5x onmisbare reisitems voor ouders

5x Onmisbare reisitems voor ouders

Er zijn nogal wat reisitems op de markt die speciaal ontworpen zijn om reizen met kinderen makkelijker en comfortabeler te maken. Ook wij hebben zo onze favorieten en onderstaande producten vinden wij eigenlijk onmisbaar voor ouders. Ga je vaak met je kinderen op reis, dan is het zeker aan te raden de aanschaf van deze, of vergelijkbare, spullen te overwegen. In willekeurige volgorde de reisitems die wij onmisbaar vinden voor wie met kinderen reist, naast de standaard reisitems die meegaan.

Ergo Baby Carrier

De Ergo Baby Carrier kregen wij toen onze oudste nog geen week oud was cadeau van oma. Het was het beste cadeau dat we hadden kunnen krijgen! Deze ergonomische draagzak heeft als voordeel dat baby’s vanaf 0 weken er veilig in gedragen kunnen worden met een speciaal inlegkussentje, de zogenaamde infant insert. Onze grootste dame kon als pasgeborene maar moeilijk in haar wiegje slapen en had ook nog eens veel last van krampjes, maar in de Ergo Baby Carrier sliep ze heerlijk en hadden we zelf onze handen vrij om te koken, om iets in huis te doen of om boodschappen te halen. Zo was dit al een veelgebruikt product nog voordat we écht op reis gingen met haar.

Baby’s vanaf 5,5 kilo kunnen zonder het verkleinkussentje gedragen worden en het handige van de Ergo is dat je hem op de buik, de rug én op de heup kan dragen. Onze jongste van 12 kilo dragen we er nog met gemak in, vanaf een kilo of 15 raden we aan om eens verder te kijken naar een andere drager, ook al zou je hem officieel tot 20 kilo kunnen gebruiken.

ergo onmisbaar reisitem voor oudersDe Ergo Baby Carrier kan gebruikt worden van 0 tot 4 jaar

Deryan Bedtent

Een reisitem dat wij tijdens onze reis naar Sri Lanka voor het eerst hebben gebruikt, maar waarover we nu al enthousiast zijn, is de Deryan Bedtent. Onze oudste is met haar bijna 4 een behoorlijk grote peuter en de Travel Cot waar ze met veel plezier in heeft geslapen werd gewoon te klein. Gelukkig is er een handige opvolger: de bedtent, gemaakt van hetzelfde sterke materiaal en voorzien van zeer fijn muggengaas. De bedtent is op elk eenpersoons bed te gebruiken en licht en klein genoeg om zelfs mee te nemen als je gaat backpacken. Hartstikke handig als een klamboe ontbreekt of als die vol met gaten zit. Voor kinderen ook erg leuk dat ze het gevoel hebben dat ze in een hutje of huisje slapen. Er zijn 2 varianten: het pop-up model, dat in 2 tellen staat en de versie met stokken, veel steviger, ook licht en klein op te vouwen, maar net iets langer werk. De laatste is ook erg leuk om thuis muggenvrij in te slapen in de zomer.

Het slapen in een Deryan Tentje is niet vanzelfsprekend een succes. Ook bij ons was het geen vanzelfsprekendheid dat de meiden erin sliepen. Sommige kindjes vinden het wel best, maar wij moesten de Deryan eerst even aanpassen voor hij perfect was.

Deryan bedtentDe Deryan bedtent is een stoere tent voor basisschoolkinderen

Opvouwbaar verschoonmatje

Op elke vliegtuig-wc je baby verschonen, hoe ranzig deze ruimte ook is? Op de voorstoel van je auto snel een poepluier verwisselen zonder dat deze een souvenir achterlaat? Een opvouwbaar verschoonmatje is super handig om bij je te hebben. Dit hoeft geen megaluxe of heel bijzonder matje te zijn, die van ons kwam gewoon van de Prenatal, maar tot onze kinderen zindelijk waren hebben we altijd zo’n matje in onze tas gehad.

verschoonmatje onmisbaar reisitem voor oudersLuier verwisselen met publiek, maar wel op het verschoonmatje 🙂

Sack ‘n Seat

Sommige ouders zweren erbij, andere vinden het een onhandig ding. De Sack ’n Seat is een stoffen, opvouwbare kinderstoel, die je op elke stoel zou moeten kunnen gebruiken. Dat “op elke stoel” is een beetje een dingetje. In India bijvoorbeeld worden veel stoelen met de hand gemaakt. Vaak zie je van die enorme rotan stoelen of stoelen van smeedijzer, met veel krullen en hoge leuningen. Geloof me: daar past zo’n Sack ’n Seat echt niet op. Toch hebben we ook dit reisitem vaak gebruikt, met name voor de jongste, die tot op heden geen geduld heeft om rustig te eten en het na een minuut of wat alweer “KLAAR!” vindt. Onze Sack ’n Seat heeft op tuinstoelen, barkrukken en hele normale eetkamerstoelen gehangen en altijd onze spruit op haar plek gehouden tot ze haar spruiten op had. Of in ieder geval een acceptabele hoeveelheid.

sack 'n seat onmisbaar reisitemVoor sommige kinderen is de Sack ’n Seat een onmisbaar reisitem

Deryan Travel Cot

Onze topper heb ik voor het laatst bewaard. Zonder een Deryan Travel Cot wordt reizen met kinderen een stuk onhandiger. Vanaf de geboorte slaapt je kindje in de Deryan muggenvrij op elke willekeurige plek in zijn of haar eigen bedje. Niet alleen heel handig op reis trouwens, maar ook als je zelf even in de tuin bezig bent om lekker in de schaduw neer te zetten. Of wat dacht je van een weekendje naar opa en oma en daar een eigen bedje bij je hebben voor je baby of peuter? En ga je samen een weekendje weg? Dan hoef je jezelf nooit meer af te vragen of die lakentjes van het babybedje van je hotel dit keer WEL schoon zullen zijn. Je legt hem achterin je auto en in no time heb je een vertrouwde slaapplek voor je baby gecreëerd. Het vergt even wat handigheid in het opvouwen, maar dan heb je ook wat. 🙂

En ga jij niet met het vliegtuig op vakantie met je gezin, maar met de auto? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in welke het beste kampeerbedje voor jullie is. Ook handig om eens een weekendje bij opa en oma te gebruiken trouwens.

Heb jij nog aanvullende tips voor handige reisitems voor ouders? Laat het me weten in de comments hier onder.

Klik op een ster om dit blog te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen... Wees de eerste die dit blog waardeert.

19 reacties op “5x Onmisbare reisitems voor ouders

  • Yvonne zegt:

   Lijkt me een goed plan van je zus. 🙂 Hier praat Vera (de oudste van bijna 4) nog vaak over Sri Lanka en zelfs Zuid-Afrika van vorig jaar komt regelmatig boven.

  • Yvonne zegt:

   Haha, ik zie ze al voor me… die arme studenten van je. 🙂 Ze zijn vrij ruim hoor, die sack ’n seats. Inderdaad erg praktisch dat het weinig weegt en klein kan worden opgevouwen allemaal, je weet pas hoeveel je meesleept voor zo’n kleintje als je bepaalde dingen niet meer nodig hebt en met nog maar 1 rugzak voor het hele gezin af kunt. 🙂

 1. Jessica zegt:

  Ik heb nog geen kinderen, geen idee ook of ik die wens ooit krijg. Maar ik moet wel zeggen dat ik je een heel goed voorbeeld vind van iemand die zijn reislust niet laat temperen door de kinderen. Geweldig juist, dat je ze op zo’n jonge leeftijd al mee op pad neemt, dicht bij en ver weg van huis!

  • Yvonne zegt:

   We vermaken ons er nog steeds bij. En 10 jaar geleden had ik ook geen idee of ik die wens ooit zou krijgen (ik was eigenlijk vrij zeker van niet, haha).

  • Jessica zegt:

   Haha dat is een goed teken! En ik vind het ook niet erg om de toffe tante van mijn nichtjes/neefjes te worden, mocht mijn zusje ooit kinderen krijgen haha :p

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol zegt:

  Ik heb geen kinderen, maar als het ooit zover is dan gaan ze met me mee de wereld over. Wat dat betreft ben je wel echt een voorbeeld, en ik hoop dat ik minstens zoveel mooie plekken mag laten zien aan mijn kinderen als jij! En hopelijk weet ik dit artikel tegen die tijd ook te vinden, voor het nodige comfort ;)!

  • Yvonne zegt:

   Kijk, dat lijkt me een super plan! Onze eigen kinderen genieten van het reizen en zeggen zelfs soms thuis dat ze op reis of met het vliegtuig mee willen. Ik hoop dat je ooit met net zulke reislustige kinderen de wereld gaat zien, het is anders, maar zeker de moeite waard! (en soms ook heel handig, als je spontaan zitplaatsen aangeboden krijgt in openbaar vervoer)

 3. Carolien | Dream the World zegt:

  Wij hadden veel aan onze rugdrager, buggy (in Westerse landen) en een soort van travelcot (maar dan van ander merk). In Azië en niet Westerse landen kan je weinig met een buggy, is mijn ervaring. Maar in Australië vonden we ‘m ideaal. Het was een slaapplek en kinderstoel in een. Neem er dan wel een waarvan de rugleuning plat kan.

  • Yvonne zegt:

   Gek genoeg vonden wij ook in India de buggy handig. Met name op de stations en op reisdagen had ik hem niet kunnen missen, omdat je er zoveel aan en op kunt parkeren. Gelukkig is onze oudste nu zo groot dat ze zelf wat kan dragen… dit jaar de buggy dus niet gemist in Sri Lanka 🙂

  • Yvonne zegt:

   Inderdaad, erg fijn dat het lichtgewicht is en behoorlijk klein wordt opgevouwen! Je hebt al zoveel mee te nemen met kleine kinderen. Gelukkig wordt dat hier nu steeds minder. 🙂

  • Yvonne zegt:

   Die is ook echt super handig Kelly, dus kan me voorstellen dat je meer mensen kent die fan zijn. 🙂 Ik denk dat de ergo het meest gebruikte baby- en peuteritem is dat we hebben. 🙂

  • Yvonne zegt:

   Hier gaan heel veel van die baby en peuter musthaves ook geen hele lange tijd meer mee hoor. 🙂 Nieuwe fase… minder gesleep, maar wel meer bedden reserveren, dus ik zie een nadeel en een voordeel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *