vrijwel meteen de openslaande terrasdeuren weer openen. Dit terras grenst direct aan het Drentse landschap en het weidse uitzicht daarop is super.

accommodatie Drenthe aankomst huisje in het VeldAankomst in huisje in het Veld in Drenthe

Zeker een heel geschikte accommodatie in Drenthe met kinderen

We voelen ons direct thuis in het gezellig ingerichte huisje, dat niet enorm groot is, maar zeker van alle gemakken voorzien. De meubels en keuken zijn grotendeels van hout, daar houden we zelf ook wel van en we hoeven ons geen zorgen te maken dat de kinderen per ongeluk wat stuk zullen maken. Eten, slapen en zitten is gecombineerd in één ruimte, met veel ramen, voor maximaal uitzicht over het veld.

De meiden zijn direct een aparte kinderslaapkamer ingedoken en testen het stoere stapelbed uit. Als wij de bagage uitpakken genieten zij van het uitzicht vanaf het terras en vanuit één van de twee boompjes voor het huisje. Ze kijken alvast uit naar reeën, want die schijnen hier geregeld gesignaleerd te worden. Er ligt zelfs een verrekijker klaar, om het speuren makkelijker te maken.

Accommodatie Drenthe met kinderenZeker een fijne accommodatie in Drenthe met kinderen

Direct al herten zien vanuit ons Huisje in het Veld

We bereiden snel een maaltijd, terwijl de meiden door het veld struinen. Na het eten realiseer ik me dat ik de theezakjes thuis vergeten ben, maar er is aan alles gedacht. Thee, koffie en zelfs een lekker chocolaatje en een flesje wijn voor laster staan klaar. We zakken net samen met ons kopje thee neer op de knusse, roze bank voor de grote raampartij, als Peter weer opveert. “Reeën! Aan de bosrand.” Onze dames zien ze ook, maar zelf moet ik nu toch echt toegeven dat ik eigenlijk stiekem een bril nodig heb. Voordat het donker wordt, zien we ook nog een ooievaar en enkele roofvogels, maar de reeën laten zich verder niet meer zien. Op onze laatste dag in het huisje zien we ze tijdens het ontbijt wel nog een keer in de verte. Zelfs ik! 😉

Vanuit je accommodatie zo de natuur in lopen

Op de dag na aankomst lopen we ’s middags, na de lunch, zo de terrasdeuren uit. We steken het veld over en even verderop zien we een informatiebord van Stichting het Drentse Landschap. Hier start de paarse wandelroute van ongeveer 4 kilometer over het Uffelter binnenveld. Het veld wordt zo genoemd, omdat het volledig omsloten werd door akkerland. Dit enorm gevarieerde natuurgebied is niet heel groot, maar zo divers als je jezelf maar kunt voorstellen op relatief korte afstand. Naaldbomen, loofbomen, heide, bloemrijke schraallanden en dat alles in een licht heuvelachtig gebied.

Uffelter binnenveld DrentheVanuit ons huisje lopend naar het Uffelter binnenveld, uniek natuurgebied in Drenthe

Al heel snel komen we een kleine schaapskudde tegen, die op haar gemak staat te grazen tussen goudkleurige grassen op het heuvelachtige heidegebied. Er staan genoeg klimbomen aan de rand van het natte heidegebied, dus onze meiden zitten al snel elk in een ander topje. Verderop slingert het pad zich door een stukje bos met restanten van bunkers en na een recht pad over een open veld, passeren we een ven. We zien overal laag in de bomen nestkastjes, maar hebben geen idee voor welke dieren ze bestemd zijn. Even later lopen we een sprookjesachtig naaldbos in. Op de grond staan mossen in alle tinten groen. Na nog een bos met een mengeling van boomsoorten strijken we neer op één van de bankjes van het Drentse Landschap. We knijpen onszelf even: is dit Nederland? Wat een schitterend plekje, op een steenworp afstand van onze accommodatie.

Iets verder weg, maar nog altijd op loopafstand (of een héél kort autoritje) is het Holtingerveld. Door deze oernatuur en de omgeving ervan maakten we tijdens ons vorige bezoek aan de provincie de mooiste wandeling van Drenthe. Deze wandelroute passeert ook twee prachtige Hunebedden.

Mooiste wandeling van Drenthe in HavelteDe mooiste wandeling van Drenthe over het Holtingerveld langs de Hunebedden

Waarom deze fijne accommodatie in Drenthe

De afgelopen maanden zijn we een paar keer in een huisje op een park geweest. Ook leuk, maar niet echt ons ding. Het massale staat ons tegen. Dit huisje in het Veld is uniek en met veel zorg helemaal tot in de details gezellig gemaakt. Dat misten we op de parken waar we sliepen. De spelletjes en boeken in de kast voor regenachtige dagen en de kleine attenties maken een accommodatie als dit net even leuker.

En die ligging met dat uitzicht, daar kan natuurlijk geen enkel vakantiepark tegenop. Reden voor ons om de komende tijd nog een aantal bijzondere, kleinschalige accommodaties te gaan uitproberen. Het is ons hier zó goed bevallen.

fijne accommodatie in DrentheFijne accommodatie in Drenthe

Slaap jij ook graag in bijzondere accommodatie als je een weekendje weg gaat? Wat is jouw favoriet? Heb je nog tips voor ons als we opnieuw een keer naar Drenthe gaan, of voor een andere bestemming? Ik ben benieuwd. 🙂

Tenslotte een extra tip: op slechts 10 minuten rijden van Huisje in het Veld vind je het blauwe meer. Dit azuurblauwe meer laat je even geloven aan de Méditerranee te zijn en een wandeling rond het meer is eenvoudig en slechts 3 km lang. Zeker even gaan kijken, als je de kans hebt.

Ga naar al mijn Bestemmingen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

6 reacties op “Fijne accommodatie Drenthe in Huisje in het Veld

 1. Lisa zegt:

  Geinspireerd door jullie blog hadden wij vorige week het Huisje in het Veld geboekt. Hele leuke plek dus bedankt voor de tip! Zwemmen en wandelen bij het Blauwe Meer, de Mammoetspoor speurtocht in Holtingerveld, de hunebedden, lekker uit eten in Meppel en Zwolle… Wat een leuke regio is dit!

  • Yvonne zegt:

   Wat leuk om te horen! En jullie hadden echt perfect weer ook nog, super. Inderdaad een fijne regio, waar genoeg te doen is

 2. Anne - DitisAnne.nl zegt:

  Ah, ik zag de plaatjes al op social media, wat een prachtig plekje! Doet mij echt een beetje denken aan onze lodge in Zuid-Afrika waar we ook zo vanaf het terras het veld in keken. Maar leeuwen zullen er in Drenthe niet voorbij komen hoop ik! 😊 Mooi adresje zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *