10 Onvergetelijke herinneringen op wereldreis

10 Onvergetelijke herinneringen op wereldreis

Op wereldreis, een droom van velen, maar wij deden het gewoon. Huis verkocht, baan opgezegd en twee enkeltjes gekocht. Dahaaag Nederland, hallo avontuur. Een echte wereldreis werd het uiteindelijk niet, want we kwamen er al snel achter dat wij geen highlight-hoppers zijn, maar dat we liever de tijd hebben om een land echt te leren kennen. We hebben een fantastische tijd gehad, met veel bijzondere herinneringen. Het was dus geen makkelijke klus om daar een selectie uit te maken, maar zie hier het resultaat: 10 onvergetelijke herinneringen van onze tijd samen in Azië en het Midden-Oosten.

Vliegen tussen de Himalaya

Nee, dat is geen typefoutje. Tijdens onze vlucht in een propellor-vliegtuigje van Pokhara naar Jomsom vlogen we niet óver, maar echt tussen de toppen van het dak van de wereld door. Zonder twijfel het gaafste wat we ooit samen hebben gedaan.

vlucht Pokhara - JomsomVliegen van Pokhara naar Jomsom

Trouwen in India

Je bent op reis en bovenop een fort in Rajasthan wordt je ten huwelijk gevraagd. Geweldig toch?! Nog leuker werd het toen we door onze nieuwe vrienden in Pushkar werden gevraagd om terug te reizen naar dit woestijndorpje, zodat zij onze complete Indiase bruiloft voor ons konden regelen.

trouwen in PushkarTrouwen in India

Zonsopkomst Angkor Wat

Wat een prachtig schouwspel was het, om de zon te zien opkomen boven de belangrijkste tempel van het eeuwenoude Angkor.

zonsopkomst Angkor WatDe zonsopkomst bij Angkor Wat

De Chinese muur zonder de massa’s: Jiayuguan

Wie naar de Chinese muur gaat doet dat meestal in Beijing. Maar de muur is zoveel mooier en het landschap is zoveel indrukwekkender een paar duizend kilometer naar het Westen. In Jiayuguan kom je haast geen toerist tegen en heb je de muur zowat voor jezelf.

chinese muur JiayuguanDe Chinese muur bij Jiayuguan

Slapen bij nomaden in Kyrgyzstan

In Kyrgyzstan is het op veel plekken mogelijk om te slapen in een gertent. Je slaapt dan bij nomadenfamilies die de bergen in trekken om hun vee te laten grazen. Niet voor kieskeurige types en vegetariërs, want de pot schaft geen haute cuisine: wij kregen een vers geslachte geit en geitensoep voorgeschoteld.

Kyrgyzstan slapen in een gerSlapen bij nomaden in Kyrgyzstan

Boottocht naar Muang Ngoi Neua, Laos

Een weg was er een paar jaar geleden nog niet naar Muang Ngoi Neua. Geen idee of die er inmiddels wel al is, maar de boottocht van ongeveer een uur vanuit Nong Khiaw droeg zo bij aan dat echte reisgevoel. We zouden, zelfs al lag er inmiddels een Chinese snelweg, zoals die tegenwoordig ze overal oprukken in Laos, gewoon weer met de boot zouden gaan.

Muang Ngoi NeuaBoottocht naar Muang Ngoi Neua

Dwalen door de siq in Petra

Bepaald geen straf: dat je eerst een ruim een kilometer door een smalle kloof moet struinen op zoek naar de eerste glimp van de oude stad Petra. Wat een wonderlijke aanblik is het, als je de bibliotheek van de oude stad voor de eerste keer ziet verschijnen.

Petra JordanieDwalen door de siq in Petra

Afgelegen dorpjes rondom Bolaven Plateau Laos

De oplettende bezoeker weet dat één van mijn favoriete bezigheden op reis is om op een motortje over onverharde paden op zoek te gaan naar afgelegen dorpjes en minorities. Al deze ingrediënten zijn in Zuid-Laos, in de regio rondom het Bolaven Plateau, te vinden. De mensen hier hebben weinig, maar wat zijn ze rijk! Aan cultuur. Gebruiken, gewoonten, feesten en vieringen. Als je de tijd hebt (neemt) kun je hier zoveel zien.

Bolaven LaosAfgelegen dorpjes rondom Bolaven Plateau Laos

Paard en wagen in Bagan

Een heerlijk relaxte manier om de tempels van Bagan te bekijken is per paard en wagen. Zo beleef je het dorpse leven met zijn monniken, boeren en marktkooplui in het gestage tempo wat zo bij dit land past.

tempels BaganPaard en wagen in Bagan

Eilandhoppen in Zuid-Thailand

Er moest ook nog wat op de laatste plaats staan en eerlijk is eerlijk: wij zijn niet van die strandtiepjes. Veel te passief. Toch was het heerlijk om elke paar dagen de boot te pakken om te eilandhoppen in Zuid-Thailand en daar dan op de motor of lopend op verkenning te gaan.

eilandhoppen ThailandEilandhoppen in Zuid-Thailand

Een aantal jaren later gingen wij opnieuw op wereldreis, dit keer samen met onze twee kinderen. Ook enthousiast over dit idee? In een apart blog deel ik de kosten van onze wereldreis van 8 maanden met kinderen.

Ga naar al mijn Verre Reizen blogs, of kies een andere bestemming »

Meld je aan en ontvang 4x per jaar Yvonne Magazine in je mailbox!

Heeft mijn artikel je geholpen?
Ja!
0
Nee
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *